Nieuw

Zweden Democraten stemmen alle regeringen weg zolang ze niet geaccepteerd worden

Zweden Democraten-leider Jimmie Åkesson houdt zijn poot stijf. © Sverigedemokraterna

Zweden Democraten partijleider Jimmie Åkesson is niet meer zo toegeeflijk aan de Moderaten (Conservatieven) als voorheen. Op dit moment zullen de Zweden Democraten tegen Ulf Kristersson (partijlijder Moderaten) als premier van het land stemmen. Men zal ook alle andere regeringen wegstemmen die de SD blijven negeren.

Zoals het er nu uitziet, zullen de Zweden Democraten bij de stemming voor Ulf Kristersson als premier “op de rode knop drukken”.

Dit kondigde Jimmie Åkesson aan na zijn ontmoeting met de Rijksvoorzitter vandaag.

– Wij eisen dat zij zich op een realistische manier tot ons en tot de verkiezingsuitslag verhouden, zei hij tijdens de persconferentie.

– Zij moeten beginnen met de begroting met ons te verankeren. Dat is de redelijke weg om te begaan.

Maar wat er ook gebeurt, is de huidige alliantie (oppositie van de Sociaal Democraten) als regeringsalternatief niet interessant voor de Zweden Democraten.

–  Ik heb er moeite mee om in te zien waarom we deze zouden steunen. Dit komt door het migratiebeleid van de Centrumpartij. Ze hebben bijvoorbeeld voor het generaal pardon voor de illegale Afghanen gestemd.

Åkesson stelt in plaats daarvan een regering voor met de Moderaten en Christen-Democraten, of een eenpartijregering met alleen de Moderaten.

Volgens de leider van de Zweedse Democraten is er een lange weg naar nieuwe verkiezingen, maar hij sluit het niet uit.

– Zolang wij de doorslaggevende stem zijn en niets terugkrijgen, zullen we niets anders doen dan tegen alle regeringen nee te stemmen.

– Ik denk dat we veel potentieel hebben als het op een extra verkiezingen uitdraait. We zouden waarschijnlijk een van de weinige winnaars zijn. Een resultaat van nieuwe verkiezingen kan ook dienen als alibi voor andere partijen om met ons te durven praten. Misschien zijn daarvoor nieuwe verkiezingen nodig, vervolgt hij.

De eerste prioriteit van Jimmie Åkesson is echter geen nieuwe verkiezingen, maar onderhandelen over de begroting met de Moderaten, zegt hij.

Bron:

http://www.friatider.se/kesson-vi-kommer-r-sta-ner-kristersson-och-alla-regeringar-som-inte-ger-oss-n-got

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.126 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7745 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on Zweden Democraten stemmen alle regeringen weg zolang ze niet geaccepteerd worden

 1. Claasje Kater // september 27, 2018 om 15:01 //

  Ok linkschmenschen, kom der maar in

  Like

 2. Dat zou het FVD en de PVV ook moeten doen, alle moties die ingediend worden door de reguliere partijkartels die zich het regeringskabinet durven te noemen. Zo zie goed dat de totaal politiek een spel is van een club waar de gewone man of vrouw absoluut niet welkom is.

  Like

 3. Scrutinizer // september 28, 2018 om 00:08 //

  En sinds wanneer bepaalt de oppositie of een colaitie die een meerderheid heeft, mag regeren?
  Ik bedoel: leuke symbolische actie maar kunnen ze er juridisch wat mee?

  Like

 4. Ze hebben geen meerderheid. SD verkeerd in een weegschaal-positie, aangezien ze in Zweden in de politiek de vreemde traditie hebben om geen coalitie te vormen met een partij buiten hun politieke kleur. Rechts zal nooit met links een coalitie vormen, en vice versa. Maar misschien verandert dat nu.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s