Nieuw

Wanneer een woordenboekdefinitie hatespeech wordt

Een billboard poster met de Google-definitie van het woord “vrouw” is verwijderd nadat het werd beschuldigd deel uit te maken van een transfobische campagne.

Kellie-Jay Keen-Minshull vertelde de BBC dat ze £700 betaalde om “woman, wʊmən, noun, adult human female” te laten ophangen.

Maar het werd verwijderd nadat een LGBT-activist klaagde mevrouw Keen-Minshull’s campagne een “haatgroep” vertegenwoordigde.

Mevrouw Keen-Minshull ontkende de bewering, maar zei dat het idee dat transvrouwen vrouwen waren “belachelijk” was.

Toen gevraagd werd waarom de affiche werd opgehangen in Liverpool, waar de jaarlijkse conferentie van de Labour Party plaatsvindt, zei mevrouw Keen-Minshull dat het was in reactie op de burgemeester van de stad, Joe Anderson, die onlangs zijn steun uitsprak voor de trans gemeenschap.

Dr. Adrian Harrop, wiens klacht tot de verwijdering van de affiche leidde, zei dat het billboard een symbool was dat maakt dat transgenderpersonen zich onveilig voelen.

Het reclamebedrijf Primesight, dat de poster installeerde en vervolgens verwijderde, zei dat het “zich niet bewust was geweest van het motief” achter de campagne van mevrouw Keen-Minshull.

Primesight voegde eraan toe dat het “misleid” was door de “berichtenuitwisseling” van de campagne en “volledig toegewijd was aan gelijkheid voor iedereen”.

De rel komt nadat de regering aankondigde dat ze de mening van mensen wilde over veranderingen in de 2004 Gender Recognition Act.

Terwijl transseksuelen al het recht hebben om legaal van geslacht te veranderen, kijkt de overheid naar manieren om het proces te vereenvoudigen, waaronder het gemakkelijker maken voor mensen om het geslacht op hun geboorteakte te veranderen.

In antwoord op de poster zei LGBT liefdadigheidsinstelling Stonewall: “Ons Trans 2018 Trans Report onthulde dat één op de acht trans medewerkers (12%) fysiek is aangevallen op het werk, terwijl twee op de vijf transers (41%) het afgelopen jaar een haatdelict of incident hebben meegemaakt.

“Dit zijn niet alleen statistieken, het zijn ook de levens van transseksuelen, die alleen maar verergerd worden door steeds vaker voorkomende aanvallen in de media, online en in de openbare ruimte.

“Als we het leven van transseksuelen willen verbeteren, hebben we meer mensen en organisaties nodig om zichtbaar te zijn, actieve bondgenoten.

Bron:

https://www.bbc.com/news/uk-45650462

https://www.feministcurrent.com/2018/09/26/whats-current-kellie-jay-keen-minshulls-poster-campaign-defining-women-female-removed-labelled-hate/

En afsluitend nog twee mooie tweets van Kellie-Jay Keen-Minshull:

 

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.199 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

1 Comment on Wanneer een woordenboekdefinitie hatespeech wordt

  1. Joey France // september 27, 2018 om 18:27 //

    Wanneer kunnen we het nog eens over gewone mensen hebben, ’t is precies of die bestaan niet meer.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s