Nieuw

Vonnis: EU-parlementsleden hoeven niet te melden hoe extra middelen worden gebruikt

Het oordeel van het Europese Hof van Justitie, waarvan 750 EU-parlementariërs deel uitmaken, wordt gezien als een tegenslag voor transparantie in de Unie.

Elke maand ontvangen de leden ongeveer 4.500 euro aan bijdragen, dat bekend staat als “kantoorgeld”, bovenop het salaris, dat voornamelijk besteed moet worden hun kantoren in hun respectieve landen gaat.

Een paar jaar geleden, toen een netwerk van Europese journalisten begon te onderzoeken hoe het geld werd gebruikt, werd ontdekt dat het geld werd overgemaakt naar de eigen rekeningen van de leden en, in sommige gevallen, lege kantoorruimte of die welke alleen op papier bestonden.

Ook bleek dat acht Duitse parlementariërs het geld gebruikten om kantoorruimte in hun eigen huis te betalen.

In 2015 weigerde het Europees Parlement de ontvangstbewijzen en andere documenten van de leden te openbaren. De journalisten zijn vervolgens bij het Europees Hof van Justitie in beroep gegaan tegen het besluit, dat nu oordeelt dat ze niet hoeven te rapporteren hoe het geld wordt gebruikt. Officieel verwijst men naar het feit dat de documenten persoonsgegevens bevatten.

Alleen in gevallen waarin dit noodzakelijk wordt geacht, mogen documenten openbaar worden gemaakt.

Bron:

https://www.europaportalen.se/2018/09/domstol-hindrar-insyn-i-politikers-eu-pengar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.216 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8643 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Vonnis: EU-parlementsleden hoeven niet te melden hoe extra middelen worden gebruikt

 1. antiislamnu // september 28, 2018 om 00:33 //

  Dus gewoon fraude die zo even afgedekt woord en dit zijn dan onze ongekozen dictators leiders democratie en transparantie is er alleen als het ze uitkomt.
  Netzo als een misdrijf waar de strafmaat tegenwoordig woord bepaalt door wie welk persoon de misdaad pleegd.
  Ben je moslims of asielparasiet dan is er korting of wellicht helemaal geen straf maar als je Nederlander bent dan krijg je wel de wettelijke straf volgens oud Hollands gebruik.

  Like

 2. Als eerder een reden om uit de EUROPESE Maffiabende te willen stappen!Corrupt boeventuig is het! En nee, we laten ons niet ontmoedigen door het scalperen van Groot Brittannië !

  Like

 3. Dat weten we dus ook weer.
  Onze tijd komt nog wel. Geduld is een schone zaak.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s