Nieuw

Vluchtelingvereniging is er met de subsidie vandoor

De Thuringse deelstaatregering wil meer dan 120.000 euro aan subsidies terugvorderen van een vluchtelingenvereniging. De reden: er werd geen bewijs van gebruik van het geld geleverd. Het is niet de eerste keer dat de vereniging Akzeptanz! uit Gera schandalige krantenkoppen produceert.

Zelfs de landsadvocaat doet nu onderzoek.

Op 17 april 2015 wordt de stichting “Akzeptanz!” opgericht met hoofdkantoor in Korbußen. Het doel: “om vluchtelingen en migranten die hulp zoeken te beschermen en te helpen”. De vereniging zet zich in voor een positieve welkomstcultuur en het verminderen van vooroordelen.

In 2017 telt de vereniging vijf bestuursleden en zes medewerkers. De eerste voorzitter in die tijd was Claudia Poser-Ben Kahla. Zij werd in augustus 2015  tot Thüringer van de maand gekozen. Een jaar later werd ze bekroond met het Bundeskruis van Verdienste. Haar eerste plaatsvervanger, Gusti Dietzsch, werd Equal Opportunities Officer van de stad Gera.

Enkele tienduizenden euro’s aan subsidies

De vereniging vraagt overheidssubsidies aan. In 2015 ontvangt het 15.440 euro, onder andere voor de bouw van een kleioven, palletmeubilair en de aankoop van een gebruikte bestelwagen uit de loterijfondsen van het ministerie van Financiën. In 2016 vragen ze 57.669 euro, waarvan ze 54.000 euro kri’jgen. In 2017 wordt 165.364 euro goedgekeurd uit de richtlijn betreffende de financiering van integratieprojecten, waarvan 122.665 euro wordt vrijgegeven.

Maar telkens weer komt de club in diskrediet. Er zijn procedures voor vertrouwensbreuk en verduistering. “Maar deze onderzoeken werden stopgezet”, aldus Martin Zschächner uit Gera tegenover ‘Junge Freiheit. “Op dit moment onderzoeken we fraude. Het gaat om federale financiering”. Volgens onderzoek van deze krant onderzoekt het Openbaar Ministerie in Gera twee personen uit het bestuur van de vereniging.

AfD vraagt om bewijs

Los daarvan heeft de AfD-Fractie in het Thüringer parlement de deelstaatregering in het geval van Akzeptanz! al meerdere malen gevraagd om inzicht over subsidiëring.

Nu kwam dan het antwoord. Minister van Justitie Dieter Lauinger (De Groenen) antwoordde als volgt: “Het project en de financiële steun is op 1 oktober 2017 stopgezet. De rest van de goedgekeurde kredieten werd niet uitbetaald. Tot nu toe heeft het Thüringer Staatsbureau geen bewijs van gebruik voor het financieringsjaar 2017 ontvangen, ondanks herhaalde verzoeken om dit te doen.

Junge Freiheit >>

Het geld is dus verdwenen.

De telefoon wordt niet meer beantwoord, de website is uit de lucht.

Reeds in augustus 2017 werden twee bestuursleden, waaronder de oprichter van de vereniging Claudia Poser-Ben Kahla, onderhands op de hoogte gesteld van een vermoeden van fraude.

Claudia Poser, Duitse naam, lijkt de ‘partner’ te zijn van Ben Kahla, vandaar de dubbele naam. Als ik even zoek duikt inderdaad op: Claudia Poser-Ben Kahla und Hichem Ben Kahla. En bij de uitreiking van het Bundeskreis voor Verdiensten lezen we:

Claudia Poser-Ben Kahla,
medaille van verdienste

In het voorjaar van 2015 besloot de paramedicus Claudia Poser-Ben Kahla op eigen initiatief humanitaire hulp te verlenen en richtte in Gera de vereniging “Akzeptanz! Het doel is om vluchtelingen praktische hulp te bieden en – met het ontmoetingspunt “Café Akzeptanz!” in het centrum van de stad – sociale uitsluiting tegen te gaan. De vereniging is daarmee een centrale speler geworden binnen de vluchtelingenhulp in Thüringen. Claudia Poser-Ben Kahla is echter niet alleen betrokken bij vrijwilligerswerk sinds de vluchtelingencrisis centraal stond op de politieke agenda. Van 2001 tot 2011 was zij hoofd van de UNICEF-werkgroep Gera en van 2003 tot 2007 ook vertegenwoordiger van de oostelijke regio in de UNICEF-adviesraad en in het Duitse Comité voor UNICEF. Ze is ook lid van de woordvoerderraad van de “Ronde Tafel voor Verdraagzaamheid en Menselijkheid” van de stad Gera.

“Vrijwilligerswerk” jaja. Ze is er gewoon met de poet vandoor.

Dat het eerste wat ze kochten van het subsidiegeld een ‘klei-oven’ was, zal ook niet verbazen als we nog wat verder inzoomen zien we namelijk dat dat Claudia haar business is:

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.126 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10076 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

2 Comments on Vluchtelingvereniging is er met de subsidie vandoor

  1. Die zijn op de vlucht . dit soort lui weten als geen ander wat er te verdienen valt aan al die goedgelovige dat geld geven aan goede doelen altijd goed terecht komt .Ambtenaren verdelen geld wat niet van hun is ,en helemaal geen notie hebben wat iemand moet doen om 100 euro te verdienen .Ze zouden een contract moeten ondertekenen dat als het geld verduisterd wordt ,ze moeten opdraaien met 25 procent inhouding van eigen salaris ,worden ze wakker ,en komen dit soort dingen niet meer voor .

    Like

  2. Goh je verwacht het niet hè!!!

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s