Nieuw

Matteo Salvini: Wij laten ons niet de les lezen door signor Macron over recht en menselijkheid

Als gevolg van de kritiek van de Franse president Emmanuel Macronada op het Italiaanse migratiebeleid ontwikkelt zich momenteel een diplomatiek conflict tussen Frankrijk en Italië.

De Franse president zei dat er een “politieke crisis” is tussen Italië en de EU over migratie. Om de een of andere reden vermeldt Macron niet dat landen als Hongarije, Oostenrijk en Polen ook geen migranten toelaten.

Uiteraard duurde het niet lang voordat de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken terugsloeg:

“Wij laten ons niet de les lezen door signor Macron over recht en menselijkheid”, twitterde Matteo Salvini, de minister van Binnenlandse Zaken en leider van de Legapartij.

“Signor Macron sloot de grens met Italië en stuurde meer dan 50.000 migranten terug, voornamelijk vrouwen en kinderen”, voegde Salvini eraan toe

Nadat Frankrijk en andere landen de grenzen hadden afgesloten, werd Italië gedwongen om ook zijn grenzen te sluiten (havens sluiten).

De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken heeft een hard standpunt ingenomen over migratie en heeft eerder tegen het NGO-reddingsschip Aquarius gezegd: “ga waar je maar wilt, maar niet naar Italië”.

Salvini kreeg zelfs steun van een Afrikaanse migrant die al tientallen jaren in het land woont. Volgens Mohamed Konare moet Italië zijn grenzen sluiten om een burgeroorlog tussen Italianen en Afrikaanse migranten te voorkomen.

Konare ziet geen toekomst voor Afrikaanse migranten in Italië:

– De globale oligarchie wil Afrika leegmaken van zijn menselijke hulpbronnen, jonge mannen hierheen brengen, wetende met welke economische moeilijkheden Europa nu te maken heeft, hen naar Europa brengen wetende dat ze geen toekomst hebben, zei hij.

Doe mee met 928 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5824 Articles)
Altijd in oppositie.

4 Comments on Matteo Salvini: Wij laten ons niet de les lezen door signor Macron over recht en menselijkheid

 1. Italië kan en mag terecht trots zijn op Matteo Salvini! Maak maar gehakt (of kokosmakronen) van Macron.

  Liked by 1 persoon

 2. Joey France // september 27, 2018 om 18:30 //

  Frankrijk is een failed state. Wat doe je dan als presidentje van zo’n ingezakte staat: veel tram maken in het buitenland en hen de huid vol schelden.

  Like

 3. Marcon is het andere schoothondje van Merkel .Hij doet wat zij wilt.

  Like

 4. Als je zelf problemen hebt moet je naar anderen wijzen, dat is gewoon normaal
  Ome Pat heeft ook nog wat te vertellen aan Macron over Human Rights

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: