Nieuw

Lesbiennes worden uitgesloten van de Vancouver Dyke March uit naam van ‘inclusiviteit’

We kwamen aan bij de Vancouver Dyke March 2018 in superheldenkostuums en t-shirts met het woord “Lesbian” geschreven boven een tekening van een baarmoeder in de vorm van een superheldenkam.

Na de keuze voor “lesbische helden” als thema voor de mars van dit jaar, droegen we zelfgemaakte borden met lesbiennes die we bewonderen – onze lesbische helden – pioniers die belangrijke bijdragen hebben geleverd aan de lesbische cultuur of bondgenoten in de voortdurende strijd voor lesbische seksuele autonomie.

Veel van deze vrouwen staan op de steeds groter wordende lijst van lesbiennes die als vijanden en “bigots” worden beschouwd vanwege hun opvattingen over gender, vrouwelijke ruimte of ons recht om ons gescheiden van mannen te verzamelen, onder gelijkgezinden, en zelf te bepalen wie die gelijkgezinden zijn.

Opvallend is de lijst van lesbiennes waarvan de namen taboe, verboden en synoniem met haat zijn geworden. Lesbisch feministische historicus Max Dashu is besmeurd als een “TERF” (trans-exclusionistische feministe) en een bigot, uitgesloten van het  platform van de heksenconferentie in San Francisco na deelname aan de San Francisco Dyke March, samen met geallieerde lesbiennes, die borden droegen met de tekst “Proud to be Lesbian” en “Lesbian Visibility”. De werken van vrouwen zoals Julie Bindel, Sheila Jeffreys, Janice Raymond en Mary Daly worden uit de boekenkasten, genderstudies en leeslijsten van LGBTQ-centra verwijderd. Dit maakt ze ontoegankelijk voor jonge lesbiennes die meer willen weten over hun geschiedenis. Er worden protesten georganiseerd tegen ruimtes waar de geschriften en verhalen van deze lesbiennes staan. Hun misdaad? Analyseren hoe genderidentiteitsideologieën het materiële leven van vrouwen en de seksuele rechten van vrouwen beïnvloeden.

Onze groep – The Lesbians Collective – wilde ons lesbisch erfgoed eren door enkele van de lesbiennes die uit onze geschiedenis zijn gewist zichtbaar te maken. We hadden veel plakkaten gemaakt met onze lesbische helden en een citaat van elke lesbische heldin. Veel van deze citaten spraken over de eigen ervaringen van deze vrouwen met de genderrestricties die ons allen worden opgelegd.

Terwijl we samenkwamen in de buurt van McSpadden Park, waar de mars zou beginnen, werden we benaderd door twee leden van de Vancouver Dyke March board. Ze vertelden ons dat onze T-shirts en borden transvrouwen uitsloten en aangezien dit een “inclusieve mars” was, zouden we ze moeten verwijderen als we wilden deelnemen. We kregen bovendien te horen dat als een van onze borden, banners of t-shirts het venussymbool – dat “vrouw” voorstelt – (de twee in elkaar grijpende venussymbolen hebben altijd lesbisch betekend) of “XX”, dat het vrouwelijke geslachtschromosoom symboliseert, we ze ook zouden moeten verwijderen. We werden gewaarschuwd om niemand aan te raken en onze handen voor onszelf te houden. Er werd niets aangeboden met betrekking tot de manier waarop onze inclusiviteit en veiligheid zouden worden beschermd.

We weigerden respectvol hun eisen te volgen om onze tekens en T-shirts te verwijderen, en gingen kalm, respectvol en vredig verder en sloten ons aan bij de mars. Tijdens de mars omringden, bestuursleden, organisatoren, vrijwilligers en hun supporters – mannen en vrouwen – ons, en riepen “TERF-bigots;” richtten een megafoon op ons en zongen: “Transwomen zijn vrouwen”, “Dit is een inclusieve mars” en: “Er is geen ruimte voor haat op de Dyke March.” Een bijzonder agressieve trans-geïdentificeerde man liep herhaaldelijk door onze groep en schreeuwde “Get your ‘Fuck TERF’s’ pin!”

Toen we een bestuurslid vroegen wat ze van plan waren te doen aan al deze vijandigheid en pesterijen, kregen we te horen dat niemand de richtlijnen van Vancouver Dyke March overtrad (behalve wij) en dat iedereen het recht had om te protesteren tegen haatdragende taal (behalve wij, blijkbaar), en dat “TERF” geen haatdragende taal is.

En het bleef nog lang gezellig in Vancouver.

Als je meer wilt lezen over hoe trans, terfs, bigots en ander ‘vrouwvolk’ elkaar de tent uitvecht dan kan dat hier:

https://www.feministcurrent.com/2018/08/13/lesbians-excluded-vancouver-dyke-march-name-inclusivity/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.126 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10076 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s