Nieuw

Internationale dag ter nagedachtenis van de slachtoffers van de slavernij

Door de UNESCO van de Verenigde Naties is 25 maart ingesteld als de ‘Internationale dag ter herinnering aan de slavenhandel en de afschaffing ervan’, (International Day for the Remembrance of the Slave Trade and its Abolition). De dag is door de VN in het leven geroepen om onder andere racisme te bestrijden.

De internationale pagina van de VN schrijft over deze dag het volgende:

Meer dan 400 jaar lang waren meer dan 15 miljoen mannen, vrouwen en kinderen het slachtoffer van de tragische trans-Atlantische slavenhandel, een van de donkerste hoofdstukken in de menselijke geschiedenis. Elk jaar op 25 maart, de internationale dag ter nagedachtenis van de slachtoffers van de slavernij en de trans-Atlantische slavenhandel, biedt de gelegenheid om de slachtoffers van het wrede slavernijsysteem te eren en te herdenken. De internationale dag heeft ook tot doel het bewustzijn van de gevaren van racisme en vooroordelen vandaag de dag te vergroten.

Wanneer de VN spreekt over “de gevaren van racisme en vooroordelen vandaag de dag” zijn er geen redenen om aan te nemen dat ze gericht zijn tegen alle rassen, maar voornamelijk een schuldgevoel moet geven bij het blanke ras, dat wordt beschouwd als het ras dat de trans-Atlantische slavenhandel dirigeerde. Deze instelling blijkt nog duidelijker als het door links als slaghout wordt gebruikt tegen zogenaamde racisten – mensen die zich verzetten tegen de massale immigratie uit MENA-landen.

Racisten, neonazi’s, Nederlanders – iedereen draagt de schuld aan de trans-Atlantische slavenhandel op zijn schouders. Het probleem is echter dat het er niet echt zo aan toeging. Het is waar dat slaven naar Amerika werden gebracht, het is ook waar dat sommige van de slavenhandelaars van het blanke ras waren, maar degenen die het overgrote deel van de slavenhandel voor hun rekening namen waren in feite Joden.


In 1992 creëerde de Nation of Islam een kleine opschudding bij de publicatie van zjjn boek “The Secret Relationship between Blacks and Jews”. De Nation of Islam was het joodse leiderschap in de zwarte burgerrechtenbeweging beu, zoals eerder geschreven door Fenixx. Hoewel deze burgerrechtenbeweging zwart zou zijn, waren het joodse personen die het bestuurden, om een gemeenschappelijk front te vormen tegen blanken in de Verenigde Staten. Als argument voor dit gemeenschappelijke front beweerden men dat Joden en negers een soortgelijke geschiedenis deelden, omdat zij beiden slaven waren geweest (de Joden in Egypte en de negers in Amerika). Er werd echter niet verteld dat het de Joden waren die achter de trans-Atlantische slavenhandel zaten. In plaats daarvan werd dit verhelderd door de Nation of Islam, onder meer door te verwijzen naar joodse bronnen. Seymour B. Liebman constateerde bijvoorbeeld in zijn boek “New World Jewry 1493-1825” het volgende:

De (Joden) waren de grootste kooplieden in het Caribisch gebied, waar de scheepvaart voornamelijk een joodse onderneming was. De schepen waren niet alleen eigendom van Joden, maar werden bemand door Joodse bemanningen en stonden onder het bevel van Joodse kapiteins.

Iemand die het onderwerp ook heeft onderzocht is David Duke, die een documentaire in twee delen heeft gemaakt over het onderwerp “The Shocking Jewish Role in Slavery” (zie de documentaire hieronder). Toen Duke zijn onderzoek begon, iets wat plaatsvond voordat de Nation of Islam zijn boek uitbracht, bleek dat hij boek na boek vond die bevestigden wat Seymour B. Liebman schrijft. Deze boeken zijn geschreven door joodse historici, voor een joods publiek. David Duke verwijst onder andere naar Marc Lee Raphael, zoals in “Jews and Judaism in The United States: A Documentary History”, wat ons iets vertelt dat noch de VN, noch links ons wil laten weten:

Joodse kooplieden speelden een belangrijke rol in de slavenhandel. Joodse kooplieden domineerden vaak de Amerikaanse koloniën, of ze nu Frans, Brits of Duits waren.

Marc Lee Raphael noemt ook enkele van de Joden die “de joodse slavenhandel op het Amerikaanse continent domineerden”; Isaac Da Costa in Charleston in de jaren 1750, David Franks in Philadelphia in de jaren 1760 en Aron Lopez in Newport eind jaren 1760 en begin jaren 1770. David Duke laat zien dat de trans-Atlantische slavenhandel zo werd geregeerd door representanten van het uitverkoren volk, dat de slavenveilingen tijdens de Joodse feestdagen gesloten moesten worden. Duke laat ook zien, door Jacob Marcus’ boek “United States Jewry 1776-1985”, dat in 1820 “bijna 40 procent van de joodse families in de Verenigde Staten eigenaar was van één of meer slaven”. Duke verklaart verder dat de historische feiten aantonen dat “minder dan vijf procent van de niet-joodse blanken in de zuidelijke staten slaven bezat” en “minder dan twee procent van de blanken in heel Amerika”. Joden bezaten dus proportioneel gezien meer slaven dan blanken.

Opgemerkt kan worden dat nadat de Nation of Islam haar boek naar een bredere kring had verspreid de waarheid begon te dagen. Als op bestelling kwamen er onmiddellijk na ““The Secret Relationship between Blacks and Jews”” verschillende nieuwe “analyses” over de trans-Atlantische slavenhandel, vanuit een joods perspectief. De nieuwe literatuur stelde dat de betrokkenheid van de Joden bij de trans-Atlantische slavenhandel overdreven was, hoewel in ieder geval werd erkend dat het meer was dan de niet-Joden een paar jaar eerder wisten.

Tijdens de VN-gedenkdag voor de afschaffing van de slavernij wil men bijzondere aandacht besteden aan de trans-Atlantische slavenhandel, maar waarom zich daarmee tevreden stellen en vertel je niet over de slavenhandel die daarvoor al duizenden jaren heeft plaatsgevonden? Tijdens het Romeinse Rijk volgden joodse slavenhandelaren het Romeinse leger overal om gevangenen als slaven te kopen. In feite verbiedt het Oude Testament Joden om slaven van hun eigen volk af te nemen, maar dringt er bij hen op aan om niet-Israëlieten te verslaven en hen hun nakomelingen te laten erven (Leviticus 25: 44-46).

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.197 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8466 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

32 Comments on Internationale dag ter nagedachtenis van de slachtoffers van de slavernij

 1. Peter Bontenius // september 27, 2018 om 21:36 //

  Ik ga jullie site van mijn apparaat verwijderen. De laatste tijd sijpelt door veel van jullie berichten een onheilspellende antisemitische stank, waar ik behoorlijk misselijk van word.
  Tijd om eens te gaan nadenken, want dit is onaanvaardbaar.

  Liked by 1 persoon

 2. Nou veel succes dan met het verwijderen van je apparaat.

  Liked by 1 persoon

 3. Ik had nog wat aanvullende bronnen liggen (voor een verhaaltje dat nog op de plank ligt):

  Jewish Slave Ship Owners
  http://12160.info/forum/topics/jewish-slave-ship-owners

  The Slave Trade – Quotes From Jewish Historians
  https://exposeintelligence.blogspot.com/2016/03/the-slave-trade-quotes-from-jewish.html

  Jewish Slavery in Western Culture (Part II)
  https://www.veteranstoday.com/2013/04/22/jewish-slavery-in-western-culture-part-ii/

  The Major Jewish Role in the Slave Trade
  https://ironlight.wordpress.com/2010/06/09/the-major-jewish-role-in-the-slave-trade/

  Rabbi Marc Lee Raphael on Jews in theSlave Trade
  https://www.scribd.com/document/69559539/Rabbi-Marc-Lee-Raphael-on-Jews-in-the-Slave-Trade

  because Islam prohibited castration, they were obtained by slavers in Africa or in the Balkans, where Christians and Jews did the dirty work.
  http://www.executedtoday.com/2013/03/04/1656-ottoman-black-and-white-eunuchs-topkapi-palace/

  An African-American apologizes for misattributed perceptions of white racism against blacks perpetrated by Jews
  https://wethoughttheywerewhite.tumblr.com/

  BLACK AFRICAN SLAVE TRADE AND THE JEWS – CAPT AJIT VADAKAYIL
  https://ajitvadakayil.blogspot.com/2012/05/black-african-slave-trade-and-jews-capt.html

  Joodse Betrokkenheid bij de Nederlandse Slavenhandel in Westindië, Suriname, Curacao
  http://balder.org/judea/Joodse-Betrokkenheid-Slavernij-Verleden-Nederland-Suriname-Curacao.php

  Ons slavernijverleden ?
  https://tegenlichters.wordpress.com/2012/03/08/ons-slavernij-verleden/

  How culpable were Dutch Jews in the slave trade?
  https://www.jta.org/2013/12/26/news-opinion/world/dutch-rabbi-confronts-jews-with-ancestors-complicity-in-slavery

  Jewish Slave Ship Owners
  https://www.scribd.com/document/69689942/Jewish-Slave-Ship-Owners  Like

 4. tim pietersen // september 27, 2018 om 23:01 //

  vergeet ook het ottomaanse slavenrijk niet (en de moren)

  Like

 5. @Fubar // september 27, 2018 om 22:49
  Dit artikeltje behandelt het dan ook maar kleinschalig en is bedoelt voor het kalender-archief en niet het historisch, er valt ongetwijfeld nog veel meer over te vertellen. Weten de mensuh trouwens dat we tegenwoordig een kalender- en historisch-archief hebben?

  Liked by 1 persoon

 6. @Rommel @Fubar,
  Weer goed bezig. Dank voor artikel en links.
  Gezien de eerste reactie mag de Joodse bijdrage aan de shit in de wereld nog steeds niet benoemd worden, blijkbaar.
  Keep on the good work.

  Liked by 2 people

 7. Maar hee, gelukkig zijn ze met heel weinig, en hoe kun je met zo heel weinig nou de wereld naar je hand zetten ?

  Like

 8. Over dit: #KavanaughHearings

  Like

 9. Eigenlijk hebben wij de schuld die wij krijgen voor de slavenhandel te danken aan ons tolerante immigratiebeleid.

  Toen de slavendrijvende Joden uit Spanje in 1492 eindelijk het land uit werden geschopt nadat ze eeuwenlang moslims tegen christenen opgezet hadden, en 2 jaar later ook Portugal ze wegstuurde, streek een deel neer in Antwerpen.

  Toen de 80-jarige oorlog begon, blokkeerden wij de haven van Antwerpen (de Westerschelde), de Joden waren vooral ‘zakenmensen’, als in geen productieve arbeid leveren, en dat werd ernstig belemmerd door die blokkade, plus dat de Spanjool daar de teugels aantrok en ze net ook de Joden uit hun eigen land weggestuurd hadden.

  Naar Amsterdam dus. En toen zetten ze vanuit hier voort wat ze al sinds Romeinse tijden deden, het verkopen van slaven.

  De eerste goed gedocumenteerde historie stamt uit Frankrijk, als de katholieke bisschop Agobard bezwaar maakt tegen het verhandelen en castreren van christenen.

  “Bachrach describes the Jews of Lyon as “militant, aggressive, and powerful,” and notes that Louis and his officials “apparently ignored gross violations of the law by Jewish slave traders who bought and sold Christian slaves and kidnapped and castrated Christian youths for the Muslim markets in Spain.”[9]Jewish slave trading was of course nothing new, nor was it unusual for European elites to permit Jews to trade in slaves. Pope Gelasius (reigned 492–496) had formally allowed Jews to bring slaves into Italy from Gaul, and Charlemagne had also allowed Jews to engage in slave trafficking during the middle of the eighth century.[10] The Spanish Jews of the tenth century made most of their wealth selling Slavonian slaves to the Caliphs of Andalusia.[11] William Phillips argues that by the time of Louis the Pious, Jews “predominated” among the slave traders supplying Muslim Spain.[12] What truly set this period apart from earlier tolerances, however, was the fact that it had become common knowledge that Jews under Louis were actively kidnapping, castrating, and selling Christians with impunity — something that was not only nominally illegal in Frankish lands, but throughout Christendom. And it is here that Agobard enters the stage.”

  https://www.theoccidentalobserver.net/2017/11/02/agobard-of-lyon-and-the-origins-of-the-hostile-elite/#_ftn3

  Like

 10. trebor2110 // september 28, 2018 om 10:05 //

  Peter bontenius
  dit heeft niks met anti joods te maken dit zijn feiten en als jij ze als antisemitisme ziet is dat jouw probleem .

  Liked by 1 persoon

 11. Tijl Uylenspiegel // september 28, 2018 om 12:50 //

  Joden zijn eeuwenlang uitgezonderd geweest van allerhande beroepen (gildes) en logischerwijs begaven ze zich op die terreinen die wél toegankelijk waren, handel was daarbij de belangrijkste.
  Maar ook diamantslijperij hoorde daartoe, dat was een klotenklus dus en daar hoorde je niemand over. Marktkooplui waren ook vaak joods maar dat was nou niet bepaald een benijdenswaardig beroep en bepaald rijk werden de meesten dan ook niet (uitzonderingen daargelaten) Wetenschap was ook zo’n tak waar vele joden in uitblonken. Kennelijk is het een nijver volkje en zodra ze zich ergens op toeleggen blinken ze erin uit.
  Dat zou je met enig gemak ook bewonderenswaardig kunnen noemen.
  Statistieken zijn verraderlijk en sterk afhankelijk van de integriteit van de opsteller, de man in filmpje 1 zegt bijvoorbeeld dat 40% van de joden slaven als huispersoneel had en het percentage bij overige blanken in Amerika lag veel lager.
  Leuk maar de slavenhandel concentreerde zich in de zuidelijke staten van Amerika en dat wordt dan buiten beschouwing gelaten.
  “De schepen waren in handen van joden”, dat is twijfelachtig en daar waar het wel zo was kun je stellen dat dit in het verlengde van de handel in slaven (maar ook andere goederen) lag.
  De kapiteins zouden joden zijn. Dat kan maar of de bemanning ook joods was is een stuk twijfelachtiger, het beroep van zeeman was niet alleen zeer gevaarlijk maar ook zeer zwaar werk, veel misdadigers die iets op hun geweten hadden wilden niets liever dan aanmonsteren op een schip om aan vervolging te ontkomen met als gevolg dat zeelieden vaak voor een groot deel het uitschot van de maatschappij waren.
  Ach ik kan nog wel even doorgaan met jammeren en mieren, punt is dat daar waar een zondebok werd gezocht joden een gemakkelijk slachtoffer waren, brak er ergens pest of cholera uit dan kwam het door ‘de joden’. Ging het financieel even niet voor de wind dan kwam dat door de joodse bankiers die woekerrente berekenden, dat het een ieder vrijstaat om al dan niet een lening aan te gaan wordt buiten beschouwing gelaten.
  Joden zijn eeuwenlang uitgezonderd en gediscrimineerd, niet zo gek dat ze dus een allergie ontwikkelden tegen elke vorm van discriminatie en je zou het prijzenswaardig kunnen vinden dat ze dat niet alleen op joden maar ook op anderen betrokken.
  Dat er veel joden in zwarte organisaties voor gelijkheid in de top zaten zou natuurlijk ook kunnen komen doordat ze zelf niet zo goed in staat waren tot organiseren.
  Ach het zijn zomaar wat overpeinzingen en kanttekeningen van iemand aan de zijlijn.

  Liked by 1 persoon

 12. “Dat kan maar of de bemanning ook joods was is een stuk twijfelachtiger, het beroep van zeeman was niet alleen zeer gevaarlijk maar ook zeer zwaar werk,”

  Hmmm…
  Een nogal racistische opmerking. Alsof Joden te lui en te zwak zijn om zwaar werk te doen.
  Had ik niet van jou verwacht Tijl.

  Liked by 1 persoon

 13. Je poging om de Joden van schuld te ontlasten om deze bij je eigen rasgenoten te leggen, is verregaand, hoe zal ik het beschaafd zeggen, dubieus.

  Like

 14. Tijl Uylenspiegel // september 28, 2018 om 13:40 //

  Ja daar heb je me te pakken Rommel 😀 dat is een zwakke argumentatie !

  Like

 15. Nee, dat was nou puur racisme. Een weliswaar ‘goedbedoeld’ racisme, maar nog steeds zuiver racisme. En daar zijn eigenlijk al je argumenten op gebaseerd, een positieve discriminatie ten opzichte van Joden.

  Like

 16. Hefzibah Yahudah // september 28, 2018 om 13:51 //

  LOL en te bedenken dat die slaven op die schepen de echte Hebreeuws Israëlieten zijn. De voormalig president van Egypte heeft ooit gezegd. De joden Hebrew Israelites zwart zijn vertrokken en blank zijn terug gekomen. Hm. Best bewaarde geheim van de wereld. Identity thiefs en nog veel meer. Maar niet getreurd wereldwijd teken van einde. Kan niet wachten.

  Like

 17. Von Puffelen // september 28, 2018 om 14:07 //

  “Or to put it more concisely in the words of an Egyptian medical doctor named Ashraf Ezzat, “The truth is that ancient Egypt never knew any Pharaohs nor any Israelites. Egypt was never the land of Exodus and Palestine was never the Promised Land.”
  http://fourwinds10.com/siterun_data/history/zionism/news.php?q=1426697802

  Like

 18. tim pietersen // september 28, 2018 om 14:57 //

  goede links von puffelen
  “de man in filmpje 1 zegt bijvoorbeeld dat 40% van de joden slaven als huispersoneel had en het percentage bij overige blanken in Amerika lag veel lager.
  Leuk maar de slavenhandel concentreerde zich in de zuidelijke staten van Amerika en dat wordt dan buiten beschouwing gelaten.” 2% van blanken had slaven en 40% joden, en ja vele van die joden woonden in het zuiden #judahpbenjamin the man behind albert pike , b’nai brith instigator of the civil war. de sephardische joden runden voornamelijk in de eerste 150 jaar de slavenhandel van amerika (later kwamen askenazi joden die ook meededen) Aaron lopez de grootste

  ““De schepen waren in handen van joden”, dat is twijfelachtig en daar waar het wel zo was kun je stellen dat dit in het verlengde van de handel in slaven (maar ook andere goederen) lag.”

  nee dat is helemaal niet twijfelachtig, lees wlather white (en anderen) ‘who brought the slaves to america’ Aaron lopez was de grootste.

  joden waren al 100’sden jaren de bankiers, met dit geld hebben ze de rest gekocht.

  de rothchilds die later kwamen hebben het bankpyramidespel geperfectioneerd, en namens de askenazi/sabbateans de boel overgenomen

  Like

 19. Tijl Uylenspiegel // september 28, 2018 om 12:50
  Joden zijn eeuwenlang uitgezonderd geweest van allerhande beroepen (gildes) en logischerwijs begaven ze zich op die terreinen die wél toegankelijk waren, handel was daarbij de belangrijkste.
  ————-

  Sprookjes.

  In Spanje mochten ze gewoon alles doen, zelfs christelijke blanken als slaaf aan de Moren verkopen. Alleen dát laatste ging de Spanjolen op gegeven moment toch wat te ver.

  Zie:
  https://fenixx.org/2018/07/25/europeanen-joden-moslims-en-de-erfenis-van-het-islamitische-spanje-deel-1-de-joodse-rol-in-de-moorse-invasie-en-bezetting/

  Wat was de “ellende” die de Joden van Spanje overkomen was? Professor Graetz antwoordt door onder de “ellende” van koning Reccared er op te wijzen dat “het meest onderdrukkende de beperking was die het bezit van slaven aantastte. Van nu af aan zouden de Joden geen christelijke slaven meer mogen kopen of cadeau krijgen”(11)

  En ook in Deel II (waarin ze omgekeerd met de christenen samenwerken om de Moren weer te verwijderen) lezen we iets dergelijks:

  Ondanks het simplistische historische verhaal plaatste de christelijke graaf van Castilië, García Fernández, de Joden al in de Fuero van Castrojeriz (974) in bijna alle aspecten van de wet op gelijke voet met christenen. Koning Alfonso VI van León en Castilië (heerschappij 1072-1109) was bijzonder tolerant en welwillend in zijn houding ten opzichte van de Joden, waardoor hij eigenlijk de lof van paus Alexander II won. Alfonso verleidde hen met veel speciale privileges
  https://fenixx.org/2018/07/31/europeanen-joden-moslims-en-de-erfenis-van-het-islamitische-spanje-deel-2-de-opkomst-en-achteruitgang-van-de-joodse-prominentie-in-christelijk-spanje/

  Like

 20. Het lijkt een obsessie te worden met joden als bron van het kwaad in de wereld, hier de laatste tijd op Fenixx.

  Liked by 1 persoon

 21. Niet de historische feiten maar jouw dwangmatige bezetenheid om Joden of Israël constant van enig mogelijke kritiek te vrijwaren is een obsessie.

  Like

 22. 18.000 artikelen over islam en EU.

  Maar O help als we ook eens met een onbevangen blik wat verder kijken dan dat en daar 20 artikeltjes aan wijden.

  Like

 23. En als het je niet bevalt blijf je toch lekker weg. Er zijn genoeg sites waar de Joodse lobby vuistdiep in zit die je kan bezoeken.

  Like

 24. Like

 25. En daar mag je bij optellen dat Saoedi-Barbarije, alleen de kuststrook was bewoonbaar destijds, grotendeels door Joden werd bewoond. Dus van wie zou die analfabeet nou zijn ideologie na-geaapt hebben ?

  Merk ook op dat de stad waar hij islam startte, Medina, niet Mekka, daar werd hij uitgekotst – toen hij de migratie, Hijra naar Medina gedaan had en zich daar gewapenderhand de macht verschaftte, een voornamelijk Joodse stad was.

  Khaybar, net ernaast, is de meeste islamcritici wel bekend, daar sneed hij eigenhandig honderden Joden de keel door en nam de vrouw van de baas tot concubine nadat hij haar man gedood had. Daar vandaan komt de spreuk die onder andere ISIS aanhief in de Schilderswijk “Jahud Jahud, het leger van Mohammed keert weer”, vandaan.

  Like

 26. Von Puffelen // september 29, 2018 om 14:30 //

  Vergeet niet dat het vaticaan (who else) toen erg actief was op het arabisch schiereiland.
  Destijds waren er veel katholieke arabieren.
  http://www.vrijewereld.org/2017/12/12/islam-is-een-creatie-van-het-vaticaan/

  Like

 27. U kunt stemmen als u wilt:

  Like

 28. tim pietersen // september 30, 2018 om 12:56 //

  all of thre above + 911 , en dan hebben we het nog niet over ww1 en ww2………….

  Like

 29. Did King Salman Of Saudi Arabia Kill His Own Son?

  Like

 30. Exploitatie van jonge jongens in de eeuwenoude traditie van Java (2018)

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s