Nieuw

Vermoordde met mes een vrouw – nu wordt hij overgebracht naar een vrouwengevangenis

De mes-moordenaar Kristoffer Johansson verklaart nu dat hij een vrouw is en heeft zichzelf omgedoopt tot Kim Marie Johansson. © TV3

Zweden – Mes-moordenaar Kristoffer Johansson, 27 jaar oud, is naar eigen zeggen in de gevangenis van geslacht veranderd en noemt zichzelf nu Kim Marie Johansson. Binnenkort kan hij al naar een vrouwengevangenis worden overgebracht – ook al is hij veroordeeld voor het vermoorden van een vrouw.

Kristoffer Johansson vermoordde met een mes in mei 2013 zijn 20-jarige ex-vriendin Vatchareeya Bangsuan in Boden. Na de moord sneed hij haar lichaam in stukken. Hij sneed ook zijn eigen hond in stukken.

In een TV3 documentaire vertelt de nu 27-jarige moordenaar vanuit de gevangenis over zijn “geslachtscorrectie”.

– Ik heb heb mijn naam omgedoopt tot Kim Marie Johansson. Ik heb me sinds ik vijf jaar oud was zo gevoeld, zegt Johansson in het programma, dat op 4 oktober wordt uitgezonden op TV3.

Hij vervolgt:

– Ik heb hormonenpleisters voor oestrogeenhormonen en ik neem testosteronblokkers voor het testosteron, omdat ik een gendercorrectieproces doorloop.

Volgens Expressen zit Kim Johansson zijn gevangenisstraf in een klasse 1-inrichting uit, wat in het gevangeniswezen de hoogste veiligheidsklasse is.

Maar dankzij de verklaring van de moordenaar dat hij in feite een vrouw is, kan hij binnenkort naar een vrouwengevangenis met beduidend lagere veiligheid worden overgeplaatst.

Het gevangeniswezen onderzoekt nu of de 27-jarige naar Hinseberg of Ystad kan worden overgebracht – beide voor vrouwen.

“Detentiecentrum Norrtälje is begonnen met een herbeoordeling van de speciale voorwaarden die van toepassing zijn op de tenuitvoerlegging van Kim Johansson vanwege de geslachtscorrectie die Kim Johansson ondergaat”, schrijft het gevangeniswezen in zijn besluit.

Tegelijkertijd heeft het gevangeniswezen in zijn risicoprofiel vastgesteld dat het risico “hoog” is dat de dader zich schuldig zal blijven maken aan bedreigingen en geweld.

Iemand die kritisch staat tegenover het besluitvormingsproces is een prominente scribent van Svenska Dagbladet, Ivar Arpi, die echter benadrukt dat hij “geen transfoob” is.

“Ik ben geen transfoob, maar deze geslachtsverandering is zowel een risico voor vrouwelijke medegevangenen als voor de maatschappij als geheel”, schrijft Arpi op Twitter.

Bron:

http://www.friatider.se/styckm-rdade-kvinna-nu-ska-han-flyttas-till-ett-kvinnof-ngelse

https://www.expressen.se/nyheter/brottscentralen/kim-johansson-styckade-sitt-ex-korrigerar-sitt-kon-i-fangelset/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.126 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7745 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on Vermoordde met mes een vrouw – nu wordt hij overgebracht naar een vrouwengevangenis

 1. Gezellig die transgenderbagger, ook dat komt weer uit de eindeloze trukendoos van de Uitverkorenen. Het houdt maar niet op.

  Like

 2. En het gemak waaraan het mee toegegeven wordt is ronduit stuitend. En de vrees van die journalist om voor transfoob te worden uitgemaakt als die kritiek levert, is tekenend voor de verstikkende schuldcultuur die onder meer de homolobby oplegt.

  Like

 3. De keuze welke boeken er verbrand werden door de nazi’s, was wel onderbouwd.

  Dat waren de boeken van het Institut fur Sexualwissenschaft van Magnus Hirschfeld.

  Like

 4. Reinier Vangie // september 26, 2018 om 05:39 //

  Edit Rommel: Ik heb je gewaarschuwd. Je reacties gaan voortaan eerst door het Bronfilter.

  Like

 5. Eenzame opsluiting is beter. Doet ie niemand meer kwaad. Ook geen telefoon en internet en bezoekregeling!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s