Nieuw

Marokkaanse marine schiet op vluchtelingenboot – Eén dode, drie gewonden

Foto ter illustratie. Pixabay.

De Marokkaanse marine heeft afgelopen dinsdag op de Middellandse Zee op een vluchtelingenboot geschoten en daarbij een vrouw gedood.

Nog eens drie mensen raakten gewond, aldus de Marokkaanse autoriteiten. De marine was “gedwongen” het vuur te openen – omdat de door een Spanjaard bestuurde raceboot niet op de instructies reageerde, wordt gezegd.

Het incident heeft naar verluidt plaatsgevonden in de buurt van M’diq-Fnideq, niet ver van de haven van Tanger. Aanvankelijk waren er vier gewonden, zo verklaarden de autoriteiten. Een Marokkaanse vrouw is later in het ziekenhuis aan haar verwondingen bezweken. De Spaanse roerganger was ongedeerd gebleven en werd gearresteerd. De bootpassagiers lagen op de grond en waren niet zichtbaar.

Sinds Italië de toegang tot bootvluchtelingen heeft geweigerd, zijn er meer migranten op weg naar Spanje. Marokko en Zuid-Spanje zijn slechts enkele kilometers van elkaar gescheiden, bovendien liggen in Marokko de Spaanse exclaves Ceuta en Melilla.

Spanje verlangt van Marokko dat het illegale uitreizen voorkomt. Het Noord-Afrikaanse land heeft naar verluidt sinds het begin van het jaar 54.000 mensen verhinderd naar de EU te vertrekken. Spanje heeft sinds begin 2018 meer dan 38.000 aankomende vluchtelingen geteld.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.126 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7745 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

10 Comments on Marokkaanse marine schiet op vluchtelingenboot – Eén dode, drie gewonden

 1. ieznogoedh // september 26, 2018 om 12:56 //

  De enig goed manier om de ellende te stoppen.

  Like

 2. Eerste keer dat ik een marrokaan symphatiek vind

  Liked by 1 persoon

 3. Ze zijn al in overtreding, nog voor ze in Spanje arriveerde

  Like

 4. Die arme vluchtelingen, maar de heren huren wel een dure speedboot

  Like

 5. Von Puffelen // september 26, 2018 om 21:11 //

  Dat kan beter, terug naar de schietbaan om te oefenen.

  Like

 6. radiomaffia // september 27, 2018 om 00:48 //

  Dit zijn economische vluchtelingen, geen oorlogsslachtoffers. Daar heb ik geen medelijden mee. Je leeft in Marocco en daar blijf je, we hebben inmiddels genoeg en genoeg van Marokanen

  Like

 7. Kunnen ze niet wat middelandse zee safaries organizeren, beetje trophee schieten daar trekt vast klanten die diep in de buidel kunnen tasten.

  Like

 8. Von Puffelen // september 27, 2018 om 13:21 //

  Zoiets?
  Spaties weghalen.
  http://www.somalicruises .com/

  Like

 9. Onderscheid tussen snelle drugsboten en vluchtelingenboten, moet op beide gaan schieten. Per dag komt er een hashboot op Cadiz af.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s