Nieuw

Geen straf voor migrant die 24.000 euro aan uitkeringsfraude heeft gepleegd – omdat de man niet goed begreep wat hij deed

Een immigrant is vrijgesproken van grove uitkeringsfraude, aangezien hij met valse opgaven ten onrechte 24.000 euro van de Zweedse belastingbetalers wist te bemachtigen. De rechtbank is van mening dat de man misschien niet begreep wat hij deed, omdat hij een tolk nodig had.

Het was dit voorjaar dat de immigrant werd vervolgd voor verschillende gevallen van zware uitkeringsfraude, zo meldt de krant Östra Småland.

Meer dan een jaar lang had de man, die ouder is dan 40 jaar, bijna 24.000 euro aan ten onrechte sociale bijdragen ontvangen.

Dit omvatte onder andere kinderbijslag en ouderschapsuitkering, geld waar hij geen recht op had omdat zijn kinderen naar het buitenland zijn verhuisd.

De man had de autoriteiten echter niet op de hoogte gesteld van deze nieuwe omstandigheden en ging in plaats daarvan door met het incasseren van de geldbijdragen.

Dit leidde uiteindelijk tot een strafrechtelijk onderzoek en vervolging.

Maar omdat de man een tolk nodig had toen hij de bijdragen aanvroeg, wordt hij nu vrijgesproken door de rechtbank van Kalmar, de rechtbank is van mening dat het mogelijk is dat de man niet wist welke regels van toepassing waren.

“Vanwege taalproblemen beoordeeld de rechtbank dat het niet duidelijk is dat NN informatie heeft ontvangen zodat hij begreep dat er sprake was van een meldingsplicht”, schrijft de rechtbank in zijn vonnis, volgens OS.

Bron:

http://www.friatider.se/tog-ut-240000-kronor-i-felaktiga-bidrag-frias-eftersom-han-inte-kunde-svenska

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.126 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7745 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

6 Comments on Geen straf voor migrant die 24.000 euro aan uitkeringsfraude heeft gepleegd – omdat de man niet goed begreep wat hij deed

 1. Ikkeniebekreipe…

  Like

 2. CurvedAir Bellair // september 26, 2018 om 11:07 //

  Dat wordt dan een flinke uitnodiging in de nikker- en berber onderwereld om er maar flink op los te frauderen in Zweden, alsof de reguliere bevolking nog niet genoeg te lijden heeft van het wegwerp-beleid.

  Eveneens werpt dit de vraag op hoe het gesteld is met de wetgeving; in NL kan men er zich niet op beroepen niet bekend te zijn met de wetgeving. Iedereen wordt geacht bekend te zijn met de wetgeving.

  Nog een stommiteit: er is een nieuw argument geschapen om de Zweedse taal niet te leren, er kan dan geïncasseerd worden en als het fout loopt kan men zich beroepen op het feit de taal niet te kennen en in goeder trouw gehandeld te hebben.

  Like

 3. sven adriaensen // september 26, 2018 om 14:28 //

  wat zul ze nu doen ze

  Like

 4. Daar in Zweden nog tot daar aan toe maar de uitkeringsfraude hier in Nederland baart mij meer zorgen. Neem alleen maar de uitkeringsfraude van de Polen die aan het licht kwam enkele weken geleden.

  Mijn vraag: “Waarom lees ik hier altijd zoveel over Zweden”?

  Like

 5. “Mijn vraag: “Waarom lees ik hier altijd zoveel over Zweden”?”

  Niet alleen over Zweden.
  Fenixx richt zijn focus voor het grootste gedeelte op nieuws uit het buitenland. Wat Peter R. de Vries in RTL-studio heeft gezegd of door wie Paay zich deze keer in haar mond laat piesen, kan ons niet zoveel boeien.
  Zweden is zeer interessant om als voorland te zien, maar misschien komt het ook een beetje omdat ik in Zweden woon en dagelijks door de Zweedse media ga.

  Like

 6. @Rommel Haha heb je helemaal gelijk in. Ja Rommel als je in Zweden woont dan is het logisch dat je die rommel om je heen ziet. Ik ben er kortgeleden geweest en schrok ervan wat ik allemaal zag daar op straat. Ook van de colonnes die in Götenborg de ferry namen naar Denemarken. Voelde niet plezierig. Sterkte in Zweden!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s