Nieuw

Eerste Duitse kerk ingewijd als moskee

Een opschrift "siert" de oude kerktoren. Foto: Wikimedia/Dirtsc

De moslimbevolking in Duitsland groeit als kool en heeft meer ruimte nodig voor gebed en godsdienst. Een moslimgemeenschap in Hamburg heeft voor dat doel een oude kerk gekocht en omgebouwd, vandaag zal de nieuwe moskee worden geopend.

Onder andere Polskie Radio doet  verslag van de Capernaumkerk in Hamburg – een gebouw dat meer dan 40 jaar dienst deed als evangelische kerk. In 2002 verkocht men wegens “gebrek aan gelovigen” het gebouw aan een particuliere eigenaar, die het tien jaar later verkocht aan de moslimvereniging Al-Nour.

Op deze woensdag is de officiële opening van de nieuwe moskee, die met geld van onder andere de Koeweitse overheid zes jaar heeft geduurd om te renoveren. Op de kerktoren staat, in plaats van een kruis, een gouden Arabische inscriptie met de tekst “Allah”. De Koeweitse ambassadeur Najeeb Al-Bader en vertegenwoordigers van de lokale autoriteiten zullen de openingsceremonie bijwonen.

Het evenement markeert de eerste keer in de Duitse geschiedenis dat een kerk wordt omgevormd tot een moskee. Volgens de regels van de Duitse kerk mogen kerkgebouwen alleen worden verkocht aan andere christenen en, in bepaalde omstandigheden, aan joodse gemeenschappen. Deze keer heeft men echter een uitzondering gemaakt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.126 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7745 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

12 Comments on Eerste Duitse kerk ingewijd als moskee

 1. En…..”de uitzondering bevestigd de regel”………
  Vaarwel Duitsland en uiteindelijk Europa.

  Like

 2. antiislamnu // september 26, 2018 om 10:52 //

  Omvolking in sneltreinvaart.

  Like

 3. “Deze keer heeft men echter een uitzondering gemaakt”.
  Waarschijnlijk een omgekochte ambtenaar die zijn “Heimat” verkoopt voor wat euro’s. Collaboreren met de vijand heet dat. Onbegrijpelijk dat dit wordt getolereerd anno 2018. Iets met pek en veren…?

  Like

 4. Zum Kotzen. Wat een heilig schennis. Karma, kom er maar in. 😉

  Like

 5. Du..du.. Fiki fiki machen?

  Like

 6. Hoog tijd voor de AFD.

  Like

 7. CurvedAir Bellair // september 26, 2018 om 14:39 //

  Voor moslims blijft men net zo lang uitzonderingen maken totdat uitzonderingen de regel zijn.

  Binnen afzienbare tijd volgt de volgende kerk die zal worden omgebouwd tot moskee. Links en de importparasieten hebben de argumenten al klaar: de kerk staat leeg, en heeft een religieuze bestemming, waarom dan niet ten dienste van het heden zo in zwang zijnde islamitische geloof?

  De tactiek van de glijdende schaal, die ook zo succesvol in NL wordt toegepast.

  Like

 8. Waar haalt die moslim gemeenschap het geld vandaan. Ik neem aan dat dit niet voor een “appel en een ei” is gebeurd.

  Like

 9. radiomaffia // september 26, 2018 om 16:43 //

  Blijf lekker uitzonderingen maken joh! Dit is tenenkrommend walgelijk, die moslimepidemie moet juist aan banden gelegt worden, wat brengen die lui ons, wat hebben we eraan, aan die ideologie?? Vraag me inmiddels af of de Amerikanen en de Russen in 1945 Duitsland niet iets te veel verzwakt hebben toen ze om als winnaar uit de oorlog te komen meer van Duutsland vernietigt hebben dan nodig was nu ze als Duitsers te bang zijn om passende maatregelen te nemen. Dit is het begin van het einde.

  Like

 10. Like

 11. In mijn bedrijfsrestaurant (semi-overheid) zie ik dat de Mexicano’s halal zijn. Geen andere bereidingswijze. Dhimmie Nederland capituleert voor een paar procent barbaren die met hun weekdier intellect maar 1 ding goed begrijpen: tegengeweld en verdrijving. Het is om agressief van te worden. Ik maak me er razend over. Anderen kan het geen zak schelen. Dan sterf je maar. Mazzel.

  Like

 12. Bom erop?
  Dit is gewoon een middelvinger van de moslim naar de Duitser, en die laten het toe.
  Wij gaan het hier ook meemaken en ook wij kijken toe!!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s