Nieuw

Concerned about xenophobic and racist rhetoric, Germany’s Protestant Church will keep AfD politicians off the stage at an upcoming event.

At the German Protestant Church’s (EKD) congress slated for June 2019 in Dortmund, politicians from Germany’s far-right populist party, the Alternative for Germany (AfD), will be welcome to attend the church service. They will not, however, be invited to take part in podium talks or other discussion events, the EKD announced on Wednesday.

The ban on AfD politicians from taking the stage at the multiday congress, known in German as the “Kirchentag,” reflects the ongoing struggle within German church organizations on how to deal with the AfD, which has been criticized for dehumanizing and anti-democratic statements, among other things, in their role as politically independent institutions.

DW >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.198 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

1 Comment on Concerned about xenophobic and racist rhetoric, Germany’s Protestant Church will keep AfD politicians off the stage at an upcoming event.

  1. Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s