Nieuw

Amerikaanse politici schenken 34 miljard euro aan Israël

President Donald Trump en de Israëlische premier Benjamin Netanyahu schudden elkaar de hand tijdens hun gezamenlijke persconferentie, woensdag 15 februari 2017, in de East Room of the White House in Washington, D.C. (officiële foto van het Witte Huis door Benjamin Applebaum)

Het Amerikaanse Congres heeft een recordhoeveelheid militaire bijstand aan Israël goedgekeurd. In totaal gaat het om een bedrag van 38 miljard dollar, dat van de Amerikaanse belastingbetaler naar de krijgsmacht van het Midden-Oosten wordt doorgesluisd.

Het nieuwe pakket betekent dat voor een decennium 38 miljard dollar is gereserveerd voor militaire hulp aan Israël , schrijft Forward. Het is het hoogste bedrag ooit.

De wet, die nu door zowel de Senaat als het Huis van Afgevaardigden is goedgekeurd, kan niet door toekomstige presidenten worden gecanceld.

De machtige Israëlische lobby in de Verenigde Staten – Aipac – is voortdurend bezig om het enorme geldbedrag van de Amerikaanse belastingbetalers te verhogen. In een verklaring schrijft Aipac dat de verhoogde bijstand Israël zal helpen zich te verdedigen tegen “groeiende bedreigingen”, vooral vanuit Iran.

Doe mee met 928 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5832 Articles)
Altijd in oppositie.

1 Comment on Amerikaanse politici schenken 34 miljard euro aan Israël

  1. Von Puffelen // september 28, 2018 om 11:15 //

    Hoe staan de duitsers er tegenwoordig voor, schuiven die ook nog steeds wiedergutmachungsschnitzels en gratis u-boten richting de Levant?

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: