Nieuw

Zo wordt de socialist Stefan Löfven weggestemd als Zweedse minister-president

© Riksdagen

Tijdens de staatsministersstemming  in het parlement op dinsdag werd Stefan Löfven (Sociaal Democraten) naar verwachting weggestemd als de leider van het land. 204 leden hebben hem weggestemd.

Als meer dan de helft van de parlementsleden van de Riksdag tegen de minister-president stemt, moet deze aftreden, en zo gebeurde het vandaag.

Het resultaat was 204 stemmen tegen Stefan Löfven en 142 stemmen voor.

Foto: Zweedse premier Stefan Löfven.

Voorafgaand aan de staatsministersstemming maakte de groepsleider van de Sociaal Democraten, Anders Ygeman, een grote bombarie over het feit dat een eventuele rechtse regering de steun van de Zweden Democraten moet krijgen en dat geen enkele “fatsoenlijke democratische partij” dit zou accepteren, legde hij uit. Zelfs Maria Ferm van de Milieupartij sprak zich uit tegen de invloed van de Zweden Democraten en sprak over “fatsoen”.

Zweden Democraten-leider Jimmie Åkesson nam ook het woord.

– Het duidelijkste signaal van de verkiezingsresultaten is dat de mensen een andere regering willen. We hebben tijdens de vorige zittingsperiode al verschillende pogingen gedaan om Stefan Löfven af te zetten. Maar toen kozen de andere oppositiepartijen ervoor om op hun handen te blijven zitten. Nu gaan we hem wegstemmen. Maar wat gebeurt er daarna? We weten het niet, zei hij.

– Eén ding is echter zeker, meer dan een miljoen mensen hebben voor de Zweden Democraten gestemd. En wat ik wel weet is dat ik samen met 61 andere leden van dit parlement alles in het werk zal stellen om de belangen van onze kiezers te behartigen. Maar we hebben een pragmatisch uitgangspunt. We kunnen met iedereen praten. We kunnen compromissen sluiten, vervolgde de SD-leider.

– Zweden heeft een systeem dat gebaseerd is op onderhandelingen. We zullen ons niet laten wegduwen. We zullen niet op iemands knieën gaan zitten. We zullen het uiterste doen om de belangen van onze kiezers te bewaken. We zullen elke regering wegstemmen die ons geen invloed geeft.

Nu zal voorzitter Andreas Norlén proberen een nieuwe premier te vinden, en dus een nieuwe regering voor het land.

Bron:

http://www.friatider.se/stefan-l-fven-blev-bortr-stad-som-statsminister

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.198 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8494 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on Zo wordt de socialist Stefan Löfven weggestemd als Zweedse minister-president

 1. Reinier Vangie // september 25, 2018 om 15:45 //

  Nou diverse reacties van deze gek gelezen te hebben begint Zweden hopelijk met een nieuwe start.

  Like

 2. Henk der Niederlander // september 25, 2018 om 16:09 //

  Nee Reinier.
  Geloof me maar dat alles uit de kast getrokken gaat worden om de SD buiten de regering te houden.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s