Nieuw

Slechte stemming in Israël nu Assad Russische luchtverdediging krijgt

Bron: Wikimedia. Auteur: Vitaly V. Kuzmin (CC BY-SA 4.0)

Dewijl de Syrische luchtverdediging per ongeluk een Russisch vliegtuig heeft neergeschoten toen men zich zich verdedigde tegen een Israëlische luchtaanval vorige week, kiest Rusland er nu voor om acht geavanceerde luchtverdedigingssystemen van het type S-300 aan Syrië te leveren. Israël zal daarom gedwongen worden om “twee keer na te denken” voordat het opnieuw luchtaanvallen tegen Syrië uitvoert, volgens een analyse.

Assad’s regering zal de systemen gebruiken om de grenzen van Syrië te verdedigen tegen Israël, Jordanië, Libanon en Irak, volgens het schrijven. In totaal kunnen tot acht S 300-systemen aan Syrië worden geleverd, schrijft Haaretz.

Rusland zal ook elektronische oorlogvoeringssystemen leveren die het voor Israël moeilijker maken om satellietvolgsystemen langs de Syrische kust te gebruiken en zullen de Israëlische luchtvaartaanvallen compliceren. En de Syrische luchtmacht zal beschikken over Russische volg- en controlesystemen die verwisseling tussen Russische en vijandige vliegtuigen voorkomen.

De Israëlische veiligheidsraad kwam dinsdagmorgen bijeen om de diplomatieke crisis met Rusland te bespreken. Benjamin Netanyahu is naar de Algemene Vergadering van de VN in New York gereisd, waar hij naar verwachting de crisis met Rusland opneemt tijdens een vergadering met de Amerikaanse president Donald Trump.

Netanyahu heeft ook met Poetin gesproken en gewaarschuwd dat het onverantwoord is om de S-300 in “verkeerde handen” te laten eindigen. Hij heeft ook beloofd dat Israël “zijn veiligheid en zijn belangen” zal blijven verdedigen.

Putin antwoordde aan Netanyahu dat de leveringen van de op land gebaseerde luchtverdedigingssystemen aan de Assad-regering tot doel heeft “het elimineren van elke potentiële bedreiging voor het Russische militaire personeel dat het internationale terrorisme bestrijdt”, aldus een verklaring van het Kremlin.

Het is nog steeds onduidelijk of de Israëlische gevechtsvliegtuigen opzettelijk de Syrische raket naar het Russische verkenningsvliegtuig leidde of dat het incident een puur ongeval was. Volgens Haaretz waarschuwde Rusland Israël voor het doorgaan van zijn luchtaanvallen op de regeringsgezinde troepen in de Syrische burgeroorlog en benadrukte dat Moskou de luchtaanvallen beschouwt als een bedreiging voor de Russische belangen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.126 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7745 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Slechte stemming in Israël nu Assad Russische luchtverdediging krijgt

  1. tim pietersen // september 25, 2018 om 19:53 //

    oy vey they don;t want to be bombed by israel, its another shoah

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s