Nieuw

Pippi Langkous wordt herschreven: Word een dakloze zigeunerin in de migrantenwijk Rinkeby

Foto: Peters, Hans / Anefo (Nationaal Archief 925-5511).

De Pippi Langkous van vandaag de dag is een Roma en woont in de no-go zone Rinkeby. In ieder geval ziet het er komende herfst zo uit met de komst van de nieuwe versie van Astrid Lindgren’s populaire saga van de Zweedse staatszender SR Kinderradio. “Pippi in Rinkeby” heet het project, dat ook als boeken in Roemeense taal gepubliceerd zal worden.

Pippi Langkous woont samen met haar paard Kleine Witje en aapje meneer Nilsson in  Villa Kakelbont

Of nee. Nu woont ze in Rinkeby – in een verlaten auto. Ze heeft geen echte aap of paard, maar in plaats daarvan poppen en speelgoed.

Tegelijkertijd “bestrijdt ze onrechtvaardigheid”.

Dit is het krankjorume resultaat van een nieuw project dat is ontstaan in samenwerking met een workshop voor Roma-kinderen tussen de 6-12 jaar op de Askeby school in Rinkeby. De auteur Gunilla Lundgren is de initiatiefnemer.

– Ze is ’s werelds sterkste zelfvoorzienende en zorgt voor zichzelf. Alles is zoals in het origineel, maar we hebben er onze eigen versie van gemaakt, zegt de 12-jarige Felicia Di Fransesco, een van de makers, aan de Zweedse radio.

De familieleden van Astrid Lindgren zeiden eerst nee tegen het veranderen van Pippi in een gettorised Roma inwoner in de voorstad Rinkeby van Stockholm.

Maar toen de makers voorstelden dat het geld van het project naar een kinderbibliotheek zou gaan voor de Roma-kinderen die nog steeds in Boekarest zijn, zeiden ze ja, als ze eerst het script mochten lezen.

Zigeunerpippi zal daarom worden gelanceerd als een radiofeuilleton in het Zweeds en in zogenaamde minderheidstalen, en mogelijk ook als een boek, dat ook in het Roemeens zal worden vertaald.

“Pippi in Rinkeby”, zoals het project heet, wordt in de herfstvakantie uitgezonden door de Zweedse staatszender SR Kinderradio.

Bron:

http://www.friatider.se/pippi-l-ngstrump-skrivs-om-blir-heml-s-rom-i-rinkeby

https://samnytt.se/pippi-langstrump-blir-romsk-och-flyttar-till-utsatt-omrade-i-ny-bok/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.126 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7745 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

7 Comments on Pippi Langkous wordt herschreven: Word een dakloze zigeunerin in de migrantenwijk Rinkeby

 1. koddebeier // september 25, 2018 om 16:28 //

  Stompzinnige linkse randdebielen !!!!

  Like

 2. Binnenkort in Nederland met Sylvana Simons als Anne Frank in het achterhuis.

  Like

 3. adam appletree // september 25, 2018 om 16:37 //

  Ik voel een persiflage aankomen…

  Like

 4. Von Puffelen // september 25, 2018 om 16:51 //

  Hoe zit het met een remake van Abba?
  Die waren natuurlijk ook superfout bezig, nog vele malen erger dan Pippi.
  Met maar liefst 4 stuks blanke racistische Zweden in EEN band, ongelooflijk dat dat toen allemaal zomaar kon.

  Liked by 2 people

 5. CurvedAir Bellair // september 25, 2018 om 18:20 //

  Maak je niet zo druk, van Puffelen, want ABBA zal weer herrijzen in het goede oude Zweden.

  Aktan, Bilge, Besem en Ali hebben aangekondigd ABBA nieuw leven in te blazen en de nummers ‘Waterloo’ en ‘Money, Money’ opnieuw uit te brengen, ook zijn er plannen voor het nummer ‘Gimme, gimme a circumcised man after Midnight’.

  De dames Bilge en Besem zullen voor de optredens speciaal bedrukte hoofddoeken dragen voorzien van de tekst ‘The winner takes it all’ en ‘Thank you for your country’.

  Dus liefhebbers van échte Zweedse popmuziek kunnen hun hart ophalen.

  Liked by 2 people

 6. Vader van Pippi is nog steeds zeeroverskapitein maar dan op een asielzoekersreddingsboot en ontwerpt in z’n vrije tijd Welkomstspandoeken, roze vanwege dat ie nu uit de kast is en zich niet meer in zijn lichaam herkent..

  Liked by 1 persoon

 7. Er ligt ook een Pipi Besneden Langboerka op de plank, met als kers op de taart is er een musical zonder muziek en zang over haar leven als seksslavin achter het aanrecht gemaakt.

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s