Nieuw

Donald Trump in de VN: “Ik verwerp globalisme en omarm patriottisme”

Op dinsdag sprak de Amerikaanse president Donald Trump voor de Algemene Vergadering van de VN. Hij heeft onder andere het succes van zijn eigen regering beroemd en een aantal tegenstanders aangevallen.

Donald Trump heeft vandaag veel onderwerpen aangeroerd in de VN-spreekstoel.

Hij beschuldigde Iran onder andere van het verspreiden van chaos, dood en vernietiging. De leider van Iran zou geïsoleerd moeten worden, was zijn mening.

Ook sprak hij over “chemische wapens” in Syrië, en dat de Verenigde Staten al deze aanvallen hard zullen terugbetalen.

Hij was ook trots op zichzelf als president, niet in de laatste plaats op de vooruitgang die hij heeft geboekt tussen Noord- en Zuid-Korea.

– In minder dan twee jaar tijd is deze regering geslaagd met meer dan bijna welke regering dan ook in de geschiedenis van ons land. Dat klopt, zei Trump, en een deel van het publiek lachte.

– Het was niet de reactie die ik had verwacht, maar dat is ok, voegde hij eraan toe.

Donald Trump heeft ook het Internationaal Strafhof beschimpt, waarvan hij beweert een gebrek aan legitimiteit te hebben en juridische principes schendt wanneer het oproept tot een veroordeling onder alle mensen van de wereld.

– We zullen de soevereiniteit van Amerika nooit afstaan aan een niet door het volk gekozen onverantwoordelijke globale bureaucratie, zei hij.

Verder viel hij het globalisme aan.

– Amerikanen moeten worden geregeerd door Amerikanen. Wij verwerpen de ideologie van het globalisme en omarmen een doctrine van patriottisme. Overal ter wereld moeten alle verantwoordelijke landen zich verdedigen tegen zaken die hun soevereiniteit bedreigen. Maar niet alleen tegen een globale machtsconstructie, maar ook tegen andere vormen van dwang en overheersing.

Hij wees er verder op dat hij gelooft in energiezekerheid voor zijn eigen land en zijn bondgenoten.

De OPEC-staten, daarentegen, “houden de rest van de wereld voor de gek”, zei hij.

– Ik vind het niet leuk. Niemand zou dit leuk vinden moeten vinden.

Hij zei ook nee tegen immigratie en nee dat een internationale organisatie in staat zou moeten zijn om immigratie te controleren. Het is een kwestie voor de mensen van elke natie, zegt hij.

– De enige oplossing voor immigratie is om mensen in hun eigen thuisland naar een betere toekomst te helpen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.197 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8469 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

8 Comments on Donald Trump in de VN: “Ik verwerp globalisme en omarm patriottisme”

 1. Like

 2. Rommel ?

  Like

 3. Alweer?
  Al menigmaal heeft een “rechtse” Zweedse politieke partij verklaard om samen te gaan werken met de S.D., en wist dan niet hoe snel die zijn keutel weer moest intrekken als er kritiek van de linkse kerk kwam.

  Like

 4. Goeie speech van de Trumpster, kan dat gender en mandela gezeik van jihady justine nooit never aan tippen.

  Liked by 1 persoon

 5. Hij staat voor het geluk van 350 miljoen amerikanen, niet een kleine club
  Hij doet het goed
  Europa heeft 500 mijoen inwoners, wie zorgt voor hun welzijn???
  Brussel zeker niet

  Liked by 2 people

 6. Ook hierom moet je die dobbern***** buiten Europa houden:

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/2601155/alle-hens-aan-dek-tegen-tbc

  Like

 7. marhammed // september 26, 2018 om 12:01 //

  Velen lachten groen! Velen op hun tenen getrapt! ……juist, de waarheid kwetst!

  Liked by 1 persoon

 8. Heldere taal van bovenbaas Trump.

  De ideeën van Trump zijn theoretisch vrij simpel en het gevolg van logica maar de reden waarom je deze ideeën zo weinig of niet hoort bij andere westerse “wereldleiders” is omdat je heel veel lef moet hebben het hardop uit te spreken laat staan het uit te voeren want je zal direct ondervinden hiermee in een hele smerige slangenkuil gesprongen te zijn. De grootste en belangrijkste vraag moet zijn waarom je heel veel lef moet hebben zulke voor de hand liggende ideeën en conclusies hardop uit te spreken zelfs wanneer je de leider van de vrije wereld bent!!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s