Nieuw

Rusland levert S-300 aan Syrië binnen 2 weken na het neerhalen van het Russische verkenningsvliegtuig

Het lijkt erop dat Israël een zware prijs betaalt voor de aanval van vorige week op Syrië, wat leidde tot het per ongeluk neerhalen van een Russisch verkenningsvliegtuig met 15 man personeel aan boord, omdat de deur nu voor altijd gesloten zou kunnen worden voor het straffeloos aanvallen van het buurland. Het Russische Ministerie van Defensie (MoD) heeft plannen aangekondigd om zijn geavanceerde S-300 luchtverdedigingssysteem binnen twee weken aan Damascus te leveren.

Eerdere plannen om het systeem aan Syrië te leveren, dat als veel effectiever wordt beschouwd en een grotere reikwijdte heeft dan de huidige S-200, werden na de Israëlische dreigementen dat levering een “rode lijn” zou zijn, opgeschort.

Rusland zegt dat de situatie is “veranderd” door de aankondiging van zijn intentie om door te gaan met wat Syrië al heeft gekocht: “In 2013 hebben we op verzoek van de Israëlische kant de levering aan Syrië van het S-300-systeem opgeschort, die gereed was om te worden verzonden met zijn Syrische bemanning die getraind was om het te gebruiken”, aldus de MoD-verklaring.

Eerder gaf Rusland een animatiefilmpje vrij van wat er volgens hen gebeurd was:

Moskou beschuldigde Israël ervan het Russische leger niet tijdig te hebben gewaarschuwd voor zijn dreigende aanval om het verkenningsvliegtuig uit de gevarenzone te brengen.

De in Rusland gemaakte S-300’s worden algemeen erkend als veel beter in hun capaciteiten en reikwijdte dan het huidige S-200 systeem van Syrië. Als de S-300’s worden geïnstalleerd – iets wat Rusland heeft beloofd over twee weken zal gebeuren – zou Syrië wel eens bijna onaantastbaar kunnen worden.

Dit alles is precies de game-changer waar de Israëlische leiders zich al lang zorgen over maken, omdat ze volgens eerdere verklaringen van premier Benjamin Netanyahu de “vrijheid van handelen” in Syrië willen handhaven.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.126 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10076 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

8 Comments on Rusland levert S-300 aan Syrië binnen 2 weken na het neerhalen van het Russische verkenningsvliegtuig

 1. Oef. Dat zal gods uitverkoren volk niet bevallen.
  Het sitting duck schieten is voorbij.

  Liked by 1 persoon

 2. Von Puffelen // september 24, 2018 om 19:31 //

  Making Syria safe again.

  Liked by 1 persoon

 3. walterh66 // september 24, 2018 om 21:14 //

  Het Oded-Yinon (plan voor groot israel) plan loopt eindelijk wat vertraging op.
  Stop de agressors.

  http://smoloko.com/?p=3308

  Like

 4. Arnold Schipper // september 24, 2018 om 21:18 //

  Dit zal zeker goed gebruikt gaan worden, nagel bijten is over.

  Like

 5. Von Puffelen // september 24, 2018 om 22:07 //

  Update op een iets oude rartikel.
  “Russia has just announced that when they complete their “military live-fire exercises” in the waters off the Syria Coast, they are CLOSING THE AIRSPACE Over Syrian Territorial waters along the entire coastline. NO UNAUTHORIZED AIRCRAFT will be permitted to enter air space over Syrian Territorial Waters. Violators risk being shot down without warning.

  This now means the only area Israel can use to attack Syria is Lebanese airspace but . . . .

  **** The Syrian army now has permission from Lebanon to fire at Israeli planes that are in Lebanese airspace. ****”

  http://halturnerradioshow.com/index.php/news/world-news/3184-israeli-f-16-s-intercepted-by-russian-war-planes-over-lebanon-forced-back-to-israel

  Liked by 1 persoon

 6. Eugene de Groot // september 25, 2018 om 13:32 //

  Overal lees ik dat ‘het uitverkoren volk’ geen raad weet hiermee.
  Ze hebben het er maar druk mee.
  En dat is goed.

  Like

 7. Rusland, pas op je tellen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s