Nieuw

Rechter pleit voor ‘milde’ straf voor jonge negers in vuurwapencriminaliteit vanwege systemisch racisme en armoede

De politie van Toronto reageerde op een inbraak en zag vier zwarte mannen op een parkeerplaats lopen. Een politieagent stopte ze, maar Morris rende weg. Een politieauto die zijn ontsnapping probeerde af te snijden kwam in botsing met hem, maar Morris bleef doorrennen en gooide zijn jas weg met daarin een geladen revolver van 38-kaliber.

De jury vond hem schuldig aan het bezit van een geladen, verboden vuurwapen en aanverwante misdaden. De aanklager vroeg om een ​​gevangenisstraf van minimaal vier jaar. Zijn advocaten pleitten voor een jaar omdat hij eerder door de politieauto geraakt was.

Rechter Nakatsuru gaf zijn oordeel vrij met een uitgebreid addendum over hoe sociale omstandigheden van zwarten mogelijk verband houden met crimineel gedrag, zodat ‘elke rechter bij elke veroordeling van een zwarte dader’ er rekening mee kan houden.

Nakatsuru merkte op dat zwarte Canadese ervaringen geworteld zijn in kolonialisme, slavernij en segregatie. Dat bestendigt systemisch racisme en brengt negatieve behandeling door scholen, diensten, overheidsinstellingen en politie; ongelijksoortige onderwijs, aanwerving en betaling helpen de gemeenschap verarmen en marginaliseren, waardoor het probleem “cyclisch en verergerd” wordt.

“De conclusie is onontkoombaar”, aldus het rapport, geciteerd door Nakatsuru, “jonge zwarte Canadezen die het systeem als onrechtvaardig beschouwen, zijn minder geneigd te geloven dat ze zich aan de regels van dat systeem moeten houden”.

Morris’ moeder en vader kwamen uit Jamaica met bescheiden middelen, hoorde de rechtbank. Zijn vader stierf toen Morris zeven was en zijn moeder werkte om hen te ondersteunen, en was daardoor frequent afwezig terwijl ze in sociale woningen woonden.

Zijn opvoeding was “beïnvloed door de straat”.

Morris vond de school ‘challenging’ en werd geplaatst op een school voor speciale behoeften, maar het was onveilig om er te komen en daarom was hij vaak afwezig, hoorde het hof. Hij studeerde niet af aan de middelbare school en toen hij als volwassene probeerde terug te keren, viel hij af nadat hij was neergestoken terwijl hij in zijn buurt liep, waarbij hij zijn milt en de helft van zijn alvleesklier verloor.

In 2014 kreeg hij de diagnose posttraumatische stressstoornis.

“Ik kan begrijpen waarom een ​​man van deze achtergrond, een jonge zwarte man, die aan een trauma lijdt, met zulke beperkte kansen, met gevoelens van wanhoop, beïnvloed door anderen, kan denken dat hij een wapen nodig zal hebben,” schreef Nakatsuru.

Evenzo zag hij het niet als reden voor strafverzwaring dat Morris voor de politie was weggerend, maar weet het aan “systeemproblemen die hebben geleid tot wantrouwen tussen de politie en zwarte mannen”.

“Niets wat ik hier zeg, mag worden opgevat als een teken dat u geen morele keuze had toen u deze misdaden pleegde. Maar wat ik wel zeg is dat uw keuze door deze krachten werd ingeperkt”, zei rechter Nakatsuru.

“De jongeman die de keuze maakt om een geladen illegaal pistool mee te nemen, zal waarschijnlijk geen product zijn van een particuliere school die de zekerheid heeft om terug te vallen op de hogere middenklasse gezinsmiddelen. Eerder, is hij waarschijnlijk een product van onderdrukking, wanhoop, en kansloosheid”.

Morris kreeg een gevangenisstraf van 15 maanden – minus drie maanden omdat hij door de politieauto geraakt was.

Eerder dit jaar hield Nakatsuru rekening met de raciale omstandigheden van een zwarte man bij de veroordeling van Jamaal Jackson; hij drong er bij rechters op aan om zich op de hoogte te stellen van systematisch racisme en verwierp een verplichte aanpak die het Hooggerechtshof van Canada eist voor inheemse overtreders.

Bron:

Judge champions ‘lenient’ sentence for young black man in gun crime because of systemic racism and poverty

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.072 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9786 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

3 Comments on Rechter pleit voor ‘milde’ straf voor jonge negers in vuurwapencriminaliteit vanwege systemisch racisme en armoede

 1. De giftige tentakels van de identiteitspolitiek dringen overal door.

  Like

 2. Reinier Vangie // september 25, 2018 om 01:25 //

  Kennen jullie de naam nog Marianne Bachmeier 6 maart 1981 dat moeten ze ook doen bij rechters die zulke achterlijke uitspraken doen. De hele wereld wordt vergiftigd door dit soort zieke figuren.

  Like

 3. ieznogoedh // september 25, 2018 om 13:04 //

  Als alle zwarte mensen teruggaan naar Afrika dan is het systemische racisme waaraan ze overal anders worden blootgesteld eens en voor altijd over.
  Dan kunnen die briljante geesten zich eindelijk ontplooien.

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s