Nieuw

Hypocriet Starbucks houdt negers in slavenkampen in Brazilië

En dat is extra pijnlijk want het bedrijf hield begin dit jaar nog een ‘race-sensitivity’ training voor 175 duizend werknemers om bij iedereen de blanke schuld voor al het leed van alle negers op de hele wereld er extra goed in te rammen.

Want blanken zijn schuldig. Aan alles. De ophef in april volgde nadat twee zwarte mannen gearresteerd werden toen zij op iemand wachten in een Starbuckswinkel in Philadelphia. Zij weigerden iets te bestellen en waren geen betalende klanten en in overtreding van de regels, berichtten wij in april.

Kort daarna filmde ene Bryan Sharpe, die zichzelf op Twitter “Hotep Jesus” noemt, zichzelf toen hij een winkel van Starbucks binnenging om een “gratis koffie” te eisen omdat ze “racistisch” zijn. Hij eiste de gratis koffie als middel van “rassen reparaties” – ja, echt. En hij kreeg het !

En nu blijkt het blankenhatende deugbedrijf dus zelf slaven te houden.

Mongabay:

Slavenarbeid gevonden bij Starbucks-gecertificeerde Braziliaanse koffieplantage

Op het eerste gezicht lijkt de boerderij van Córrego das Almas in Piumhi, in de landelijke staat Minas Gerais, een voorbeeldig pand. “Geen slaaf of dwangarbeid is toegestaan”, aldus een van de borden met internationale certificeringen – waaronder een bord dat verbonden is met het Amerikaanse bedrijf Starbucks Corporation.

Maar onderzoekers hebben ontdekt dat arbeiders op de koffieplantages van de boerderij onder erbarmelijke omstandigheden werkten en in ondermaatse woningen zonder riolering of drinkwater leefden. Een inspectie door een team van het ministerie van Arbeid op de locatie heeft 18 landarbeiders gered in omstandigheden die vergelijkbaar zijn met slavernij.

De boerderij, plaatselijk bekend als Fartura (Portugees voor Overvloed), heeft ook het UTZ-zegel – een in Nederland gevestigd certificaat voor duurzame landbouw dat als een van de meest prestigieuze in de koffie-industrie wordt beschouwd. Dat keurmerk werd opgeschort nadat de certificeerder door Repórter Brasil werd ondervraagd over de zaak.

De boerderij is ook in het bezit van de C.A.F.E. Practices certificering – eigendom van Starbucks in samenwerking met SCS Global Services. Na het horen van de inval zeiden de twee bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afgeven van het keurmerk, dat ze het kwaliteitscertificaat van de boerderij zouden herzien. De certificeerders controleren de toeleveringsketens van grondstoffen om ethische aankopen, goede arbeidspraktijken en andere criteria die door Starbucks en andere detailhandelaren worden vereist, te garanderen.

Starbucks voert al langer oorlog tegen blanken:

De hoofdredacteur van Breitbart Londen, Raheem Kassam, meldde bijvoorbeeld in 2015 over de koffiefranchise Starbucks die sterren, sneeuwvlokken en andere traditionele kerstmotieven van zijn seizoensgebonden ‘kerstbekers’ had verwijderd en vervangen door een eenvoudig rood ontwerp, als een ‘meer open manier om feestdagen te vieren’ – wat Kassam omschreef als “emblematisch voor de christelijke cultuurzuivering van het Westen”.

Oprichter en grootaandeelhouder van Starbucks is Howard Schultz, die er sinds vorig jaar geen actieve functie meer bekleedt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.126 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10076 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

1 Comment on Hypocriet Starbucks houdt negers in slavenkampen in Brazilië

  1. tja de koffiebonen zullen toch geplukt moeten worden anders hebben we smorgens geen koffie meer 🙂

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s