Nieuw

Google-medewerkers wilden zoekresultaten manipuleren om kritiek op immigratie te stoppen

Het personeel van Google besprak vorig jaar hoe ze de zoekresultaten zouden moeten manipuleren om linkse groeperingen die zich inzetten voor immigratie uit de derde wereld te bevoordelen, rapporteert Daily Mail.

“Noch dit land, noch Google zou bestaan zonder immigratie”, schreef een van de werknemers.

De email werd op 29 januari 2017 tussen verschillende werknemers op Google in de VS verstuurd – een paar dagen nadat Donald Trump een presidentieel bevel had ondertekend om een inreisverbod voor verschillende landen in Afrika en de Arabische wereld in te voeren.

Een van de werknemers klaagde dat het nieuws over het inreisverbod van Trump de Google-gebruikers “islamofobe-georiënteerde algoritmische resultaten zou voorschotelen” wanneer ze op zoek gingen naar termen als “islam”, “moslim” en “Iran”.

Het voorstel was dat Google zijn zoekalgoritmes zou veranderen ten gunste van linkse organisaties die voorstander zijn van immigratie, zoals ACLU. Dit om Google-gebruikers aan te moedigen om te doneren aan deze “belangrijke organisaties” en gebruikers te leren “hoe ze kunnen helpen en welke middelen beschikbaar zijn voor immigranten”.

“We” hebben deze informatie nodig “omdat we weten dat noch dit land, noch Google zou bestaan zonder immigratie”, schreef een van de werknemers.

Ze stelden voor om Highlights te gebruiken, een experimentele Google-functie waarmee geselecteerde acters updates kunnen maken die direct in de zoekresultaten verschijnen.

De uitgelekte correspondentie toont aan dat een public affairs-chef van de netwerkgigant het idee uitstekend vond. “We zijn het er absoluut mee eens”, schreef de chef.

Een andere waarschuwde echter dat het de reputatie van Google kon beschadigen om te worden beoordeeld als partijdig in de kwestie en “organisaties die een bepaald wereldbeeld in een tijd van politiek conflict steunen te bevoordelen”.

Een vertegenwoordiger van Google vertelt de Daily Mail dat de gelekte e-mails slechts een klein onderdeel zijn van een “brainstorm” en dat de voorstellen nooit werkelijkheid zijn geworden.

“Google heeft nooit zijn zoekresultaten gemanipuleerd of enkele van zijn producten gewijzigd om een bepaalde politieke ideologie te promoten – niet onder de huidige verkiezingen, niet in 2016 en niet na de presidentiële order van president Trump over immigratie,” schrijft de vertegenwoordiger.

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.199 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8494 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Google-medewerkers wilden zoekresultaten manipuleren om kritiek op immigratie te stoppen

 1. Reinier Vangie // september 24, 2018 om 10:13 //

  Is er nog iemand of instantie te vertrouwen. In wat voor wereld zijn we beland.

  Like

 2. Zeg dat wel Reinier, Overigens heeft Google natuurlijk op zich wel gelijk als ze stellen dat immigratie dat land groot heeft gemaakt. Maar alles staat of valt natuurlijk met de kwaliteit van die immigratie. Wil je hardwerkende en het toen nog het Wilde Westen exploiterende immigranten hebben of immigranten die de hele dag in de moskee in kleermakerszit aan hun waterpijp lopen te lurken en Allah en de profeet lopen te verheerlijken?

  Ik constateer steeds vaker dat de functionele domheid toe neemt. Google zou zich moeten beperken tot die dingen waar ze goed in zijn en niet moeten nadenken over zaken die ze niet begrijpen maar wel zouden moeten kunnen begrijpen vanwege de talrijke voorbeelden waarover ze al beschikken met hun hoods, hun gangs, hun wapens en hun misdaden voornamelijk veroorzaakt door ‘latere immigranten’.

  Like

 3. Ik gebruik uit principe al geen Google applicaties. Gewoon een eng bedrijf. Is ook één van de redenen dat ik een IPhone heb.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s