Nieuw

De Salvini-doctrine werkt: Panama trekt ook de vlag van de NGO-reddingsboot “Aquarius” in

Het vorige schip van Artsen zonder Grenzen, de Aquarius, Screenshot YouTube.

Nadat de Italiaanse vice-premier Matteo Salvini heeft geïntervenieerd in Panama, trekt het Midden-Amerikaanse land de registratie van de “Aquarius 2” in. Het kan de vlag niet meer gebruiken. Eerder had Gibraltar op dezelfde manier gereageerd.

De intussen in Italië als een popster gehuldigde Lega-politicus Salvini boekt daarmee het volgende succes in zijn restrictieve migratiebeleid. De Panamese maritieme autoriteit kondigt op haar website aan dat zij de registratie van het schip heeft ingetrokken, omdat, volgens “internationale rapporten”, de “Aquarius 2” de wettelijke procedures negeert als het gaat om het toelaten van immigranten tot de Middellandse Zee kusten, schrijft het artikel van VoE.

Panama stelt dat de Italiaanse autoriteiten de aandacht hadden gevestigd op het feit dat “de kapitein van het schip weigert de migranten en vluchtelingen die hij opneemt terug te brengen naar hun land van herkomst”.

In augustus had de dwergstaat Gibraltar de goedkeuring van het schip al ingetrokken – de “Aquarius” lag daarom vast in de haven van Marseille, verzorgde zich een registratie in Panama en nam de nieuwe naam “Aquarius 2” aan. Sinds donderdag heeft de boot elf migranten aan boord, die door de bemanning voor de Libische kust is opgepikt om hen naar Europa te brengen.

De “reddingsboten” van de NGO’s “SOS Méditerranée” en “Médecins sans Frontières” mochten onlangs niet meer aanmeren in Italië of Malta. In juni haalde het de krantenkoppen omdat het dagenlang met meer dan 600 zogenaamde “vluchtelingen” over de Middellandse Zee zwierf zonder een haven te vinden. De linkse regering in Spanje haalde het vervolgens naar Valencia, liet de zwarte Afrikanen aan land en stuurde ze naar Duitsland. Want daar wilden ze  naartoe. De migranten – bijna uitsluitend jonge mannen – konden toen de Frans-Duitse grens oversteken.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8670 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

8 Comments on De Salvini-doctrine werkt: Panama trekt ook de vlag van de NGO-reddingsboot “Aquarius” in

 1. En het nu nog even tot zinken brengen, het liefst met die landverraders er nog op.

  Liked by 1 persoon

 2. @Stef Nou dat hoeft niet. Die kapitein van dat schip weet vast nog wel waar hij die lui heeft opgepikt (kan hij zien in het scheepsjournaal) dus terugbrengen! Vind ik wat humaner dat die mensen te laten verdrinken.

  Like

 3. Ze wilden naar Duitsland ! Op naar Merkel dan maar. Hoe zijn ze uiteindelijk in Duitsland terecht gekomen? Wie weet dat?

  Like

 4. tim pietersen // september 24, 2018 om 14:59 //

  stef (blok) wordt realistischer met de dag 🙂

  Like

 5. permanent koraal rif van maken, Gekloot, een beetje collateral damage zeuren we niet over.

  Like

 6. dat van Stef mag toch niet geschreven worden? Of is dat nu dat creatief zijn Rommel?

  Like

 7. Scrutinizer // september 24, 2018 om 21:07 //

  Het doel heiligt de middelen niet.
  Met dit precedent, dreigt het een nieuwe trend te worden.
  Weldra gaan EU staten andere landen onder druk zetten om scheepsregistraties te schrappen (tot schepen nergens meer gesregistreerd zijn en mogelijk daardoor ook nergens meer kunnen aanmeren al was het maar om te bunkeren) voor steeds meer verschillende redenen: begint met mensensmokker;, dadelijk mogelijk, wapens, drugs, of goderen afkomstig uit een boycot land (zoals Iran) of gewoon … “te goedkoop” (volgens wie?) geproduceerde spullen uit vrije marktlonenlanden (waar vakbonden de markt nog niet verstoord hebben).
  Als je een schip de facto niet meer kian gebruiken is het ook economisch waardeloos. Een enorme kapitaalvernietiging dus. Met wat pech gaat Trump weldra zijn handelsoorlogen op die manier voeren, met dank aan Salvini.

  Like

 8. Scrutinizer // september 24, 2018 om 21:13 //

  @addendum
  Vergelijk dit met dat de overheid onder het mom van terrorismebestrijding alle telefoons mocht aftappen. De realiteit is dat u niet eens meer met veilig met uw buitenlandse bank kon spreken. M.a.w. men voert een maatregel in zg. ter bestrrijding van terrorisme maar heel de bevolking is haar vrijheid kwijt, bv. de vrijeheid om zelf verdiend ged ook zelf te houden i.p.v. zich gelegaliseerd te laten afpersen door de blauwe enveloppenparasieten.

  Kortom: dat de horde analfabete uitkeringsjagers geweerd wordt, vind ik prima maar de manier waarop Salvini dit doet (via de scheepsregistratie) doet me huiveren omdat ik me goed kan voorstellen hoe dit precedent binnenkort misbruikt zal worden voor andere doeleinden.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s