Nieuw

VN-vluchtelingenhoofd ontkent de migratiecrisis in Europa, verklaart massamigratie tot een ‘bron van vooruitgang en welvaart’

Debat in Europa over illegale immigratie uit de derde wereld als een probleem is “gevaarlijk”, heeft het hoofd van de Verenigde Naties (VN) gewaarschuwd, met als argument dat de massale verplaatsing van volkeren “een bron van vooruitgang en welvaart is geweest sinds mensen voor het eerst begonnen te migreren”.

“Het “vervormde” politieke debat over dit onderwerp heeft ertoe geleid dat Europa “geobsedeerd” is geraakt door een migrantencrisis die “niet bestaat”, zei Filippo Grandi, en drong er bij de politici van de EU op aan om te stoppen met gekibbelen “over een paar boten” [van illegale immigranten].

In een interview dat hij donderdag in de Duitse pers publiceerde, verwierp hij plannen die gesteund werden door Oostenrijk en Italië onder andere lidstaten die zouden zien dat de asielverwerking offshored zou worden en dat immigranten geblokkeerd zouden worden om de Europese bodem te bereiken.

“Als Hoge Commissaris van de Verenigde Naties [voor vluchtelingen] kan ik geen voorstel steunen dat mensen het recht ontneemt om asiel aan te vragen in Europa. Er zijn mensen die zeer dringende redenen hebben om bescherming te vragen in de EU-landen,” zei hij tegen Handelsblatt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.199 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

2 Comments on VN-vluchtelingenhoofd ontkent de migratiecrisis in Europa, verklaart massamigratie tot een ‘bron van vooruitgang en welvaart’

 1. Von Puffelen // september 23, 2018 om 20:13 //

  Gewoon dom blijven lullen en net doen of je gek bent en niets hoort.
  Of je pakt de methode Rutten door gewoon dom te blijven lachen en net doen of je gek bent en niets hoort.

  Like

 2. Von Puffelen // september 24, 2018 om 23:03 //

  Heeft de UK of misschien de EU deze resolutie al aangenomen?

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s