Nieuw

Vigilantes moeten slagers beschermen tegen vega-terreurcommando’s – het is oorlog in Frankrijk

De slagers, die zich zorgen maken over de situatie, hebben de minister Gérard Collomb geschreven, maar hebben tot nu toe geen antwoord gekregen.

Zelfs veganisten hebben hun eigen ultras. De eigenaars van de slagerij L’Esquermoise, in het centrum van Lille, Frankrijk, zijn zich hiervan terdege bewust, want het is al meerdere malen het onderwerp geweest van vandalisme door een groep veganisten.

In juni hadden ze de etalages gebroken en had iemand in het rood geschreven, alsof het nepbloed was “Stop specisme”, wat wijst op de toekenning van een andere status aan dieren dan aan mensen.

Het is echter niet het enige geval in het land. Zoals il Fatto quotidiano meldt, wordt de oorlog tussen slagers en vegaterroristen openlijk verklaard en schuwen de ultras het gebruik van geweld niet, zozeer zelfs dat de stad Calais in september op het punt stond om het veganistische festival te annuleren, vanwege oproepen tot het gebruik van ‘sterke methoden’ die op sociaal gebied circuleerden.

De piek werd bereikt toen, na de aanval op de supermarkt in Trèbes waar een slager die daar werkte zijn leven had verloren, een veganistische militant een boodschap op de sociale netwerken plaatste en zich verheugde over de dood van de man: “Er is tenminste enige gerechtigheid”.

Het is sindsdien dat de Franse slagers bang zijn. En ter gelegenheid van de Veggie-Pride, de gebeurtenis die de trots van de veganisten viert, die dit weekend in Parijs wordt verwacht, zijn de slagers uitgerust met een persoonlijke burgerwacht om zich te verdedigen tegen aanvallen van dierenrechtenactivisten. Maar niet alleen dat. Ook andere levensmiddelenwinkels lopen gevaar, gezien de aanwezigheid in de processies van degenen die voorstander zijn van gelijkheid tussen mens en dier.

De bezorgdheid van de slagers was voor hen aanleiding om een brief te schrijven aan minister Gérard Collomb: “Er zijn slechts 200.000 veganisten in Frankrijk. Een minderheid kan niet worden toegestaan om haar eigen wet op te leggen. 97% van de Fransen eet af en toe of regelmatig vlees en moet dit vrij kunnen blijven doen.

Maar tot nu toe is er nog geen reactie gekomen. En de eigenaars van de slagerijen, zuivelfabrieken en viswinkels zijn bang.

De slagers hebben daarom dit weekend hun eigen bescherming moeten regelen, meldt il Giornale.

Weet je wie trouwens ook vegetariër was ?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.072 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9786 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

7 Comments on Vigilantes moeten slagers beschermen tegen vega-terreurcommando’s – het is oorlog in Frankrijk

 1. Door het tolerante beleid in bepaalde landen beginnen de extremisten door te slaan op alle fronten. Ze worden niet meer geremd door een normaal beleid en denken overal mee weg te komen.

  Like

 2. Von Puffelen // september 23, 2018 om 20:09 //

  Worden halal slachterijen ook aangevallen of zijn het toevallig alleen blanke franse slagers?

  Like

 3. Tijl Uylenspiegel // september 24, 2018 om 01:35 //

  Datzelfde heeft ook in Nederland al plaatsgevonden, op kleinere schaal weliswaar maar wel effectief, er is geen slager of delicatessenwinkel of restaurant meer te vinden die paté foie gras durft te verkopen. Ook bont is uit het straatbeeld verdrongen en vervangen door kunstbont.
  Maar ondanks dat het op kleinere schaal was vergis je maar niet; dat ging behoorlijk agressief. Klanten werden bedreigd, families van de verkoper idem.
  En ja wat je ook van paté of van bont mag denken, het is zeer bedenkelijk als een kleine groepering ertoe in staat is dat te bereiken.

  Liked by 1 persoon

 4. Reinier Vangie // september 24, 2018 om 04:40 //

  GVD. bewapen je want van de overheid hoef je niets te verwachten. Met een beetje pech word je door die fijne overheid zelfs tot verdachte betiteld. En dit schorem deinst nergens voor terug dan maar zelf in de aanval overgaan. De eerste klap is een daalder waard.

  Like

 5. Die hysterische figuren zijn zelf de grootste beesten, vandaar…

  Like

 6. De lafaards durven geen “Halal” slachters commentaar te geven, typisch eigenlijk hoe selectief “geweten” werkt….

  Liked by 1 persoon

 7. Duchesne
  Je haalt de woorden uit mijn mond, ik sta volledig achter je uitspraak.
  De lafaards weten donders goed waar ze een grote bek of eisen kunnen stellen.
  Want ja waarom niet de beestachtige praktijken van halal slachten aanpakken.
  Het is als de PVDD die van alles vinden maar de islam met rust laten.
  De lafaards ten top.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s