Nieuw

Tweede Zwitserse regio stemt voor ‘boerka verbod’

De meerderheid van de kiezers in het kanton St. Gallen in Zwitserland heeft het verbod op gezichtsbedekkende kleding in de openbare ruimte gesteund, waardoor het de tweede regio in het land is om een dergelijk verbod in te voeren.

De noordoostelijke regio hield op zondag een referendum om te beslissen of er onder andere strengere regels op de gezichtssluiers nodig zijn. Ongeveer 36 procent van de half miljoen inwoners van de regio kwam opdagen om hun stem uit te brengen en bijna 67 procent van de kiezers steunde de nieuwe wet, zo blijkt uit de officiële resultaten.

St. Gallen, het op vier na dichtstbevolkte Zwitserse kanton, zal de tweede regio in het land worden die een dergelijke maatregel goedkeurt, naar het voorbeeld van het zuidelijkste kanton Ticino. Een volledig verbod op het dragen van burqa’s en niqab’s op openbare plaatsen is in 2016 in Ticino van kracht geworden, waarbij niet-naleving strafbaar is met boetes variërend van 100 Zwitserse frank ($104) tot 10.000 ($10.400). Het Italiaanssprekende kanton heeft een bevolking van 350.000 inwoners, van wie ongeveer twee procent moslim is.

Vorig jaar verwierpen de Zwitserse autoriteiten een populaire campagne die werd gesponsord door een rechtse partij die opriep tot een landelijk verbod op gezichtssluiers, waardoor de regio’s individueel over de zaak kunnen beslissen.

Een dergelijke stemming kan echter volgend jaar plaatsvinden nadat de rechtse Zwitserse Volkspartij naar verluidt de 100.000 handtekeningen heeft verzameld die nodig zijn om een onderwerp aan een referendum te onderwerpen.

RT >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10115 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

3 Comments on Tweede Zwitserse regio stemt voor ‘boerka verbod’

  1. Mooi, wie volgt??!

    Like

  2. Hoeveel regio’s zijn er?

    Like

  3. Zwitserland heeft 26 kantons.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s