Nieuw

Piraten vallen Zwitsers vrachtschip aan bij Nigeria, 12 bemanningsleden ontvoerd

andere boot, foto ter illustratie

Een groep piraten viel zaterdag een Zwitsers vrachtschip voor de kust van Nigeria aan en ontvoerde 12 bemanningsleden in een regio die tot nu toe dit jaar tientallen soortgelijke aanvallen heeft gezien.

De MV Glarus vervoerde tarwe tussen Lagos en Port Harcourt toen het werd aangevallen en geenterd door piraten, die 12 van de 19 bemanningsleden ontvoerden, volgens de exploitant van het schip.

De piraten gingen ongeveer 45 zeemijlen ten zuidwesten van Bonny Island aan boord van het schip, met behulp van lange ladders, en knipten scheermesdraad op het dek stuk om hun weg naar de brug te vinden, waar ze veel van de communicatiemiddelen van het schip hebben vernietigd.

“Het bedrijf werkt samen met de autoriteiten en specialisten om de snelle en veilige vrijlating van degenen die worden vastgehouden te beveiligen,” zei Massoel Shipping in een verklaring aan Sky News.

Het Zwitserse ministerie van Buitenlandse Zaken zei zondag dat geen van de ontvoerde personen uit Zwitserland afkomstig was, en maakte de nationaliteiten niet bekend. De marine van Nigeria vertelde Reuters het het het incident onderzocht.

Ontvoering voor losgeld is een groot probleem geworden in Nigeria, vooral in het Niger Deltagebied waar de ruwe olie operaties van het land zijn gebaseerd.

In augustus zei beveiligingsbedrijf EOS Risk Group dat er tussen januari en juni van dit jaar 34 Nigeriaanse piratenaanvallen waren geweest op koopvaardij- en vissersschepen in de Golf van Guinee, aldus Sky News.

De firma waarschuwde dat de piraterij naar verwachting zal toenemen in de aanloop naar de algemene verkiezingen van het land in februari, naarmate de instabiliteit in de regio toeneemt.

Fox News >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

2 Comments on Piraten vallen Zwitsers vrachtschip aan bij Nigeria, 12 bemanningsleden ontvoerd

  1. CurvedAir Bellair // september 24, 2018 om 17:41 //

    Wervingsacties voor het piratenvak blijken dan ook ontzettend succesvol in Afrika: geen diploma’s of goede referenties vereist, gereedschappen zo als messen en schiettuig worden gratis verstrekt; vóór het behalen van de veertigjarige leeftijd met pensioen in een West-Europees land zonder dat direct aanbreken van het bijeen gestolen kapitaal noodzakelijk is.

    Like

  2. Von Puffelen // september 24, 2018 om 21:48 //

    Dit is er ook een met pikkeldraad erom heen maar je moet er wel bij schieten natuurlijk.

    Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s