Nieuw

Joodse media-invloed in Scandinavië

Bonnier (de Bonnier-groep)
Het TV station LNK, is eigendom van de Joodse familie Bonnier, gevestigd in Zweden.

Bonnier is een familienaam; oorspronkelijk heette de familie Hirschel.
Niet alleen is de familie Bonnier joods en niet alleen bezitten ze LNK, maar ze zijn ook de meest invloedrijke mediagroep in Zweden en Finland. Ook in Denemarken zijn ze zeer invloedrijk. Ze zijn ook betrokken bij de Baltische landen (LNK in Litouwen), het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Polen en andere landen.

Van de zeven grootste dagbladen in Zweden, de zeven met een dagelijkse oplage van meer dan 100.000, bezit de familie Bonnier er vier, Dagens Nyheter (het dagelijkse nieuws), Expressen (de Express), Sydsvenska Dagbladet (het zuidelijke Zweedse dagblad) en Dagens Industri (de industrie van vandaag).

De grootste van de particuliere tv-zenders in Zweden is TV4.

De familie Bonnier heeft rechtstreeks 21,6% van TV4 in handen en door hun eigendom van het Finse Alma-mediabedrijf hebben ze nog eens 23,4% in handen, in totaal 45%, wat neerkomt op een virtuele controle.

Als hoofd van TV4 vinden we Jan Scherman (Joods). Jan Schermans dochter Clara Scherman is hoofd koper voor TV4. Een man met een (joodse?) Hongaarse naam Hans Isoz leidt TV4 Vision.

Via Alma Media controleert Bonnier ook MTV3, de populairste zender in Finland met 39,1% van de totale kijktijd (in 2001) en Subtv, de op twee na grootste commerciële televisiezender in Finland, die zich vooral richt op jonge volwassenen.

Bonnier heeft ook de Joden Sven Irving (nu TV4 News), Artur Ringart (TV4) en Peter Sommerstein (Sydsvenska Dagbladet) in dienst.

In Finland bezit Bonnier 23% van de MTV in dat land. In Finland controleert Bonnier de belangrijkste Daily Iltalehti en Kauppalehti, de grootste zakelijke media van Finland met een oplage van 85.000 per dag. Bonnier controleert de drukkerij Lehdentekijät, die in Finland 40 regelmatig gepubliceerde tijdschriften produceert. Daarnaast bezitten zij alleen al in Finland vijf regionale kranten, vijftien lokale kranten en negen gratis verspreide kranten. Verder controleren zij de Baltic News Service, het toonaangevende persbureau in het Oostzeegebied, dat de wereld voorziet van nieuws over de Oostzee met een Bonnier touch.

Peter Hjörne (Joods)

Naast de familie Bonnier in Zweden is er de Peter Hjörne (echte naam Kaplan), eigenaar en hoofdredacteur van Göteborgs-Posten (de Gothenburg Post; GP), de vierde grootste krant in Zweden met een oplage van 253.700, die dagelijks 600.000 lezers bereikt. GP is bovendien de enige krant in de op één na grootste stad van Zweden, Göteborg. Hjörne is ook eigenaar van twee lokale kranten, Bohuslänningen (32.400) en Strömstads tidning (5.200); beide worden verspreid in het Zweedse noordwestelijke kustgebied. Daarnaast controleert hij 22% van het Liberala tidningars konsortium (het consortium van liberale kranten) en daarmee Nerike Allehanda (de achtste grootste krant in Zweden met een oplage van 66.300 exemplaren), Motala Tidning/Vadstena Tidning (12.800), Bergslagsposten (10.600) en Nya Ludvika tidning (9.500). Uiteindelijk heeft hij ook 9% van de Hallandsposten (31.000) in zijn bezit. Peter Hjörne is de zoon van een zus van een andere Zweedse media-jood: Per Gyllenhammer (voormalig topbaas van Volvo).

Hjörne betaalt schoolkinderen om naar Joodse propaganda te kijken

Hjörne is een onderdeel van het oude joodse establishment in Göteborg en heeft zijn manier om de heidenen van die stad te beïnvloeden. Bijvoorbeeld, toen de Joodse Steven Spielberg’s film Schindler’s List de schermen bereikte, betaalde Hjörne persoonlijk, zodat alle oudere middelbare scholieren het zouden zien.
De familie Bonnier bezit 30% en Hjörne bezit 10% van The Swedish News-agency Tidningarnas Telegrambyrå (het Zweedse centrale nieuwsagentschap), de belangrijkste nieuwsbron voor de niet-lokale nieuwsberichten in de meeste kleinere kranten in Zweden.

Robert Aschberg (Joods) is eigenaar van het grootste productiebedrijf in Zweden, Strix Television genaamd, en produceert programma’s voor elk belangrijk kanaal, vooral TV3, waar bijna alle programma’s die niet uit Hollywood bestaan, talkshows (Ricky Lake en Jerry Springer [Beide zijn Joods]) of slechte films van Strix komen. Het was overigens Strix die voor het eerst op het idee kwam van de show Survivor, die nu ook in de VS wordt uitgezonden.

Aschberg zelf is het hoofd van een aantal van deze meestal lawaaierige en chaotische shows en wordt daarom de Zweedse Michel Friedman genoemd. Zijn grootvader van moederszijde is de bankier Olof Aschberg die de Russische Revolutie mede financierde en zijn broer Richard Aschberg werkt bij Aftonbladet (de Evening Post). Robert Aschberg is bovendien een belangrijke financier van eXpo, een Zweedse versie van de ADL, ook al is het geen uitsluitend joodse organisatie.

Zweedse vakbond en Noorse Schibstedt Company:
Hoofdredacteur Helle Klein (Joods)

De grootste krant in Zweden is Aftonbladet (de Evening Post), dat gezamenlijk eigendom is van de Zweedse vakbond en het Noorse bedrijf Schibstedt. De hoofdredacteur is echter de jodin Helle Klein, overgrootdochter van de voormalige grootrabbijn van Stockholm, Rabbi Gottlieb Klein. Haar vader, Ernst Klein, is ook in de Zweedse media invloedrijk. 1990-1999 was hij hoofdredacteur van Östgöta Correspondenten, de negende grootste krant van Zweden, en nu zit hij in het bestuur. Verder is hij voorzitter van Svensk Presshistorisk Förening (Zweedse vereniging voor persgeschiedenis).

Naast Klein zijn er verschillende joodse medewerkers werkzaam bij Aftonbladet.

Met andere woorden, van de zeven grootste kranten in Zweden zijn er zes eigendom van of uitgegeven door joden.

En let wel, er zijn minder dan 20.000 joden in Zweden, die ongeveer 0,2% van de totale bevolking uitmaken. Eigenlijk zou ik door kunnen gaan met het beschrijven van de invloed van de joodse media in Zweden, maar ik denk dat je ziet waar ik naartoe ga.

Pehr Gyllenhammar (Joods)

Pehr Gyllenhammar is de directeur van Kinnevik, dat TV3, ZTV en de gratis krant Metro controleert.
Gyllenhammar blijft spreker voor Reuters Founders Share Company.
Het persbureau Reuters werd in 1848 opgericht door de jood Paul Julius Reuter, zijn echte naam was Israel Beer Josaphat.

Marianne Ahrne (Joods)

De joodse filmmaker en schrijfster Marianne Ahrne heeft de controle over een groot deel van het Zweedse Filminstituut (Svenska Filminstitutet) 50 miljoen kronen ($ 7,4) budget voor lange films.
Ze staat erom bekend dat ze films blokkeert die Israël of de VS bekritiseren.

De Zweedse producent Kjell-Ake Olsson vroeg financiële steun voor zijn film “Grisbrottaren” over de inmiddels overleden kunstenaar Lars Hillersberg. De film werd afgewezen vanwege Hillersbergs “fanatiek anti-Amerikanisme en zijn demonisering van Israël”. De film “repetioner”, gebaseerd op een boek van de bestseller Lars Norén kreeg een korting op het budget omdat drie veronderstelde nationaalsocialisten er hun mening in uiten. Details in het Zweeds.

Over “Joodse media-invloed in Scandinavië”: Het grootste deel van dit artikel is gekopieerd van brieven naar de Jewish Tribal Review.
We hebben geprobeerd het in een meer lezersvriendelijke vorm te gieten, we hebben er een aantal weggelaten, toegevoegd en geformatteerd.

Bron:

http://www.mosaisk.com/Torben-Lund/Bonnier-Hjorne-Klein-Jewish-Media-Scandinavia.php

The Bonnier family (Jewish)

Gutkind Hirschel came to Denmark from Germany in 1801. He changed his name to Gerhard Bonnier and settled in Sweden about 25 years later. Biography 

Listing of some Bonnier owned companies: 

Brimax, a UK children’s book publisher, Autumn Publishing Ltd,

Medicine Today International AB
Dagens Medicin, in Sweden, Norway, Denmark, Finland and Poland.

AS Diena, which publishes the leading morning newspaper and regional newspapers in Latvia.

The Mastiff Media Holding AB production company was merged with MTV Produktion AB.

Bonnier Radio AB:
SBS Radio ABMix Megapol, Radio City, Vinyl, Rockklassiker and E-FM.

Teknik i Media i Sverige AB

Germany
Econ/Ullstein/List, one of the major publishing houses in Germany.

Dun & Bradstreet operations in Sweden, Denmark, Norway and Finland.

Bonnier Magazine Group publishes magazines in four segments, specialist magazines, lifestyle , business and industry magazines. The magazines are issued in 11 countries, of which publishing operations are conducted in four: Sweden, Denmark, Spain and Poland.

Illustrerad VetenskapGör Så HärAllt om Mat and AmeliaKomputer för alla and crossword magazines in Sweden. Bo Bedre Norge, Debut,DigitalFoto för AllaLeva!mama and Ruby.

Svensk Filmindustri, SF BioHome Entertainment and Bonnier Radio in Sweden, LNK TV in Lithuania
and Bonnier Amigo Music Group.

Bonnier Business Press publishes business newspapers in nine countries:
Dagens Industri in SwedenBørsen in DenmarkÄripäev in EstoniaDienas Bizness in LatviaVerslo Zinios in
LithuaniaDelevoj Peterburg in RussiaPuls Biznesu in PolandWirtschafts Blatt in Austria and Finance in Slovenia.

Bonnier Newspapers:
Dagens Nyheter, Sydsvenska DagbladetExpressen including GT and KvällspostenStockholm CitySkånemedia, with Ystads AllehandaTrelleborgs Allehanda and Kristianstadsbladet.

The business area also includes partly owned newspaper holdings in Poland (50 %) and Latvia (83,5 %), as well as Bold Printing Group (a Swedish daily newspaper printing group), Pressens Bild (image service) and 50 percent of Pressens Morgontjänst (newspaper delivery service).

OWNERSHIP STRUCTURE
Bonnier AB is a wholly owned subsidiary of AB Bonnierföretagen, which is a wholly owned
subsidiary of Bonnier Holding AB, a subsidiary of Albert Bonnier AB.

This (shortened) listing was extracted from the company’s more detailed information in BONNIER AB Interim Report January-August 2003.pdf.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.157 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

12 Comments on Joodse media-invloed in Scandinavië

 1. De Bonnier-groep staat ook bekend om zijn censuur op achtergrondvermelding wanneer het islamitische misdadigers betreft en overdreven focus op de circa 3000 neonazi’s die Zweden rijk is.

  Like

 2. wat maakt het uit dat deze kranteneigenaars joods zijn? ik ben dat ook, en was altijd een fan van deze site.

  Like

 3. Scrutinizer // september 23, 2018 om 19:40 //

  @winston

  Dat mag eenieder zelf uitmaken. Maar transparantie kan geen kwaad, toch.

  Liked by 1 persoon

 4. CurvedAir Bellair // september 23, 2018 om 19:55 //

  De Zweden worden dus in ongunstige zin gemanipuleerd door migranten uit het verleden, de Joden. Bijzonder stuitend om islamieten en andere inferieuren uit de wind te houden, en een overdreven focus te hebben op extreem rechts, althans wat zo aangemerkt wordt – maar het veelal niet is.

  Als de media al onder de invloedsfeer van de joden geraakt zijn, vermoed ik het ergste voor de Zweedse bankenwereld. Geld verdienen over de rug van de Zweden, en dit vervolgens à la Soros aan linkse propaganda spenderen.

  Like

 5. Israël en in het bijzonder de Joden voeren op de achtergrond een oorlog tegen Europa.
  Deze reeds in de Bijbel genoemde intriganten en woekeraars hebben er eeuwen overgedaan om het gehele geldstelsel en bankwezen en beursgerelateerde bedrijven te beheersen,in alle landen in Europa zitten Joden op hoge posten,zijn Minister,Burgermeester,Ambassadeur,Voorzitter of Kamerlid van de 1e en 2e Kamer en dat in geheel Europa het is 1 kliek en zijn het dan ook altijd eens over beslissingen ten voordele van Israël
  Het doel is om de wereld Joods te laten zijn en dat andere naties en volkeren elkaar uitmoorden zodat de wereld onder Joods beheer komt en daar zijn ze al heel lang voor de Holocaust mee begonnen maar Hitler stak daar een stokje voor wat voor veel Joden de dood betekende maar daar zaten en zitten ze niet zo mee gezien het aantal doden van de Afrikaanse landen bij de oversteek naar Europa als er maar genoeg overblijven om de ,,Blanken Europianen ,,Uit te roeien zodat zij daarna de zwarte en getinte een koekje van eigen deeg kunnen geven.Heel Europa is verplicht Afrikanen te laten komen met alle nieuwe wetten gecreëerd door de omgekochte en corrupte en ongekozen lieden in Brussel en die geven allemaal geen snars om de bevolking van het gehele Europa en als de ellende echt begint zijn ZIJ met een Hele Grote Bankrekening er vandoor naar voor hun een veilige plek waarschijnlijk Nieuw Zeeland waar je als gewone burger niet meer in komt maar honderden villa,s gebouwd worden in afgesloten gebieden.Take CARE.

  Like

 6. Tijl Uylenspiegel // september 24, 2018 om 01:22 //

  Natuurlijk zou zo’n familie het Nieuws kunnen beïnvloeden gesteld dat ze dat zouden willen maar “controleren” gaat rijkelijk ver zeker met de moderne communicatiemiddelen.
  Controle zou je kunnen hebben met 100 % maar zelfs dan zou je met de hedendaagse techniek niet lang overleven als commercieel bedrijf.
  De tijd dat mensen van de krant of de televisie afhankelijk waren om het Nieuws te volgen ligt inmiddels wel een paar decennia achter ons.
  En mediamagnaten vind je overal niet alleen in de Scandinavische landen, kijk naar een John de Mol, natuurlijk zou die (in beperkte mate) het Nieuws kunnen beïnvloeden (gesteld dat hij dat zou willen) maar controleren ? Ik dacht het niet, daarbij zou hij continu op moeten passen dat het niet teveel in het oog springt want dat zou een teruggang in lezers/kijkers kunnen betekenen en daar is hij van afhankelijk.

  Like

 7. Tijl Uylenspiegel // september 24, 2018 om 01:22

  Je gaat voorbij aan het feit dat veruit de meeste mensen voor hun informatie zich op het nieuws van de mainstream media richten en geen tijd, of zin, hebben om islam/EU-kritische sites zoals deze te bezoeken of ander kritisch materiaal te raadplegen.
  Maar het is al een hele winst dat je je bewust bent geworden dat deze Joodse familie in staat is, en de instrumenten heeft, om de informatieontvangst bij consumenten te beïnvloeden. Toch nog een voorzichtige blik achter het gordijn. En John de Mol heeft geen nieuwsmedia in bezit maar een amusementsconcern.

  Like

 8. Alle redacties van de Bonnier-kranten in Scandinavië bestaan trouwens uit een grote meerderheid van sociaal-democraten en links-groeners. Daar neergepland door de familie Bonnier hoogstpersoonlijk.

  Like

 9. Piet Karbiet // september 24, 2018 om 09:34 //

  Toch kan ik hier niet veel mee. Welke wetten worden er overtreden?

  Like

 10. Goed artikel zoals ik gewend ben van Fubar. Blootstelling van de synagoge van Satan is noodzakelijk maar slechts weinigen doorzien hun maskerades. De synagoge van Satan. Laat dat even doordringen…

  Like

 11. tim pietersen // september 24, 2018 om 15:18 //

  contacteer deze joodse eigenaren vriendelijk (als je joods bent vooral) en vraag ze om europa te ondersteunen in de-islamisatie. vergeven we de zonden uit het verleden……..

  Like

 12. de joden hebben altijd de wereld willen overheersen zie het communisme met Carl Marckx,Lenin,Trotsky,Beria ,Stalin allen Joden en hebben naar schatting tussen de 80 en 120 miljoen doden op hun geweten.(daar was Hitler nog een kindje bij)maar door deze kracht van de media verzwegen .ook dat ze verzwijgen over de smeerlapperij van Geoges Soros (ook een jood) die achter de invasie zit van de vluchtelingen en ook Macrons vriend Rodschild ook een j….

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s