Nieuw

Zweden die dief grijpen en uitleveren aan de politie aangeklaagd voor ontvoering

Niklas Krämer legt de dief vast op jachtcamera. © Privé

Niklas Krämer, 25 jaar, en zijn collega’s werden meerdere keren per week van de diesel uit hun werkmachines bestolen. Vorig jaar slaagden ze erin om een van de dieven vast te pakken en vast te houden in afwachting van de politie.

Nu worden ze beschuldigd van illegale vrijheidsberoving.
– Wie is de boef in dit drama, wij of degene die van ons heeft gestolen? vraagt Niklas.

Expressen heeft herhaaldelijk geschreven over de dieseldiefstallen in Ekerö en Nikla’s strijd om er een einde aan te maken. Telkens opnieuw werd zijn werkplaats Närlunda Schakt getroffen door de brutale dieven – twee van hen werden meteen vrijgelaten, ondanks hun arrestatie en bekentenissen.

Op 19 februari vorig jaar was het weer zover. Toen wist Niklas samen met een collega een dieseldief te filmen en te vangen. Maar nu de officier van justitie tot vervolging overgaat, is het niet de diefstal die centraal staat. In plaats daarvan zijn het de twee collega’s die verdacht worden van illegale vrijheidsberoving.

“Zijn armen en benen vastgebonden”

Toen de dief rond middernacht op camerabeeld verscheen, gingen Niklas en zijn collega ernaartoe en zochten hem samen met de politie. Ze vonden zijn auto, maar niet de verdachte.

Vroeg in de ochtend zagen ze hem aankomen en zijn auto instappen. Ze blokkeerden toen zijn weg, en toen hij niet wilde blijven, kozen ze ervoor om hem op een fysieke manier tegen te houden.

– Hij brulde en schreeuwde. Hij gooide de autodeur open en dacht weg te kunnen rennen. We wisten zeker dat hij het was die van ons had gestolen en wilde dat de politie hem zou arresteren, dus we worstelden hem op de grond, zegt Niklas, en vervolgt:

– Hij was sterk en we voelden dat we hem onder controle moesten krijgen. We grepen in onze broekzakken en vonden stripbanden die we gebruiken in ons werk. Dus bonden we zijn armen en benen achter zijn rug, daarna belde ik de politie.

Volgens de aanklacht was de politie ongeveer een uur later aanwezig om de verdachte  te arresteren. Hij erkende de diefstal, maar het vooronderzoek werd stopgezet toen hij het land had verlaten.

Daarna koos de aanklager ervoor om Niklas en zijn vriend te vervolgen.

“Triest dat men niet het hele plaatje wil zien”

In het wetboek van strafrecht wordt gezegd dat een zogeheten burgerarrest alleen legaal is wanneer de misdaad veroordeeld wordt met een sanctie of wanneer de dader “op heterdaad” betrapt wordt.

Een van de redenen voor de vervolging is dat de officier van justitie van mening is dat de collega’s de man te lang hebben vastgehouden na de dieseldiefstal. En het bewijs is de getuigenis die ze zelf hebben opgegeven.

– Het is de aanklager zelf die door onze eigen getuigenissen en foto’s is gegaan. Het is triest, we hebben ons in eigen voet geschoten, zegt Niklas.

– Het kan zijn dat we onwettelijk gehandeld hebben, maar het meest trieste is dat dat men niet het hele plaatje wil zien. De focus is verschoven van het feit dat we een diefstalgolf hebben gestopt die ons veel tijd heeft gekost, en ons nu in de problemen heeft gebracht.

Sinds het eigenmachtig optreden zijn de dieseldiefstallen gestopt 

– We zijn er volledig van ondersteboven. We hadden eerst het gevoel dat wat we iets reuzegoeds gedaan hadden. Toen het op zijn ergst was, kon het tot drie keer per week gebeuren. Het was een enorme ergernis om nooit te weten of we onze vrachtwagens zouden kunnen starten, zegt Niklas.

Denk je dat het op een andere manier had kunnen worden opgelost?

– Dat heb ik mezelf vaak afgevraagd. Onze baas heeft het geprobeerd met in onze werkkeet te slapen, maar dat hielp niet. We plaatsten hekken eromheen, onze vrachtwagens met de deksels dicht bij de containers, maar op de een of andere manier kwamen ze nog steeds bij onze brandstof. Dus uiteindelijk kocht ik persoonlijk een jachtcamera en dacht: “dan moet het maar zo”.

Hoe kijkt uw werkgever er naar nu u vervolgd wordt?

– Mijn werkgever is erg dankbaar voor mijn inspanningen. Ze vinden het erg triest dat het zo is afgelopen en vinden deze kwestie zeer vreemd. Het geeft het signaal af dat het geoorloofd om dingen te stelen en zijn zodoende absoluut niet blij met de gang van zaken.

Bron:

https://www.expressen.se/motor/bilnyheter/niklas-25-tog-fast-tjuven-atalas-for-kidnappning/

Opnieuw geeft het Zweedse rechtssysteem aan dat ze aan de kant van de misdadigers staan en niet aan de kant van de slachtoffers.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.197 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8460 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on Zweden die dief grijpen en uitleveren aan de politie aangeklaagd voor ontvoering

 1. tim pietersen // september 22, 2018 om 10:27 //

  dit gebeurt er als de criminele regering niet bang is voor haar bevolking

  Like

 2. Politie en gerecht zijn op dit moment verloren. Op de ouderwetse manier oplossen, is de momenteel de enige oplossing, en de enige taal die de derde werkld import snapt. Ze hadden die Aframmelen en wel zo hard mogelijk, en op een mannier waarop je niet betrapt en gepakt kan worden.

  Liked by 1 persoon

 3. Scrutinizer // september 22, 2018 om 12:11 //

  “Een van de redenen voor de vervolging is dat de officier van justitie van mening is dat de collega’s de man te lang hebben vastgehouden na de dieseldiefstal. En het bewijs is de getuigenis die ze zelf hebben opgegeven.”
  Nou, gezien ze toch spontaan overgaan tot aanklachten, kunnen ze dan misschien de politie aanklagen dat ze zo getalmd hebben. “Volgens de aanklacht was de politie ongeveer een uur later aanwezig om de verdachte te arresteren. “

  Like

 4. niks aangeven of bellen, gewoon zelf oplossen

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s