Nieuw

Roemenië is anders: in oktober referendum over aanscherping van het verbod op het homohuwelijk

Pride Stockholm.

Homo’s en hun publiekelijke propaganda zijn niet overal zo graag gezien als in het ultraliberaal West-Europa. In Roemenië zal er bijvoorbeeld op 6 en 7 oktober gestemd worden over een aanscherping van het verbod op huwelijken tussen personen van hetzelfde geslacht. Volgens de eis van de initiatiefnemers moet dit verbod ook in de grondwet worden opgenomen. Nadat het parlement en het Constitutioneel Hof eerder overeenstemming hadden bereikt, heeft premier Viorica Dancila nu de datum voor het referendum vastgesteld,

Tot nu toe definieert de grondwet van Roemenië het huwelijk als de verbintenis van “echtgenoten”. De initiatiefnemers van het referendum willen de term “echtgenoten” vervangen door “man en vrouw”.

In het Burgerlijk Wetboek wordt het huwelijk al gedefinieerd als de verbintenis tussen “man en vrouw”. De wijziging van de grondwet is bedoeld om eventuele plannen voor een legalisering van een “huwelijk voor allen” naar West-Europees model te dwarsbomen. Daarom heeft de religieus gemotiveerde beweging meer dan drie miljoen handtekeningen verzameld.

Om een referendum geldig te laten zijn, moet ten minste 30 procent van de kiesgerechtigde kiezers deelnemen.

Doe mee met 928 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5817 Articles)
Altijd in oppositie.

1 Comment on Roemenië is anders: in oktober referendum over aanscherping van het verbod op het homohuwelijk

  1. Jack vanderVeen // september 22, 2018 om 11:24 //

    “Hij en zijn man” of “zij en haar vrouw” gaat daar waarschijnlijk dus niet komen.
    Jammer dat de overheidsdiensten nog zo corrupt zijn (als in Bulgarije), maar de regering denkt daar nog wel nuchter verder.
    Wat zou Juncker, die geen vent van zijn kont kan blijven wanneer hij bezopen is (dus altijd) hier voor maatregel klaar hebben liggen?

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: