Nieuw

Professor: “Beschamende heksenjacht op Hongarije”

Viktor Orbán in het EU-parlement. Screenshot YouTube.

Vorige week heeft de EU voor het eerst de zogenaamde “atoombom” tegen Hongarije geactiveerd – voor het eerst ooit tegen een land. – Hongarije wordt om één reden gestraft – het land neemt zijn soevereiniteit serieus. Dat schrijft de Hongaars-Britse professor Frank Furedi.

De Hongaars-Britse professor en socioloog Frank Furedi is van mening dat Hongarije al lange tijd het doelwit is van een heksenjacht, geleid door een alliantie van Euro-federalisten en globalisten-politici.

– Hun doel van de propagandacampagne is om de Hongaarse regering te delegitimeren door haar te beschrijven als xenofoob en semi-fascistisch, en de democratie op het continent te ondermijnen, schrijft Frank Furedi op Spiker-online.

En de campagne tegen Hongarije is in sommige opzichten succesvol geweest, omdat een aanzienlijk deel van het Europees Parlement voor de bestraffing van Hongarije stemde. Voor het eerst in de geschiedenis is de disciplinaire maatregel van artikel 7, ook wel bekend als de “atoombom”, tegen een lidstaat in werking getreden.

De Raad van Europa zal nu beslissen of de waarden van de EU door Hongarije worden bedreigd. Dit is de eerste keer dat het Europees Parlement de regeringen van de lidstaten aanbeveelt om tegen een EU-land op te treden.

Het is de Nederlandse milieuactiviste Judith Sargentini die lange tijd beweerde dat de regering van Viktor Orbán zich niet aan de Europese waarden houdt en is er nu in geslaagd om de zaken op gang te brengen.

Toen de kwestie in het Parlement in Straatsburg werd besproken, ging Judith Sargentini hard op Viktor Orbán in.

– We hebben allemaal recht op pluralisme, non-discriminatie en gelijkheid. Daarom is het onze plicht om op te treden, zei ze tijdens het debat.

Viktor Orbán antwoordde dat Hongarije door de Unie tot geen één ding kan worden gedwongen.

– Het debat was absurd. We hebben vrije verkiezingen gehad. Nu probeert de EU ons te dwingen tot dingen die we niet willen, zei hij achteraf.

Hoewel Orbán zich heeft verdedigd, is het met 448 stemmen voor, 197 stemmen tegen en 48 onthoudingen goedgekeurd, hetgeen wat nodig was om met de herziening te beginnen.

Als de kwestie ook door de lidstaten wordt herzien, kan Hongarije bepaalde rechten verliezen, zoals het stemrecht in de Raad.

Maar de werkelijkheid lijkt niet op het verslag van Sargentini, zegt Frank Furedi. Hongarije is noch minder democratisch, noch minder vrij dan andere Europese landen.

– Wie de verslagen leest zonder zich bewust te zijn van de werkelijke situatie in Hongarije, zou echt bang zijn voor het beeld dat geschilderd wordt, schrijft Furedi.

Volgens Sargentini zouden de vrijheid en de democratie in Hongarije en het land worden bedreigd omdat het zijn Joodse en Sinti minderheidsgroepen niet respecteert.

– Dit zijn valse beschuldigingen. De Sinti minderheidsgroep heeft grote sociaal-economische problemen in Hongarije, maar hun positie is veel beter dan tijdens de vorige sociale regering. De huidige regering is de eerste die een Sinti-vrouw naar het Europees Parlement stuurt.

Wat betreft de aanwezigheid van antisemitisme in het een land, loopt Hongarije ver achter op Frankrijk, Groot-Brittannië, Duitsland, België en Zweden, beweert hij.

– In Boedapest floreren het joodse sociale leven en de joodse cultuur, terwijl gewapende bewakers vaak nodig zijn om bijvoorbeeld restaurants in West-Europese landen te beschermen. De overheid heeft een robuuste nultolerantie tegen antisemitisme.

Furedi gelooft dat de aanvallen op Hongarije zijn oorsprong vinden in de angst dat andere landen in Europa geïnspireerd raken om de sterke bevestiging van Hongarije’s soevereiniteit en nationale waarden te volgen.

– Deze zijn geheel anders dan de technocratische visie van de EU-federalisten, zo stelt hij, en beschrijft Hongarije beschrijft als een “conservatief, traditioneel en christelijk land”, dat ook democratisch en menselijk is.

De polemiek tegen Hongarije is gebaseerd op deze waarden, meent hij.

– Deze waarden willen de oligarchen van de EU vernietigen, uit het Europese landschap en de Europese geschiedenis wissen en vervangen door hun eigen kosmopolitische en technocratische denkbeelden.

Een land moet volgens zijn waarden leven en men moet zich zorgen maken wanneer machtige externe instellingen een land daarvoor proberen te straffen, vindt hij.

– EU-parlementsleden die hebben gestemd om Hongarije te straffen, moeten zich schamen. Ze hebben de echte Europese waarden verraden, die van humanisme en tolerantie, het best beschreven door de denkers van renaissance en verlichting.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.110 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7706 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

14 Comments on Professor: “Beschamende heksenjacht op Hongarije”

 1. jungleelephant // september 22, 2018 om 23:05 //

  Die Sargentini moet haar naam maar veranderen in Serpent!Vals kreng!

  Liked by 2 people

 2. De EU nazies laten hun ware valse aard zien. Hopenlijk houd hongarije de poot stijf

  Liked by 2 people

 3. Reinier Vangie // september 23, 2018 om 01:02 //

  Effe mijn mening ik begrijp werkelijk niet waar het EU parlement het recht vandaan haalt dat zij bepalen het zwarte gespuis naar Europa te halen landen dwingen tot opname van dat zwarte gespuis alle kosten daarvan op zich te nemen alle ellende die dat zwarte gespuis veroorzaakt weg te bagatelliseren en dan nog een grote bek op zetten ook. Wat zijn dat voor een tirannen daar in Brussel. Ik dacht dat het EU parlement voor de EU landen is en niet moslim zwart aanbidders. Mijns inzien heeft Brussel geen enkel recht zich te bemoeien met wat buiten Europa Plaats vindt. Dat ongekozen pleps hoort zich alleen sterk te maken voor een goed functionerend Europa en verder dienen zij hun grote bek te houden.

  Liked by 1 persoon

 4. antiislamnu // september 23, 2018 om 01:20 //

  Kijk hier met wat een valse honden wij te maken hebben

  Like

 5. Reinier Vangie // september 23, 2018 om 01:57 //

  Een horde dolle negers op dat wijf loslaten en zeg tegen die apen zij is voor jullie….. Veel succes.

  Liked by 3 people

 6. Reinier Vangie // september 23, 2018 om 02:45 //

  Sadisttini lijkt mij ook een toepasselijke naam voor dat zwijn.

  Liked by 2 people

 7. Een Atoom bom op Hongarije geactiveerd, let wel Brussel je hebben iets over jullie af geroepen wat keihard gaat terug komen, je zullen straks het gevoel krijgen dat je niet meer veilig bent in je eigen huis. Europa gaat in deze context niet verder kunnen leven, waar de verantwoordelijken straks ontzet gaan worden, door een staats greep of de Amerikanen op de stoep of Rusland?
  En Miljoenen uit gezet gaan worden, eerst nog en recessie georkestreerd natuurlijk zo als de vorige in 2008, want daarna hingen de miljarden aan de bomen en de Import van zogenaamde vluchtelingen kon beginnen, crisis zeggen ze dan, mensen we zijn loon slaven tot het graf is het al een beetje duidelijk, nee ….?

  Liked by 1 persoon

 8. Eigen volk eerst // september 23, 2018 om 10:13 //

  Het is een grote schande dat dit gaande is. Ik hoop echt dat Hongarije stand houdt. Ook de andere landen die geen massa ellende willen importeren. Wees eerlijk… zijn wij er nu echt op vooruit gegaan met de migranten? Nee! Het is ÉÉN grote ellende en discriminatie geworden van de eigen bevolking. Ik hoop dat Hongarije, Polen en andere landen volhouden want dan hebben wij nog een plek als we hier echt niet meer kunnen wonen. De huidige EU regeringen zijn gek geworden lijkt het wel en zijn het contact met de bevolking volledig kwijtgeraakt. Doet macht dit met mensen? SCHANDE!

  Liked by 3 people

 9. koddebeier // september 23, 2018 om 11:56 //

  De EU een ongekozen bende van fascisten en zakkenvullers die voor zich zelf allerlei mooie regeltjes bedachten om zich te verrijken !!
  En dat soort krapuul moet andere de maat nemen ???

  Liked by 2 people

 10. Die Sargentinie is natuurlijk enkel de handpop van de huidige multinationalgezinde EU top.De simpele EUparlementsleden bepalen niet de beleidsrichting.

  Liked by 2 people

 11. Ik begrijp werkelijk niet waar BRUSSEL zich mee bemoeit elk land ook hongarije mijn thuisland heeft het recht om zijn eigen normen en waarde te behouden en denken jullie nou werkelijk dat jullie het slangennest europa hier de dienst kunnen gaan uitmaken jullie begeven je op zeer gevaarlijk terrein 😈

  Like

 12. Henk der Niederlander // september 24, 2018 om 12:43 //

  Het is eenvoudiger als het lijkt.
  Soros is Hongarije uit getrapt en wil wraak nemen op Hongarije.
  Als je dan meer als de helft van Brussel op je loonlijst hebt staan is het niet moeilijk om dit soort sancties op te leggen.
  Maar een en ander zal automatisch in het Brusselse smoelwerk exploderen omdat de Visegrad landen een sterker blok vormen dan het eruit ziet.
  De Visegrad landen hebben namelijk ook de steun van de
  Italiaanse en Oostenrijkse regeringen en daarbij beginnen een aantal landen zich ook steeds meer te roeren.
  Hoofdzakelijk landen die tot het einde van de vorige eeuw onder Russisch juk hebben geleefd en dus maar al te goed weten wat Maxistische doctrine in houd en laat dat dan net datgene zijn wat Brussel uit straalt.
  Dus het Oosten van Europa zou wel eens de nagel aan de Brusselse doodskist kunnen zijn.

  Like

 13. Edi Joan van den Eede // september 24, 2018 om 12:55 //

  Ik ben Belg en geen haar op mijn hoofd is akkoord met het handelen van onze belgische onbekwame regering

  Like

 14. Marcelina // februari 3, 2019 om 12:09 //

  Het meest trieste van dit lles is, dat Sargentini de vrije hand is gegeven om het “veroordelings”rapport samen te stellen, zonder dat daar enige controle op was uitgeoevend.
  Zij heeft enkel en alleen gesproken met de Soros Ngo-s en met de linksliberale leden van Hongarije, die net daarvoor de verkiezing hebben verloren en het bloed van Orban willen drinken.

  Sargentini heeft ongeveer een halve dag in Hongarije doorgebracht waar zij met de soros Ngo-os en een paar van de linkse partij gesproken en geen kans heeft ze de Fidesz gegeven om hun standpunten in deze bekend te maken. Evenmin was er een officiële delegatie naar het land gestuurd om de Sargentini bechuldigingen te onderzoeken.

  Het rapport van Sargentini wemelt van onwaarheden. Ongeveer de helft van de punten berust op pure leugens en de andere helft heeft was een mix van gebeurtenissen, die nog in het verleden, tijdens de communistische partij hebben plaatsgevonden en bevatte ook een aantal punten die met Brussel nog onder discussie waren.

  De schriftelijke correctie van al deze punten waren nog voor de stemming aan alle parlamentsleden beschikbaar gesteld, maar kennelijk hebben ze daar niets van aangetrokken of simpelweg hebben ze het niet gelezen, de beslissing heeft al immers plaatsgevonden.

  Brussel heeft bij de stemming zijn eigen regels aan zijn laars gelapt, omdat toen bleek dat de stemmen niet voldoende zouden zijn geweest om de artikel 7 in gang te zetten, hebben ze eenvoudig besloten om de onthoudingen NIET mee te tellen.

  Het is schandalig, dat bij deze veroordeling Orban maar 5 MINUTEN heeft gekregen om Hongarije te verdedigen.

  Bij de eerste vervolgbijenkomst was het parlament nagenoeg leeg en bij de tweede die onlangs heeft plaatsgevonden waren er ook maar een handjevol mensen. Ondanks dit alles, Sargentini laat het niet los en gedraagt zich als een PITBUL. Voordat ze het parlement definitief verlaat wil ze BLOED zien en ze wilt de het Hongaarse volk, op basis van haar leugens, definitief gestraft wordt. De vooruitgestelde beloning van haar hangt kennelijk af van het resultaat dat ze hiermee behaalt.

  De schandalige manier hoe dit prachtige land al sinds 2015 niet alleen door de Brusselse linksliberale bende, maar ook de rest van de westerse landen wordt voortgezet en alles wordt aangegrepen om het funccioneren van ze kapot te maken behoeft verder niet veel meer uitleg.
  Hongarije verdedigt op eigen kosten de grenzen, die ook de rest van de Westerse landen verdedigt, maar in plaats van dank krijgen ze stank.

  Het wordt totaal uit het oog verloren, dat deze regering vanuit miljardenschulden, die de communisten hebben achtergelaten, dat nog erger was als destijds in Griekenland, in 8 jaar een bloeiend land hebben gemaakt, waar de investeerders in de rij staan om hun bedrijf te vestigen en dat Hongarije zeer binnenkort een nettobetalen aan de EU gaat worden.

  De enige die Sargentini, Soros en Brussel interesseert is en kennelijk ook de westerse leiders, dat ze de afval van hun openlijk uitgenodigde “zielige” migranten die ze niet meer kunnen handelenen of behappen, evenmin deporteren, naar landen als Hongarije en Polen kunnen dumpen. Ook deze landen moeten maar kennelijk in de vernieling worden geholpen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s