Nieuw

Julian Assange waarschuwt dat deze generatie de laatste zal zijn die vrij is van surveillance

Julian Assange heeft gewaarschuwd dat wereldwijd toezicht op burgers binnenkort ‘onvermijdelijk’ zal zijn dankzij sociale media en online toepassingen van officiële documenten zoals paspoorten.

De oprichter van Wikileaks zei dat kinderen binnen een jaar na hun geboorte bekend zijn bij ‘alle grote wereldmachten’ omdat hun ‘idiote ouders’ hun namen en foto’s op Facebook plaatsen.

Assange, die in zijn zevende jaar bij de Ecuadoriaanse ambassade in Londen woont, gaf een interview tijdens het World Ethical Data Forum in Barcelona.

Deze generatie die nu wordt nu geboren….. is de laatste vrije generatie”, zei hij tegen Ruptly, een door de Russische staat gefinancierd netwerk. Je bent geboren en je bent onmiddellijk of binnen een jaar ben je wereldwijd bekend.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.126 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10076 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

3 Comments on Julian Assange waarschuwt dat deze generatie de laatste zal zijn die vrij is van surveillance

 1. Von Puffelen // september 22, 2018 om 22:48 //

  Momenteel is 85% al verslaafd aan 100% surveillance dus dat zal in de nabije toekomst geen problemen opleveren denk ik.

  Like

 2. Ik kom wel eens bij een Appie Hein, ondanks grote boycot mond. En zag gister dat ze in ene een ‘zelfscanplein’ hadden waar vroeger cassieres zaten. Alles via je digi-geld, dan kan de overheid zien wat je koopt. Of je wel genoeg fruit eet, of teveel bier drinkt, en dan kunnen ze dat automatisch verdisconteren in je ziektekostenpremie.

  Superhandig.

  De cassieres hadden nog niet helemaal door wat dat voor hun ging betekenen toen ik ze er naar vroeg. De schapen klanten ook niet. Er stond een hele lange rij bij de enige kassa die gelaten was waar je niet hoefde te pinnen, maar geselecteerde cassieres hadden de opdracht om degenen die konden pinnen er tussenuit te trekken en aan het ‘zelfscanplein’ te introduceren (waarmee ze zichzelf op termijn ook overbodig maken).

  Ik gok dat het een paar weken duurt voor het merendeel van de klanten …
  En dan zullen snel de overige filialen in de buurt volgen, en daarna de andere supers.

  Dan moet ik dus echt alles bij de lokale buurtwinkels halen. Nou heeft dat wel mijn voorkeur, maar punt is dat die niet meer in de buurt zitten (tenzij moslimitisch).

  Verderop gaat Assange een stuk verder, dan wordt die filosofisch, en denkt hij dat ‘Leven’ altijd en in het hele universum zelfvernietigend is.

  Like

 3. Von Puffelen // september 23, 2018 om 14:02 //

  Er zit hier een super die wel scanners heeft maar (nog) geen scanplein.
  Toen ze die scanners voor het eerst stonden uit te delen zei ik tegen de cassiere dat ze zich bij het UWV kan gaan melden wanneer die dingen meer gebruikt zouden gaan worden maar die snapte het ook nog niet.
  Aan de andere kant zijn door voortschrijdende technieken ook bv de lantaarnopstekers overbodig geworden.

  Ik doe de meeste boodschappen direct bij een boerenwinkel of bij de lokale scharrelslager en visboer (niet moslimitisch).
  Dan haal je zowieso die hele supermarkt er tussenuit en krijgt de boer ook nog een normale prijs voor zijn produkten ipv afgeknepen te worden door de grote ketens.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s