Nieuw

Churchill and U.S. Entry Into World War II

Churchill was a magnificent man, a wonderful writer, a brilliant speaker. Writing at his worst, he was better than most of us other writers writing flat-out at our best. I’ve said it often before and it’s undoubtedly true. He had a habit of finding a cutting phrase, and when I look back on my own last 25 years of crime — my writing life as an author — I sometimes remember the sentence which I quote here in Volume II [of Churchill’s War].

A man’s life is similar to a walk down a long passage with closed windows to each side. As you reach each window an unseen hand opens it; but the light that it lets in only increases by contrast the darkness at the end.

Beautiful piece of Winston Churchill descriptive writing. Yet he was a man who had very, very odd facets. He was a man who was almost a pervert, who liked to expose himself to people. You don’t find this in the average Churchill biography. You’ll find it in mine. Such flashes of mature insight were tempered by patches of behavior that witnesses could only describe as infantile. The same general, wearily watching Winston throw yet another tantrum, remarked sotto voce to Hugh Dalton, minister of Economic Warfare: “One feels that a nurse should come and fetch him away.”

By David Irving. IHR >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

2 Comments on Churchill and U.S. Entry Into World War II

 1. Frans Wouterse // september 22, 2018 om 09:49 //

  Dan moeten we wel zwijgen over de rol die hij heeft gespeeld in de Boerenoorlog in Zuid Afrika. Daar heeft Adolf en de zijnen heel veel van opgestoken.

  Liked by 1 persoon

 2. Scrutinizer // september 22, 2018 om 12:31 //

  Ik herinner me dat er rond de milleniumwende in meerdere landen een verkiezing was om te bepalen wie mou hun “grootste” landgenoot was. Churchil won als grootste Brit.
  Kennelijk hadden de kiezers Great Wars and Great Leaders nooit gelezen over (o.a.) de Boerenkrijg maar ook WOI en WOII. Dan zouden ze Churchil zeker niet verkozen hebben.

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s