Nieuw

China’s “sociale-kredietscore”-systeem treedt in 2020 in volle werking

Black Mirror 'Nosedive' - Social media as currency.

Zoals Fenixx eerder berichtte, heeft China een systeem ingevoerd dat gericht is op het rangschikken van de hele bevolking op basis van hoe goed de burgers van de samenleving zijn. Nu meldt de Australische ABC dat het systeem naar verluidt in 2020 volledig operationeel is.

Het herinnert veel aan de “Nosedive” aflevering van de Black Mirror tv-serie op Netflix, waar mensen andere mensen tussen de één tot vijf sterren kunnen beoordelen op basis van hun interacties, die hun sociaaleconomische status beïnvloeden.

In China wordt nu een gelijkaardig systeem geïmplementeerd, dat een persoonlijk protocol van 1,4 miljard mensen zal omvatten.

Degenen met de “beste burgerresultaten” krijgen in hotels en op luchthavens VIP-behandelingen, goedkope leningen en voorrang aan de beste universiteiten en banen.

Aan de andere kant vinden we mensen die uitgesloten zijn van reizen of geblokkeerd worden voor het verkrijgen van krediet of overheidsbanen.

Het systeem werkt met de nieuwste technologie en kunstmatige intelligentie. Bewakingscamera’s zijn uitgerust met gezichtsherkenning, lichaamsscanning en geo-tracking voor een constante controle van elke burger.

Daarnaast worden mobiele telefoontoepassingen gebruikt om gegevens te verzamelen en online gedrag te monitoren. Samen met “big data” uit meer traditionele bronnen zoals overheidsdocumenten, waaronder onderwijs en gezondheidszorg, financiële gegevens en veiligheidsevaluaties, wordt dit in individuele ‘rapportcijfers’ beoordeeld.

Testsystemen voor dit “sociale beoordelingssysteem” bevinden zich in verschillende testfasen in minstens een dozijn steden in China. Verscheidene bedrijven werken samen met de staat om het systeem te nationaliseren, de technologie te configureren en de algoritmes op hun plaats te krijgen die de sociale-kredietscore zullen bepalen.

Het is waarschijnlijk het grootste sociale engineering project ooit en een manier om meer dan een miljard mensen te controleren.

Bijvoorbeeld, de beoordeling van een persoon kan een negatieve invloed hebben als hij teveel alcohol koopt, terwijl het kopen van luiers kan wijzen op verantwoordelijkheid en de score verhogen.

Het systeem zal “live” zijn, zodat een persoon direct kan zien wanneer de beoordeling omhoog of omlaag verandert.

Maar zelfs iemands vrienden en familieleden zullen van invloed zijn op iemands cijfers. Als een vriend of vader iets negatiefs over de overheid zegt, verlies je punten. De persoon waarmee men mee uitgaat of partner wordt ook beïnvloed.

ABC geeft het voorbeeld van Liu Hu, een gravende journalist die corruptie hoog in de Communistische Partij in China aan het licht bracht en verschillende moorden oploste. Hij werd beschuldigd van een “speech crime” en verloor zo zijn punten en werd bestempeld als “oneerlijk” in het kader van het sociaal kredietbeleidsproject.

Later werd zijn carrière geruïneerd en werd hij geïsoleerd. Hij was verboden om te reizen en is nu in principe in huisarrest in zijn woonplaats. Wanneer hij treinkaartjes probeert te boeken, wordt hem dat ontzegd. Zijn sociale media, waar hij zijn journalistiek publiceerde, is afgesloten.

Zie de video hieronder die de “sociale-kredietscore” van China uitlegt:

Een langere documentaire over China’s sociale-kredietscore-systeem is hier te zien:

Kent Ekeroth

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8473 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on China’s “sociale-kredietscore”-systeem treedt in 2020 in volle werking

  1. Ik ben sinds kort tot de conclusie gekomen dat de globalisten hun ‘geld’ op china hebben gezet en china als de nieuwe wereldleider (willen) zien en daarmee de VS dus afgedankt hebben maar de VS nog wel willen controleren vanwege het leger, daarom zijn al zoveel banen uit de VS verdwenen naar china en zouden die nooit meer terug kunnen keren volgens obama. Trump gooit roet in het eten, daarom gaan globalisten zoals bv de baas van Google volledig door het lint, om over de democraten maar niet te spreken.

    Like

  2. @Dick:,dit is een onjuiste maar begrijpelijke conclusie. Alle kaarten zijn gezet op de VS als de dominante macht. China is een experiment. Het verdwijnen van banen moet de rebellerende middenklasse van de VS kapotmaken. Het plan voor de VS loopt op rolletjes. De globalisten laten leugen en waarheid dooreen lopen zodat mensen verkeerde conclusies trekken.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s