Nieuw

Amerikaanse strijdkrachten in Syrië helpen Daesh-terroristen te evacueren uit Deir Ez-Zor

Naar verluidt heeft een interventie van een door de VS geleide troepenmacht een aantal hooggeplaatste terroristen de mogelijkheid geboden om te ontsnappen aan de rechtspraak van de Syrische troepen.

De door de VS geleide coalitie in Syrië heeft onlangs geholpen bij de evacuatie van verschillende Daesh-leiders uit Deir ez-Zor, rapporteerde Syrische het Arabische nieuwsagentschap (SANA), onder vermelding van lokale bronnen.

Volgens SANA voerden de coalitietroepen “een luchtlandingsoperatie” uit aan de rand van Al-Marashida om terroristische leiders naar een onbekende bestemming te vervoeren.

Op 8 september voerden een paar Amerikaanse F-15-jets aanvallen uit in de provincie Deir ez-Zor met behulp van verboden fosformunitie.

Eerder in juli viel een door de VS geleide coalitievliegtuig twee nederzettingen in Deir ez-Zor aan, waarbij meer dan 30 burgers werden gedood en tientallen gewond raakten, terwijl een andere coalitievliegtuig een groep burgers trof die de stad al-Sousa in het zuidoostelijke deel van de provincie ontvluchtten.

In juni raakte de door de VS geleide coalitie naar verluidt de posities van de Syrische strijdkrachten in het Al Bukamal-gebied van Deir ez-Zor, waarbij verschillende Syrische militairen werden gedood en anderen werden verwond.

Vorig jaar werden de leiders van ISIS uit Raqqa ook al in veiligheid gebracht:

En twee maanden geleden evacueerde Israël nog 800 jihadisten:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10115 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

3 Comments on Amerikaanse strijdkrachten in Syrië helpen Daesh-terroristen te evacueren uit Deir Ez-Zor

  1. Je moet natuurlijk wel goed voor je huurlingen zorgen anders willen ze misschien geen aanslagen meer voor je plegen op paraderende soldaten.

    Like

  2. Dat is nou vervelend, terwijl Poetin zijn best doet alles uit te roeien, want die wil geen aanslagen meer in zijn land of elders.

    Like

  3. Hadden ze mee naar de VS moeten nemen ,verdorie waarom steken die gasten steeds ongevraagd hun neus in andermans zaken.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s