Nieuw

Ziekenhuiswerkers in Berlijnse migrantenwijk worden bijna elke dag bedreigd, mishandeld of neergestoken

In een brief beschrijven medewerkers van een Berlijnse spoedeisende hulppost wat zij dagelijks ervaren: mesaanvallen, razende patiënten en angstaanjagende bedreigingen. “Wacht maar, tot je klaar bent met werken”, is het minst bedreigende.

Het personeel van de spoedeisende hulp in het Vivantes-ziekenhuis Am Urban in Berlijn bericht in een brief over een veelheid aan gewelddadige aanvallen, bedreigingen en beledigingen. Vijandigheden zoals “Nazi” en “Fuck you” zijn “voor ons aan de orde van de dag”, staat in de brief aan de ondernemingsraad van het ziekenhuis in de migrantenwijk Kreuzberg, die door “BZ” werd gepubliceerd.

Daarnaast zijn er bedrijgingen als “Ik steek je neer”, “Ik ga je afmaken” of “Wacht maar, tot je klaar bent met werken”, zo melden de medewerkers. Deze woorden “leiden vaak tot een gevoel van onveiligheid”, schrijven ze. Ook zijn er bij gewelddadige patiënten meerdere malen messen ontdekt.

Een van de medewerkers is reeds aangevallen met een mes: een patiënt die twee en een half uur wachten te lang vond, ramde zijn mes in de medewerker, die co-auteur van de brief is. Hij stak hem in zijn bovenlichaam en bovenarm. “Ik heb er fysieke en psychische schade aan overgehouden”, schrijft de man.

Niet de eerste brief van de hulpverleners

Een collega wilde bloed afnemen van een patiënt. Omdat de patiënt duizelig leek te worden, kalmeerde ze hem, toen hij zijn ogen opende sloeg hij haar zonder aanleiding in het gezicht, die toen zes maanden niet kon werken en in therapie moest.

De medewerkers voelen zich in de steek gelaten door de directie van de kliniek. Ze hadden al eerder een brief geschreven, maar de situatie is niet veranderd. De hulpdiensten eisen een noodknop om de politie te waarschuwen. Daarnaast moet er een 24-uurs beveiligingssysteem worden opgezet. Op dit moment zijn de bewakers alleen ter plaatse van 16.00 uur tot 4.00 uur.

Een woordvoerster van Vivantes vertelde aan “BZ” dat er videobewaking zou plaatsvinden en dat een 24-uurs beveiliging “beloofd” was. Wanneer deze komt, zei ze echter niet. Er wordt “zo snel mogelijk” een noodknop geïnstalleerd.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.198 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8494 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on Ziekenhuiswerkers in Berlijnse migrantenwijk worden bijna elke dag bedreigd, mishandeld of neergestoken

 1. Frans Wouterse // september 21, 2018 om 15:46 //

  Veel makkelijker en effectiever, allemaal terug naar de zandbak.

  Like

 2. CurvedAir Bellair // september 21, 2018 om 16:01 //

  Migrantenwijken gaan nooit samen met beschaving. Dus als je een wijk van Berlijn vol stopt met genenkneedsels moet je er op voorbereid zijn dat er grote problemen ontstaan, en dat stadsdeel ontzettend veel geld zal gaan kosten.

  Het beste is natuurlijk om het gespuis te deporteren, en als je dat niet wilt op zijn minst het hospitaal te verplaatsen, zodat er tenminste een buffer ontstaat. Toegangspoorten met bewaking, niet elke aap kan zomaar zonder verzekering maar mét eisenpakket geholpen worden.

  Maar de tijd gaat dringen voor Duitsland: het wordt óf de grote opruiming, of de grote ineenstorting.

  Like

 3. Hier helpt geen praten meer, niets anders dan de gewapende strijd!

  Like

 4. Zero tolerance, deporteren en/of echte draconische maatregelen. Het komt er echt van want dit is niet te accepteren Of zoals een ex-CIA voorspelt, burgeroorlog rond 2020.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s