Nieuw

Trump administration adopts new definition of anti-Semitism in schools

Trump met zijn topadviseurs

The Trump administration is changing how the Education Department investigates allegations of discrimination against Jewish students, backing an approach that is favored by pro-Israel groups but that critics worry will stifle free speech and criticism of Israel on campus.

The policy change was outlined in a letter last month by Kenneth Marcus, who leads the department’s Office for Civil Rights, in which he re-opened a 2011 investigation into Rutgers University in connection with alleged discrimination against Jewish students. The letter was obtained by POLITICO >>

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.126 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10060 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

2 Comments on Trump administration adopts new definition of anti-Semitism in schools

 1. Scrutinizer // september 21, 2018 om 13:23 //

  ‘k Hoef het al niet te lezen.
  Het is sowieso een beperking van vrije meningsuiting en dus ben ik er tegen.
  Voor mij zijn alleen daden van agressie crimineel maar zelfs het oproepen ertoe niet.
  Immers wie het hoort/leest, kan altijd besluiten het naast zich neer te leggen. Dat is dus nog altijd zijn eigen verantwoordelijkheid, tenzij er sprake is van een gezagsrelatie: een bevel in het leger bv. is wel wat anders dan “haatzaaiere” en zelfs oproep tot geweld op een blog.
  Begrijp me niet verkeerd: ikzelf zal nooit oproepen tot geweld, simpelweg omdat ik niet in de problemen wil komen, maar ik vind dus dat ZELFS dat moet mogen.
  Of er is vrije meningsuiting, of niet. Zodra je die inperkt dan ben je op een hellend vlak.
  JAren geleden was alleen oproepen tot geweld verboden, wat heel redelijk lijkt, maar nu bestempelt men alles wat een groep mensen in een kwaad daglicht plaatst (zelfs als het om onbetwiste feiten gaat, bv. omtrent aanslagen) als haatzaaien en aanzetten tot geweld, dus men verruimd de definitie waardoor er almaar meer onder valt. Vandaar dat ik vind dat alleen het PLEGEN van geweld verboden hoort te zijn, en niet het oproepen ertoe.
  (Nogmaals: een bevel van een officier aan een soldaat is niet zomaar het uiten van een mening die de laatste zomaar kan negeren, dus dat valt buiten het bestek).

  Like

 2. polderboy // september 21, 2018 om 21:52 //

  Als Fubar iets over Joden kan vinden, is hij er altijd als de kippen bij.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s