Nieuw

Studentenredacteur die een artikel retweette dat erop wijst dat ‘vrouwen geen penissen hebben’ wordt ontslagen bij de universtiteitskrant

Een studentenredacteur van een topuniversiteit is ontslagen in een transfobie-rel nadat hij had getweet dat ‘vrouwen geen penissen hebben’.

Angelos Sofocleous, assistent-redacteur aan het filosofietijdschrift ‘Critique’ van de Universiteit van Durham, werd al na drie dagen ontslagen voor het schrijven van een tweet die door medestudenten als ‘transfobisch’ werd beschouwd, meldt de Daily Mail..

M. Sofocleous, 24, van Cyprus, zag vorige maand disciplinaire maatregelen onder ogen nadat hij een artikel van The Spectator op zijn Twitter met de titel ,,Is het een misdaad om te zeggen vrouwen geen penissen hebben?”, met het commentaar: ,,RT als de vrouwen geen penissen” plaatste.

De postgraduaatsfilosofie en psychologie student werd ontslagen uit zijn positie aan de universiteit nadat de tweet verontwaardiging opwekte.

Hij werd ook ontslagen als redacteur van het online tijdschrift The Bubble van Durham University en werd gedwongen af ​​te treden als president van de Humanist Students voor vrije meningsuiting.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

6 Comments on Studentenredacteur die een artikel retweette dat erop wijst dat ‘vrouwen geen penissen hebben’ wordt ontslagen bij de universtiteitskrant

 1. bozeoudeman // september 21, 2018 om 18:40 //

  Houdt die vrije mening dus maar voor je als je je baan wilt houden en als je niks zegt deug je sowieso niet dus ook dan volgt ONTSLAG! Ze zijn echt allemaal volledig getikt, Drink vooral geen water (uit de kraan) er zit iets in volgens mij.

  Like

 2. Like

 3. voor een uitleg van de liberale idioterie

  Like

 4. Vroeger toen nog de tijd van een Puch met hoog stuur en je bij de kleine zaaltjes naar Haagse bandjes zat te luisteren, kwam ook vanzelf de jacht op de vrouwtjes.
  Maar als er eentje tussen zou zitten met een penis, zou ik snel denken, foute boel, wegwezen hier.

  Like

 5. Reinier Vangie // september 22, 2018 om 10:11 //

  Is transfobie een nieuw Nederlands woord nooit eerder gehoord.

  Like

 6. Jack vanderVeen // september 22, 2018 om 11:11 //

  Ook het verzoek tot uitschakelen van telefoons was niet een volledig succes.
  En verder: ga geen conclusies maken van hetgeen als vaststaand feit reeds bevestigd is. Gewoon liegen als lynxen en EU-Commissie.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s