Nieuw

Kurz: Zweden’s asielverdeling-eis is een dood spoor

Sebastian Kurz. Foto: Kremlin.ru.

De EU-top in Salzburg werd gedomineerd door het migratievraagstuk. De eis van de Zweedse rood-groene regering voor herverdeling van asielzoekers in de EU is een dood spoor, aldus de Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz.

– De discussie over een herverdeling van asielzoekers in de EU is niet van belang. De kans om in de komende jaren tot een akkoord te komen is minimaal, zei Sebastian Kurz toen hij gisterochtend op deze bijeenkomst aankwam.

Zweden en een aantal andere landen hebben lang aangedrongen op meer solidariteit binnen de EU, maar het verzet is te groot van landen die geen vluchtelingen willen opnemen.

Kurz zei dat, aangezien hij als EU-voorzitter een half jaar in functie is, hij de kwestie niet volledig kan doodverklaren, maar de prioriteit van Oostenrijk is nu om de samenwerking met landen in Noord-Afrika uit te breiden om migranten al voor het aan boord gaan een halt toe te roepen.

Maar de discussie op de topontmoeting lost de urgente situatie in Italië niet op, waar de regering de afgelopen maanden geweigerd heeft om reddingsschepen in hun havens aan te meren, tenzij andere EU-landen de migranten aan boord opnemen.

En de Italiaanse premier Giuseppe Conte herhaalde gisteren dat er een Europese oplossing nodig is.

– Alle EU-landen moeten hun verantwoordelijkheid nemen en vluchtelingen opvangen, aldus Conte.

Zelfs de Franse president Emmanuel Macron sprak vandaag enige optimisme uit. Hij zei dat Frankrijk gelooft dat vóór de Europese verkiezingen in mei volgend jaar een akkoord is bereikt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.126 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7738 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on Kurz: Zweden’s asielverdeling-eis is een dood spoor

 1. Reinier Vangie // september 21, 2018 om 12:16 //

  Citaat>> En de Italiaanse premier Giuseppe Conte herhaalde gisteren dat er een Europese oplossing nodig is.

  – Alle EU-landen moeten hun verantwoordelijkheid nemen en vluchtelingen opvangen, aldus Conte.

  Juist ja terug naar Afrika en EU neen.
  Of alleen Zweden mag ze allemaal opnemen.

  Like

 2. Jack vanderVeen // september 21, 2018 om 12:25 //

  Indien we die zwarten massaal terugsturen, zijn ook massaal hierheen gekomen, zou dat weleens ten koste kunnen gaan van de winsten van multinationals. Dus vooralsnog kunnen we die optie uitsluiten evenals het weigeren van diezelfde zwarten. Jullie nemen ons afval niet? Dan is het ook afgelopen met vruchten plukken in Afrika, hetgeen maar enkelen rijk maakt.
  Dus economische belangen toch maar boven veiligheid en voorspoed.

  Like

 3. Reinier Vangie // september 21, 2018 om 12:29 //

  Heb al eerder geschreven geen uitkering geven en ze moeten maar zelf hun soepjurk ophouden.

  Like

 4. Geen verblijfsvergunning geven is veel belangrijke dan eventueel geld.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s