Nieuw

“Ga naar waar je maar wilt, maar niet naar Italië”:  minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini aan een NGO-schip

Het vorige schip van Artsen zonder Grenzen, de Aquarius, Screenshot YouTube.

De hulporganisaties MSF en SOS Méditerranée hebben gezegd dat het migrantenreddingsschip Aquarius hulp zocht voor 11 migranten die ze voor de kust van Libië hadden opgepikt en weigerde terug te brengen naar het Noord-Afrikaanse land.

Het schip beweert tien mannen en een onbegeleide minderjarige te hebben gered van een zinkende boot, na een poging om de Libische kustwacht te waarschuwen die hen had verzocht om ze naar een van hun patrouillevaartuigen te brengen.

De bemanning van Aquarius weigerde en suggereerde  dat ze niet aan het verzoek konden voldoen omdat de Libische havens volgens SOS Méditerranée, een Franse NGO, niet als veilige plaatsen werden beschouwd.

– De Aquarius 2 [de officiële naam van de boot] heeft ongeveer 10 mensen aangetroffen in de Libische opsporings- en reddingswateren, een paar mijl van het vasteland, maar weigerde samen te werken met de kustwacht in Tripoli, zei Matteo Salvini, de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, donderdag.

– Nu drijft het ergens op de Middellandse Zee. Ik zeg het telkens weer: ga naar waar je maar wilt, maar niet naar Italië.

De migranten, afkomstig uit Pakistan en Ivoorkust, zouden door de Aquarius van een zinkende boot zijn opgepikt toen ze er niet in slaagden de kustwacht van Libië te waarschuwen.

Salvini sloot in juni de havens van het land voor migranten. Sinds die tijd is de Aquarius gedwongen om nieuwe locaties te vinden voor de migranten die hij zegt te redden, en vervoert ze nu naar Spaanse havens waar de socialistische regering een open deur-beleid heeft voor migranten.

Gibraltar had de vlag van het schip ingetrokken, waardoor ze gedwongen werden om in de Franse haven mediterrane van Marseille te gaan liggen. Het is nu geregistreerd in Panama.

De VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR heeft beweerd dat, hoewel het aantal mensen dat probeert over te steken van Noord-Afrika naar Europa aanzienlijk is gedaald, het gevaar van overlijden tijdens de oversteek sterk is toegenomen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.216 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8643 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

8 Comments on “Ga naar waar je maar wilt, maar niet naar Italië”:  minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini aan een NGO-schip

 1. China, daar kunnen ze ook wel wat nieuw bloed gebruiken ,een chinees met een kroeskop ,is dat wat .

  Like

 2. Diana Steijn // september 21, 2018 om 15:01 //

  “het gevaar van overlijden tijdens de oversteek sterk is toegenomen.” zegt de UNHCR.
  Dus……….niet meer oversteken en thuis blijven!

  Liked by 1 persoon

 3. Dat het gevaar van overlijden toegenomen zou zijn, is complete bullshit. U gebracht door de firma ‘Nep Nieuws & Fake Propaganda’.
  Mannen van middelbare leeftijd in West-Europa hebben bijvoorbeeld een grotere kans op overlijden door een hartinfarct dan die asielprofiteurs het risico hebben kopje onder te gaan tijdens hun oversteek.

  Like

 4. Geregistreerd in Panama? Dan daar maar heen brengen zou ik zeggen. China, Japan, egypte of saoedi-arabië is ook een optie.

  Like

 5. claasje kater // september 21, 2018 om 18:46 //

  wel een eindje varen naar panama, dus zal het de illegalen vast ook niet accepteren

  Like

 6. En wie betaalt deze UNHCR en de “vrijwilligers” met goed betaald jobs????? It’s just business you idiots.

  Like

 7. Het lijkt wel een jood, die Salvini; not in my backyard dat “vluchtelingen”gespuis!

  Like

 8. Jack vanderVeen // september 22, 2018 om 11:04 //

  Vóór de Kust van Libië op een boot die zou water maken.
  En men maakt mij niet wijs dat de Aquarius geen 10 emmers aan boord had.
  Verder geen probleem, alles opgelost
  Maar dat rooie lynxe gal liegt zich 100x in de rondte om maar van dat zwarte slijk op te scheppen. Want redden van die Afrikanen levert nu eenmaal geld op

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s