Nieuw

Deense regering wil zijn bevolking bewapenen met pepperspray

Ondanks het scepticisme van de Politievakbond en de Raad voor Criminele Preventie zal de Deense regering er nu voor zorgen dat zijn burgers zich met pepperspray kunnen bewapen zodat ze zich thuis kunnen verdedigen.

Recent is er een wetsontwerp ingediend met het voorstel dat mensen zich moeten kunnen verdedigen met pepperspray tegen bijvoorbeeld inbrekers. Het wapen mag alleen als zelfverdediging gebruikt worden.

Het zal nog steeds illegaal blijven om de pepperspray offensief te gebruiken. In dat geval is het een misdaad, die in het Wetboek van Strafrecht als van een bijzonder gevaarlijk karakter wordt omschreven.

Tijdens de werkzaamheden aan het wetsvoorstel heeft het ministerie van Justitie Europa onder de loep genomen en is gebleken dat ook Fransen een pepperspray in huis mogen hebben. In Duitsland kun je de pepperspray ook kopen, maar deze mag alleen worden gebruikt voor zelfverdediging tegen aanvallende dieren.

Het initiatief zal ervoor zorgen dat de burgers zich veiliger voelen, zegt het ministerie van Justitie. In veel gevallen zal “alleen al het besef dat men zich kan verdedigen het gevoel van veiligheid en zekerheid voor het individu vergroten”, zo leest onder andere een opmerking bij het wetsvoorstel.

Eerder dit jaar heeft de Politievakbond gewaarschuwd dat pepperspray in verkeerde handen kan vallen en illegaal kan worden gebruikt. Ook de Raad voor Criminele Preventie is sceptisch:

– Ik ben over het algemeen bezorgd over het feit dat u onze bevolking begint te bewapenen, zei voorzitter Henrik Dam.

Bovendien kan een inbraak of overval in huis, volgens Henrik Dam, zich ontwikkelen tot een extra pijnlijke ervaring – als de dader de pepperspray afpakt en de huiseigenaar in de ogen sprayt.

Met het nieuwe wetsvoorstel wil de overheid ook sommige mensen toestaan om peperspray met hen op straat te dragen. Er zijn slachtoffers van stalking of andere personen die het risico lopen mishandeld te worden.

De spray is een neutrale vloeistof die wordt gemengd met een sterke concentratie van krachtige kruiden. Een pepperspray kan ernstige oogverbranding en ademnood veroorzaken.

Om het product te kunnen verkopen, moeten wapenhandelaren en andere bedrijfseigenaren een goedkeuring hebben. De wet zal “positieve economische gevolgen hebben in termen van een hogere omzet”, aldus het ministerie van Justitie.

Bron:

https://jyllands-posten.dk/politik/ECE10858404/regeringen-vil-bevaebne-danskere-med-peberspray-i-hjemmet/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8483 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

6 Comments on Deense regering wil zijn bevolking bewapenen met pepperspray

 1. Von Puffelen // september 21, 2018 om 17:38 //

  Volgens mij houdt de dame op de foto de spray niet goed vast.
  Het is geen bus haarlak.
  Dit soort spraytjes bedien je met de duim.

  Like

 2. Rommel je zit daar vlak bij, je hebt skeeter juice recept nodig.

  Like

 3. Ongelofelijk dat een overheid dit niet als een vanzelfsprekend ziet. Een kleine stap in de goede richting van de Denen weliswaar, maar er zullen zwaardere wapens nodig zijn om correct om te gaan met de hopeloze situatie die Europese politici gecreëerd hebben.

  Like

 4. @ skeeter // september 21, 2018 om 17:54

  Iedereen in dit gezin, behalve de hond, is in bezit van een busje Knock-Out en heeft het buitenhuis altijd bij zich. In de gang bij de voordeur staat onder handbereik op de stoppenkast nog een busje extra, voor ongewenste gasten. Nog een ander busje is opgegaan aan het testen en instrueren van mijn vrouwtje en zoontje. Het is gelijkwaardig aan pepperspray maar dan op menthol gebaseerd en in Zweden legaal om te kopen en te dragen.

  Like

 5. ben bezig met groep versie, eentje die je letterlijk crowd control geeft, how to test it?

  Like

 6. Jeanette K // september 22, 2018 om 10:55 //

  Waarom hebben slechts weinigen(alle rechters, OM en politie helemaal niet) in de gaten dat goor islamitisch addergebroed van het soort Azim A. e.d. enkel en alleen handelt op basis van The Muslim Brotherhood Project, dat zwart op wit aanspoort tot geweld tegen niet-moslims?
  https://www.elsevierweekblad.nl/nederland/achtergrond/2018/01/azim-a-had-plezier-in-neerschieten-student-581336/

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s