Nieuw

Trump’s kritiek op Bush: Grootste fout die de Verenigde Staten ooit hebben gemaakt

GW Bush maakt het illuminatiesymbool.

Donald Trump onthult nu wat hij beschouwt als de grootste fout van de Verenigde Staten. Het is niet de burgeroorlog of het ageren na Pearl Harbor.

– De grootste fout in de geschiedenis van ons land is de beslissing van president Bush om het Midden-Oosten binnen te vallen, zegt de president tegen The Hill.

De Amerikaanse politieke site The Hill heeft een individueel interview met president Trump in de ovale kamer gevoerd. Hij maakt van de mogelijkheid gebruik om zijn visie op het besluit van de voormalige president George W. Bush te geven om Afghanistan en Irak binnen te vallen als onderdeel van de Amerikaanse oorlog tegen het terrorisme.

– De grootste fout in de geschiedenis van ons land is het besluit van president Bush om het Midden-Oosten binnen te vallen. Obama kan dan misschien de soldaten op een verkeerde manier teruggetrokken hebben, maar naar binnengaan is, naar mijn mening, de grootste fout in de geschiedenis van ons land, zegt Donald Trump, die uitlegt dat het over zeer grote uitgaven gaat:

– We hebben zeven biljoen dollar uitgegeven in het Midden-Oosten. Als we nu ergens een raam willen laten maken, zeggen ze nee. Zeven biljoen en een miljoen levens – als men het aan beide kanten rekent. Miljoenen levens.

“Burgeroorlog kan men begrijpen”

Volgens The Hill, zijn er verschillende schattingen van wat de Amerikaanse oorlog in Irak en Afghanistan hebben gekost. Waar Donald Trump ook kritiek op uit.

Volgens het Pentagon bedragen de kosten van de oorlog in Irak, Afghanistan en Syrië tussen 2001 en 2018 ongeveer 1,5 biljoen dollar. Maar er is ook een rapport van Brown’s University uit september 2017, dat ook de kosten berekent in verband met de inspanningen in Pakistan, evenals de kosten voor oorlogsveteranen, die landen op 5,6 biljoen dollar, schrijft The Hill.

Dat er ergere beslissingen in de geschiedenis van de V.S. zijn, zoals de burgeroorlog of het ageren na Pearl Harbor worden door president Trump verworpen.

– Burgeroorlog kan worden begrepen. Burgeroorlog is anders. Dat we naar het Midden-Oosten gingen was een slechte dag voor dit land, zo zeg ik het.

Bron:

https://thehill.com/hilltv/rising/407398-trump-slams-bush-for-worst-single-mistake-in-us-history?__twitter_impression=true

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.197 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8489 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

8 Comments on Trump’s kritiek op Bush: Grootste fout die de Verenigde Staten ooit hebben gemaakt

 1. Laten we hopen dat hij er van leert dan, en eindelijk eens ophoudt om Israëls oorlogen te voeren.

  Like

 2. Reinier Vangie // september 20, 2018 om 03:27 //

  7 biljoen dollar weggegooid geld en nu staat dank zij de USA de hele wereld in brand door die schijnt moslims
  Ik denk dat Trump daarin gelijk heeft.

  Liked by 2 people

 3. polderboy // september 20, 2018 om 05:31 //

  Ik geloof niet in dat mannetjes maken.

  Obama zag de behoefte al niet voor expedities naar het Midden Oosten, maar daarbij speelt wel mee dat de VS inmiddels weer in haar eigen energie kan voorzien.
  Obama zei dat hij weinig behoefte had in het moeras (quagmire) van het Midden Oosten verzeild te raken. Trump blijkt die koers door te zetten.

  Geopolitiek blijft in het Midden Oosten instabiel. Het motto in islam is immers veroveren en vernietigen en dan overheersen en uitbuiten: dus niet samenwerken en verder bouwen.
  Moslims zijn nog niet zo ver.

  Like

 4. Reinier Vangie // september 20, 2018 om 09:41 //

  Bij mijn eerdere reactie moet natuurlijk schijn zijn schijt.

  Like

 5. Trump heeft volkomen gelijk wat betreft die inval in Irak.

  Wat Afghanistan betreft had men zich moeten beperken tot het uitschakelen van de radicale groeperingen en daarna weer dit land snel moeten verlaten i.p.v. daar proberen een democratie te vestigen. Democratie naar Westers model en de islam zijn nu eenmaal niet samen te voegen.
  Het verdrijven van het regime Khadaffi in Libië was zo mogelijk een nog grotere blunder met de huidige volksverhuizingen vanuit Afrika als gevolg.

  Met de aantekening dat de EU hier ook een belangrijke rol in speelde, maar zonder toestemming en militaire steun van de VS had die Khadaffi daar nog steeds gezeten.

  Like

 6. Bij ons was het verhaal dat de afghanen ons nodig hadden om waterputten te slaan en als je dat niet geloofde dan had je een probleem zoals diverse keren te zien was bij P&W. Zelfs Alexander de Grote ging met een grote boog om a’stan heen maar ze hebben ons nodig om waterputten te slaan.. ..hahaha.. en wat velen waarschijnlijk niet weten of zijn vergeten in eerste instantie zouden ze de boerka als argument gebruiken maar het werden de waterputten. Het bizarre is dat ze er toen mee wegkwamen en er nu nog steeds mee wegkomen want bv Pauw of Witteman worden er niet aan herinnerd, sterker nog zeg je tegen de boerka in de openbare ruimte te zijn dan word je door die mensen voor fascist uitgemaakt terwijl het weinig had gescheeld of de inval/deelname zou gerechtvaardigd worden met het argument de afghaanse vrouw te redden van de boerka. Het lijkt wel of tegenwoordig iedere leugen ongestraft gemaakt kan worden, leugens die heel veel levens hebben gekost en kosten. Het zijn extreme tijden waar we plots in verkeren, dit had ik een paar decennia geleden niet kunnen of durven voorspellen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s