Nieuw

Sovjet praktijken – Franse rechter wil Marine Le Pen psychiatrisch laten onderzoeken omdat ze IS-foto’s deelde op Twitter

Marine Le Pen. Screenshot YouTube.

De Franse politica Marine Le Pen zegt dat een rechtbank haar heeft bevolen om een psychiatrische evaluatie te ondergaan over een reeks beelden die ze op Twitter plaatste en die uitingen van de Islamitische Staat liet zien. Ze verwierp het bevel als ‘mind-blowing’.

De voorzitter van Rassemblement National (voorheen Front National) heeft een bevel laten zien afkomstig is van de magistraten in Nanterre bij Parijs, en haar oproept haar om “een psychiatrisch onderzoek te ondergaan”.

“Voor het aan de kaak stellen van de verschrikkingen van Daesh (Islamitische Staat/IS, voorheen ISIS) door middel van tweets heeft het “rechtssysteem” [mij] verwezen naar een psychiatrische beoordeling. Hoe ver zullen ze gaan”, vroeg ze.

In december 2015 tweette Le Pen drie foto’s van moorden uitgevoerd door IS-terroristen vergezeld van de tekst “Dit is Daesh [Arabische term voor ISIS] ! De tweets waren een reactie op journalist Jean-Jacques Bourdin, die de nationalistische retoriek van Le Pen vergeleek met die van de islamitische terroristische groepering.

Een van de foto’s toonde het lichaam van James Foley, die de extremisten in augustus 2014 onthoofden. Toen zei zijn familie dat ze “diep verstoord waren door het ongevraagd gebruik van Jim voor het politieke gewin van Le Pen”.

Le Pen verwijderde later de beelden. Eerder dit jaar zei ze tegen de Franse media dat ze beschuldigd wordt van “het veroordelen van de verschrikkingen van Daesh”. (Daesh dat gefinancierd wordt door onder meer Mark Rutte)

Bij veroordeling staat de politica voor een maximale straf van 75.000 euro boete en tot drie jaar gevangenisstraf.

Een aantal politici heeft de beslissing van de rechters ten aanzien van Le Pen bekritiseerd. Volgens Gilbert Collard, lid van de Nationale Assemblee, betekent het bevel eenvoudigweg “de psychiatrisering van de politieke opinie”.

De Italiaanse vice-premier Matteo Salvini ging ook naar Twitter om steun te betuigen aan de Franse politicus. “Een rechtbank beveelt een psychiatrische beoordeling voor Marine Le Pen. Woorden schieten tekort! Solidariteit met haar en met de Fransen die van vrijheid houden”, schreef hij.

In juli van dit jaar hebben Franse rechters 2 miljoen euro aan subsidies aan de partij van Le Pen geblokkeerd. Le Pen veroordeelde de stap als “een klap voor de democratie”, omdat het achterhouden van de financiering waarschijnlijk zou leiden tot het verdwijnen van haar partij.

Bron:

https://www.rt.com/news/438908-marine-lepen-psychiatric-expertise/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.126 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10060 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

10 Comments on Sovjet praktijken – Franse rechter wil Marine Le Pen psychiatrisch laten onderzoeken omdat ze IS-foto’s deelde op Twitter

 1. Over waanzin gesproken….

  Like

 2. Ongeloofelijk, de waanzin is enorm, en het gebruik van de wet als een van de manieren om iemand te laten zwijgen om politiek is de streep ver voorbij.

  Ik bedacht me na het zien van een artikel over Frankrijk waarin stond geschreven door
  Marine Le Pen: “Frankrijk is niet boerkini’s op het strand, Frankrijk is Brigitte Bardot” dat de levensduur van Franrijk misschien korter is dan die van Brigitte…..

  Hoe triest is het aan het gaan met Franrijk en Engeland, twee landen met zulk een rijke historie en cultuur, met sneltreinvaart op weg naar het grote niets….de volslagen achterlijkheid.

  VECHT !

  Liked by 2 people

 3. antiislamnu // september 20, 2018 om 21:00 //

  Echt complete waanzin ze zijn gewoon bezig haar kapot te maken beter gaat heel de Brusselse dictators kliek zoals Verhofstadt van Baalen Juncker Tusk enz enz naar een psychiater .
  Maar dat zal ze denk ik niet helpen want ze zijn echt ongeneeslijk ziek in hun lelijke koppen.
  Speciaal hier een gruwelijke i.s video
  https://drive.google.com/file/d/1jOmHDNabbjwaA1CYd2tJT8kLlcHOMXB5/view?usp=drivesdk

  Like

 4. Ze zijn net zo erg als die Turkse malloot,iedereen die tegen die Brusselse Idioten is verklaren ze
  GEK,lekker makkelijk als je zelf gestoord bent en dat zijn die maniakken.

  Like

 5. Rechtstaat binnen Europese lidstaten……zie diverse uitspraken in Duitsland en de misleidende autopsie……..neemt zeer gevaarlijke vormen aan, als zoals hier Frankrijk een politieker kan gaan dwingen om dit te moeten ondergaan en wel op bevel.
  Zie sommige uitspraken in Nederland.

  Like

 6. Ik zou tegen die rechter zeggen: “Jij eerst!!”
  Dat zeg ik trouwens ook altijd tegen mijn (vrouwelijke) huisarts, als ze mij wil onderzoeken 😉 😉

  Like

 7. Republikein // september 21, 2018 om 02:35 //

  Een test ondergaan en dan?
  Witte jassen zijn vaak een gevaar voor de samenleving, ze hebben geen benul.
  Gek van geleerdheid.

  Like

 8. Arnold Schipper // september 21, 2018 om 09:22 //

  Noem mij dan ook maar gek of is het realistisch, het volk moet op staan

  Like

 9. Ik denk dat Marine Le Pen net als Geert Wilders precies weten wat ze doen. Alleen een groot deel van de Franse bevolking is nog niet wakker en zitten ze daar dus met Macron en wij nogsteeds met Rutte

  Like

 10. Von Puffelen // september 21, 2018 om 12:22 //

  Wakker worden? 1/3 van de Fransen zit aan de anti-depressiva en ziet de planeet al als een ronddraaiende kokosnoot.
  Verder heeft Frankrijk een giga leger ambtenaren die allemaal weer afhankelijk zijn van wat de regering nog aan poen uit de paar werkenden kan persen.
  De situatie is niet veel anders dan hier.
  https://www.france24.com/en/20140520-france-drug-addiction-1-3-psychotropic-medication/

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s