Nieuw

Plaatste deze afbeelding – krijgt een geldboete van 1.920 euro

De inlage waarvoor de man is veroordeeld.

Zweden – Een 55-jarige man in Köping is na het plaatsen van een racistische spotbeeld over Afrikanen op Facebook veroordeeld tot een hoge boete wegens haat tegen een bevolkingsgroep.

De karikatuur werd op 27 februari op Facebook gepubliceerd in de Facebookgroep “Stop Machtsmisbruik”.

De foto toont een aap die tegen een boom leunt, geflankeerd door twee Afrikaanse jongens.

“Ga zitten kinderen, nu vertel ik je hoe ik je moeder ontmoet heb”, zegt de aap in het Engels.

“Jeetje..” schreef de man uit Köping in een commentaar op de foto in zijn post.

Nu is de man door de rechtbank van Västmanlands wegens haat tegen bevolkingsgroep veroordeeld tot een voorwaardelijke straf en een 1.920 euro geldboete. Hij gaf toe dat hij de foto heeft gepost, maar bestrijdt de verantwoordelijkheid voor het misdrijf.

“De post – die zowel sterk krenkend als aanstootgevend is en alle bescherming vanuit het oogpunt van vrijheid van meningsuiting mist – drukt op een meedogenloze manier gebrek aan respect uit voor personen met toespeling op ras en huidskleur Dit heeft natuurlijk [de dader] gerealiseerd”, aldus de rechtbank.

Bron:

http://www.friatider.se/postade-den-h-r-bilden-f-r-b-ta-19200-kronor

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8645 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

6 Comments on Plaatste deze afbeelding – krijgt een geldboete van 1.920 euro

 1. koddebeier // september 20, 2018 om 19:02 //

  Is het niet waar dan ?????

  Like

 2. Wie de schoen past, trekke hem aan?

  Like

 3. Scrutinizer // september 20, 2018 om 21:15 //

  Nochtans staat er kids, niet sons (*)
  M.a.w. het had gekund dat de aap gewoon het huisdier is dat mama gisteren thuis introduceerde en dat hij wou uitleggen, dat het niet in het wild was maar in een dierenwinkel dat ze mekaar leerden kennen.
  Net zoals een vriend van mijn vader (die dus niet mijn moeder is) me kan uitleggen dat ze mekaar al pendelend op de trein leerden kennen.
  Het plaatje is voor velerlei interpretatie vatbaar, maar wie (zoals de rechter kennelijk!!!!) erin WIL zien dat de aap, de vader van de kids is, heeft kennelijk zelf een onbewuste?) racistische vooringenomenheid.
  Kortom, niet de uploader van het neutrale plaatje is racistische, doch degene die er kennelijk spontaan een racistische boodschap meent in te herkennen en dan gespeeld verontwaardigd doet. Verontwaardigd waarover eigenlijk? Over zijn eigen spontane opwelling misschien?

  (*) en zelfs dat akn overdrachtelijk gebruikt worden, bv. door priesters of … wie zich zulke allures aanmeet (bv. een pretensieuze aap)

  Like

 4. Reinier Vangie // september 21, 2018 om 04:08 //

  Hoe zal de rechtbank vonnissen tegen moslims die veel ergere dingen doen zoals roof moord verkrachtingen geweld en racisme tegen blanken.
  Heel misschien taakstrafje.?

  Like

 5. CurvedAir Bellair // september 21, 2018 om 12:19 //

  De Afrikanen zijn een gewaardeerde soort in Zweden, die je natuurlijk niet zomaar beledigen kunt door ze in verband te brengen met primaten.

  Begrijpelijk, ze klitten samen in achterbuurten, lopen ’s avonds laat groepsgewijs op straat, schreeuwen, bedreigen, intimideren, roven en verkrachten, veelal in groepsverband. De schoolprestaties zijn minimaal, het IQ bedroevend, het voortplantingscijfer een zware belasting voor de gastheer. Het gebruik van de Zweedse sociale voorzieningen gaat voorts alle voorstellingen te buiten.

  De kers op de taart mag niet uitblijven, de primaten zijn nog vaak ‘religieus’ ook, en wel fanatieke aanhangers van de profeet, wijd en zijd bekend vanwege zijn menslievende inslag.

  Fantastisch, die mensen wil je nooit meer kwijt.

  Like

 6. Daywalker // november 4, 2018 om 04:32 //

  Ze zijn allebei van hem ?!?!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s