Nieuw

Italië verwijt Frankrijk het verwijderen van Ghadaffi en de migratie-invasie

Sinds de omverwerping van Muammar Kadhafi in 2011 is Libië een doorgangsland geworden, waardoor 650.000 vluchtelingen uit Afrika al Italië hebben bereikt.

Politiek waarnemer Sergei Gashkov kijkt naar de situatie in het door conflicten geteisterde Noord-Afrikaanse land en de impact ervan op Europa.

In Rome wordt de verantwoordelijkheid voor de instroom van migranten bij Frankrijk gelegd, wat de NAVO-landen ervan heeft overtuigd om zich te ontdoen van Khadafi. Als gevolg daarvan wordt Libië nu verscheurd door rivaliserende facties en een voortdurend conflict tussen de twee regeringen.

Het is nu duidelijk dat dit land (Libië) zich in deze situatie bevindt omdat iemand in 2011 zijn eigen belangen voor die van het Libische volk en van Europa zelf heeft gesteld”, schreef de Italiaanse minister van Defensie Elisabetta Trenta op Facebook. “Frankrijk, vanuit dit oogpunt, is deels de schuld,” voegde ze eraan toe.

De Italiaanse parlementsvoorzitter Roberto Fico was nog explicieter en wees op “een ernstig probleem dat uit Frankrijk komt”.

Ook de Italiaanse vice-premier Matteo Salvini, die de voormalige Franse president Nicolas Sarkozy de schuld gaf voor het ontketenen van de oorlog in Libië en beschuldigde de huidige regering ervan olie op het vuur van het Libische conflict te gooien.

Sarkozy had namelijk negers nodig om de blanke Europeanen uit te roeien.

Italianen zitten vol nostalgie als ze zich de tijd herinneren dat Rome en Tripoli een overeenkomst ondertekenden om Italiaanse bedrijven toe te staan olie te winnen in Libië.

De regering van Khadafi hield de stroom van migranten naar Europa tegen en het BBP van het land was de op een na grootste van Afrika en de eerste van de Arabisch sprekende Maghrebstaten.

In Rome ligt de nadruk op het feit dat de beslissing om Khadafi omver te werpen werd genomen zonder rekening te houden met de standpunten van Italië.

Frankrijk geeft toe dat het een vergissing heeft gemaakt

Zeven jaar later zijn de Fransen even weinig enthousiast over de zogenaamde “Libische Revolutie”, waarbij president Emmanuel Macron toegeeft dat de interventie een vergissing was.

Ik herinner me hoe sommige mensen besloten om van de Libische leider af te komen zonder een actieplan voor de toekomst te hebben.We hebben Libië in een situatie van wetteloosheid gedompeld zonder de kans te hebben om de situatie recht te zetten“, zei Macron toen hij eerder in het Tunesische parlement sprak dit jaar.

Parijs probeert de twee vijandige machtscentra in Libië – de door de VN erkende regering van Faiz Saraj in Tripoli en de aanhangers van generaal Khalifa Haftar in het oosten van het land – te verzoenen.

Hoewel een reeks Franse onderhandelingen eerder dit jaar de datum van een landelijke stemming vaststelde, blijven de vooruitzichten voor verzoening onduidelijk, omdat de in Tripoli gevestigde regering niet over de militaire kracht beschikt om een einde te maken aan de excessen van rivaliserende groepen en generaal Haftar die weigert zijn macht in het oosten op te geven.

Ondertussen heersen stammen en criminele bendes, geassocieerd met de mensensmokkelmaffia, die geld nemen voor het helpen van aspirant-asielzoekers uit sub-Sahara regio’s om de EU-landen te bereiken, oppermachtig.

Niet alle migranten slagen er echter in Europa te bereiken. Veel van de Afrikanen die zich in Libië vestigen, belanden op lokale slavenmarkten.

Migrantenroutes leiden naar Rome

Historisch gezien zijn Frankrijk en Italië de belangrijkste partners van Libië in het Westen. Tegenwoordig kunnen Rome en Parijs het echter niet eens worden over de manier waarop de orde in Noord-Afrika kan worden hersteld.

De Italianen zijn huiverig voor de komst van nieuwe migranten, uit angst dat een massale toestroom van vluchtelingen, gezien het lage geboortecijfer van het land, het etnische gezicht van Italië zou kunnen veranderen.

Nog voordat de regering van nationalisten en anti-globalisten dit jaar aan de macht kwam, probeerde Rome een akkoord te bereiken met invloedrijke leiders in Libië om de stroom van immigranten te stoppen. Enkele successen werden behaald door minister van Binnenlandse Zaken Marco Minnitti nadat de regering in Tripoli ermee had ingestemd om illegale immigranten af te schrikken. Bovendien betaalde Italië naar verluidt individuele Libische groepen om hetzelfde te doen.

Geconfronteerd met een massale en ongecontroleerde instroom van migranten uit Afrika, naast de migranten uit het Midden-Oosten, willen de EU-landen een sterke en voorspelbare regering aan het roer zien staan in Libië.

Libië staat op een kruispunt en de toekomst van Europa hangt sterk af van hoe het Noord-Afrikaanse land over zijn geopolitieke positie beschikt, aldus Sergei Gashkov.

Bron:

https://sputniknews.com/amp/europe/201809151068060647-italy-france-gaddafi-migrants/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.126 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10070 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

4 Comments on Italië verwijt Frankrijk het verwijderen van Ghadaffi en de migratie-invasie

 1. Joey France // september 20, 2018 om 20:53 //

  Natuurlijk, die Khadafi was niet direct een lieverdje voor wie hem niet aanstond, maar het is duidelijk dat de bevolking daar een “chef”, een dictator nodig heeft om toch nog iets voort te kunnen brengen. Dat geldt voor heel Afrika. Hij heeft trouwens nog diverse keren gewaarschuwd dat 1) de Westerse leiders (?) niets van de regio bergrijpen en 2) eenmaal de stop eraf de hele regio in vuur en vlam zou ontbranden.

  Liked by 1 persoon

 2. Kan iemand me uitleggen wat het verschil is tussen een vluchteling en een migrant?

  Ik bedoel het zo, volgens de Gutmenschen zijn het allemaal vluchtelingen. Nou, prima zeg ik dan, de meeste oorlogen aldaar zijn bijna afgelopen en dus kunnen al die vluchtelingen terug. Ik laat nu even expres weg dat de vluchtelingensmoes daarmee is uitgewerkt en er daarom nu al naarstig wordt gewerkt aan een nieuwe smoes en die is dat het eigenlijk goed uitkomt dat die vluchtelingen hier zijn om de arbeidskrapte te gaan opvangen.

  En gewone migranten behoren hier helemaal al niet te zijn omdat het geen vluchtelingen zijn. Dus daar is al helemaal geen reden voor om die hier toe te laten dan wel om ze hier te laten blijven.,

  Tweede vraag: waarom zijn er eigenlijk nog die procedures door die linkse asieladvocaten als de uitgeprocedeerde asielzoekers toch geen vluchtelingen zijn en ‘vluchteling’ kennelijk het criterium is?

  Laatste vraag: of hebben die resoluties / afspraken van Straatsburg, Barcelona en Marrakesh er misschien nog iets mee te maken? Vervolgvraag: zo ja, waarom hebben die Gutmenschen dan die vluchtelingensmoes nog nodig of de arbeidskraptesmoes? Rare smoes trouwens nu uit cijfers blijkt dat maar 2% van de migranten werkt.

  Like

 3. Begon de fout al niet bij Lockerbie, de terroristen die Libië geleverd had om de Boeing op te blazen?

  Like

 4. Misschien dat onze ‘onderste steen boven’ dat weet.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s