Nieuw

Bulgarije belooft op te komen voor Hongarije in de strijd tegen de EU

Het gebouw van de Nationale Assemblee (parlement) van Bulgarije, Sofia. Bron: Wikimedia. Auteur: Plamen Agov. ( Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0)

Bulgarije zal Hongarije steunen in zijn strijd tegen de EU met betrekking tot de beschuldigingen tegen de democratie van het land. Dit zei de vice-premier van Bulgarije gisteren. Hij is ook van mening dat de Centraal- en Oost-Europese landen de handen ineen moeten slaan tegen Brussel.

Het Europees Parlement heeft voor het eerst ooit de sancties tegen Hongarije gesteund en de regering van Orbán ervan beschuldigd de visie van de EU op democratie, burgerrechten en corruptie te trotseren.

Theoretisch gezien kan dit ertoe leiden dat Hongarije zijn stemrecht verliest, maar elke lidstaat heeft het vetorecht, en zowel Polen als Tsjechië hebben al gezegd dat ze dat recht zullen gebruiken.

Krasimir Karakachanov, de Bulgaarse minister van Defensie, zei dat de regering unaniem instemde met een standpunt tegen sancties tegen Hongarije, aldus Channel News Asia.

– Wij geloven dat dit een schending is van de onafhankelijkheid van een gelijkwaardige EU-lidstaat, vertelde Karakachanov tegen verslaggevers na de regeringsvergadering.

– Vandaag is het Hongarije, morgen misschien Polen en op een dag Bulgarije. Centraal- en Oost-Europese landen moeten solidair zijn en elkaar helpen omdat ze gemeenschappelijke problemen hebben, zei hij.

Polen wordt ook door de EU onderzocht op zijn democratie en rechtsstelsels. Bulgarije, dat door de EU wordt bekritiseerd omdat het er niet in geslaagd is een rechtsstaat te handhaven, wordt momenteel echter niet onderzocht.

De premier van Bulgarije, Boyko Borissov, die naar verluidt een nauwe bondgenoot is van Angela Merkel, heeft nog geen openbaar commentaar gegeven op het onderzoek tegen Hongarije.

Maar de GERB-partij van Borissov heeft vorige week in het Europees Parlement tegen het censuurvoorstel gestemd.

Net als Hongarije en andere oostelijke staten staat Bulgarije kritisch tegenover de beslissing van Merkel om sinds 2015 meer dan een miljoen migranten, voornamelijk moslims, binnen te laten.

Bulgarije heeft ook, met de behulp van Hongarije, een grenshek gebouwd langs de zuidelijke grens met Turkije, om te voorkomen dat illegale immigranten de EU binnenkomen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8645 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Bulgarije belooft op te komen voor Hongarije in de strijd tegen de EU

 1. Hoop dat meer landen dit gaan doen!!!

  Like

 2. In Nederland wordt de rechtsstaat blijkbaar wel gehandhaafd?

  Maar dan wel op een zeer bijzondere wijze: een staatssecretaris moet enkele dagen onderduiken en draait onder druk en intimidatie een groot aantal rechterlijke beslissingen terug.
  Dit soort capriolen zie ik nog niet gebeuren in Hongarije en Polen.

  En dit soort landen willen wij de les lezen op het gebied van een strikt functionerende rechtsstaat.

  Like

 3. Flying_Dutchman74 // september 20, 2018 om 21:13 //

  Het Oostblok is onze laatste hoop…

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s