Nieuw

Terroristische IS-ronselaar trekt 100.000 aan uitkering

Foto ter illustratie. Foto: Menendj / Wikimedia (CC BY-SA 2.5)

Een vermeende IS-terroristen rekruteerder en zijn vrouw zijn ervan beschuldigd 100.000 euro aan uitkeringen verdiend door te beweren dat zij politieke vluchtelingen zijn, ondanks het vernieuwen van hun paspoorten en het maken van reizen naar huis.

De man uit de Russische federale regio Tsjetsjenië beweert dat hij thuis te maken kreeg met slachtofferschap en samen met zijn vrouw, hun zes kinderen en zijn ouders, kreeg hij politiek asiel.

Terugvliegen naar Rusland zonder het Oostenrijkse ambtenaren te vertellen

Ze kregen ook documenten ter vervanging van hun paspoort, waardoor ze in theorie overal ter wereld konden reizen, met uitzondering natuurlijk van Rusland, dat ze waren ontvlucht vanwege de vervolging. Maar het hof in Graz in de zuidoostelijke Oostenrijkse deelstaat Stiermarken hoorde dat ze vervolgens hun Russische paspoorten hadden vernieuwd en ze zelfs hadden gebruikt om terug te vliegen naar Rusland zonder het Oostenrijkse ambtenaren te vertellen.

Uitkeringen die in totaal ongeveer 100.000 EUR bedroegen

Zij bleven ook aanspraak maken op een uitkering van in totaal ongeveer 100.000 EUR (89.927 GBP), waarop zij geen recht hadden, omdat zij door de verlenging van hun Russische paspoorten en de terugreis naar huis in feite hadden bekend dat hun oorspronkelijke aanvraag onwaar was en dat hun asielstatus dus ongeldig was. In Oostenrijk zorgt politiek asiel voor de gezinsaccommodatie en een gegarandeerd minimuminkomen met kinderbijslag.

Om te voorkomen dat hij met Russische paspoorten werd ontdekt, hoorde de rechtbank dat de man 1 600 EUR (1 439 GBP) had betaald aan een ver familielid om het voor hem te organiseren, terwijl zijn vrouw naar Polen reisde om het hare te krijgen.

Voorzitter van een islamitische vereniging

De man zou voorzitter zijn van een vereniging die volgens het Openbaar Ministerie de Oostenrijkse wet niet erkent en mensen stuurt om te vechten voor de zogenaamde islamitische staat (IS). In zijn verdediging zei de man dat hij zich niet had gerealiseerd dat het vernieuwen van zijn Russische paspoort een probleem was, ondanks het feit dat hij tijdens zijn asielaanvraag zei dat hij in zijn vaderland het slachtoffer was van victimisatie.

Officier van justitie Johannes Winklhofer wees de suggestie af: “U hebt asiel ontvangen omdat u in Rusland politiek vervolgd bent, maar dan regelt u een Russisch paspoort, hoewel u daar naar verluidt vervolgd wordt.” Dit is professionele fraude en het past niet bij elkaar. U hebt uw ouders gesteund bij de fraude, uw familie-eenheid heeft illegaal fraudegeld verkregen ten koste van de Republiek Oostenrijk”. Naar verluidt zijn de ouders van de man gedeporteerd. Het proces loopt nog steeds.

Bron:
https://www.unzensuriert.at/content/0027744-Terrorist-Recruiter-Cashes-100000-Benefits

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.216 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10115 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

3 Comments on Terroristische IS-ronselaar trekt 100.000 aan uitkering

 1. Hoe is dat in Nederland? Te weinig controle!!! Uitkeringen worden doorbetaald vooral aan buitenlanders, neem de Polen, die allang terug zijn in Polen en daar werken en nog steeds hun uitkering ontvangen.

  Mijn moeder moest keer op keer bewijzen dat ze alleen woonde omdat er op het zelfde adres, maar dan op de tweede etage, iemand anders woonde. En dat terwijl er heel veel buitenlanders op één en het zelfde adres wonen wat met één druk op de knop te zien zal zijn.

  Like

 2. CurvedAir Bellair // september 19, 2018 om 13:33 //

  Fanatieke beroeps-parasieten met maar liefst zes kinderen die andere al in Europa aanwezige en toekomstige parasieten tot voorbeeld zullen dienen.

  Meer controle? Dus nóg meer ambtenaren, nóg meer kosten, en dergelijke profiteurs kosten al zoveel. Dat is eveneens de reden dat er bijvoorbeeld bezuinigd wordt op politie en ouderenzorg, men moet wel want West-Europa is vergeven van gekleurde uitkeringsparasieten die een ware aanslag doen op de beschikbare fondsen.

  Like

 3. Kun je nagaan wat Italië zich bespaart door op voorhand al zulke taferelen tegen te gaan met haar huidige politiek.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s