Nieuw

Nieuwe anti-immigratie partij sterk in opkomst in Denemarken

Pernille Vermund is partijleidster voor Nieuwe Burgerpartij. © Facebook

Een nieuwe Deense partij die de Deense Volkspartij uitdaagt met een duidelijk rechtser profiel en een strenger immigratiebeleid gaat sterk vooruit. In een recente peiling krijgt de “Nieuwe Burgerpartij” – zoals de partij heet – 4,6 procent van de stemmen.

Volgens de opiniepeiling van Norstat is de Nieuwe Burgerpartij nu groter dan de twee concurrerende conservatieve partijen, Conservatieve Volkspartij en de Liberale Alliantie.

De belangrijkste tegenstander, de Deense Volkspartij, krijgt 17 procent in dezelfde enquête.

De Nieuwe Burgerpartij is pas in het najaar van 2015 opgericht en profileert zich als nationalistische conservatieve partij. Met zijn populaire leidster Pernille Vermund op de voorgrond heeft de Nieuwe Burgerpartij heftige kritiek op de Deense Volkspartij, die zij beschuldigen van het op economisch gebied te links te zijn en laks in de immigratiekwestie.

De Deense regering zal tegen 17 juni 2019 verkiezingen voor het parlement aankondigen. Veel deskundigen geloven dat de verkiezingen in maart of april zullen worden gehouden.

De Nieuwe Burgerpartij lanceerde onlangs haar verkiezingsplatform waar het immigratiebeleid centraal staat. De partij wil dat er een totale MENA-immigratie-stop komt en dat criminele immigranten bij hun eerste vonnis worden uitgezet. Daarnaast wil zij de eis invoeren dat buitenlanders in hun eigen levensonderhoud moeten kunnen voorzien.

Na de presentatie van het verkiezingsplatform raakte Pernille Vermund in een woordenstrijd met de Deense Volkspartij EU-parlementariër Morten Messerschmidt, die beweert dat de oppositiepartij een onrealistische visie heeft op wat er bereikt kan worden.

Messerschmidt verklaarde onder andere dat er onder de Deense kiezers geen meerderheid is die de immigratie uit de derde wereld volledig wil tegenhouden.

– Uw huidige politieke beleid lost de problemen niet op. Het wordt erger. Het zal niet beter worden. Ons doel is om de trend om te keren voordat het te laat is, zei Pernille Vermund.

Bron:

https://www.msn.com/da-dk/nyheder/indland/vermund-svarer-igen-messerschmidt-har-ikke-t%C3%A6nkt-sig-om/ar-BBNsOUy

https://jyllands-posten.dk/politik/ECE10870928/maaling-nye-borgerlige-er-paa-stoerrelse-med-k-og-la/

http://www.friatider.se/utmanar-dansk-folkeparti-fr-n-h-ger-nu-r-de-p-46-procent

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.126 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7729 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Nieuwe anti-immigratie partij sterk in opkomst in Denemarken

 1. Dat is goed nieuws. Voor je het weet zijn er daar verkiezingen en hoop dat die Nieuwe Burgerpartij het goed gaat doen!

  Like

 2. Toch een mooie naam Messcherschimitt.
  Overigens gaat nu toch een kopschopper het land verlaten.
  https://www.telegraaf.nl/nieuws/2580207/veroordeelde-in-grensrechterzaak-moet-land-uit

  Like

 3. CurvedAir Bellair // september 20, 2018 om 21:25 //

  Dergelijke partijen hebben niet veel impact op de toekomst van Denemarken als er net als in Zweden geknoeid wordt met de verkiezingen.

  @Bert.
  Ja, die rifneger wordt uitgezet naar Marokko, maar mag over 10 jaar weer terugkomen. Wereldvreemde rechtspraak van D66 magistraten waar ik net zoveel vertrouwen in heb als Anne Lok in Alexander Pechtold.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s