Nieuw

Nearly half in top 5 U.S. cities don’t speak English at home, record 67 million

Nearly half of the residents in the nation’s five biggest cities do not speak English at home, choosing instead their native language, according to the latest Census Bureau data that details the impact of a decade of soft immigration policies.

Overall, a record 67 million do not speak English at home, said the bureau. That is nearly double in 27 years.

In its just-released analysis of the Census data, the Center for Immigration Studies said, “As a share of the population, 21.8 percent of U.S. residents speak a foreign language at home — roughly double the 11 percent in 1980.”

Washington Examiner >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.126 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10070 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

2 Comments on Nearly half in top 5 U.S. cities don’t speak English at home, record 67 million

 1. Ruim 6 miljoen “Amerikanen” zitten in de lik, dus grofweg 1 op de 50 worden dagelijks gelucht, behalve diegene die in de isoleer zitten.

  Like

 2. Scrutinizer // september 20, 2018 om 04:42 //

  Ofschoon mijn vrouw en ik beide Spaans kunnen (ikzelf overigens reeds ruim 20 jaar en ik was ooit bij een Nederlandse werkgever verantwoordelijk voor business in Mexico), spreken wij tegen ons dochtertje thuis (in Uruguay) bewust uitsluitend Nederlands en Mandarijn.
  Anderzijds doen we haar sinds ze amper 1 jaar oud was bewust naar een creche, opdat ze er Spaans zou leren, lang voor ze naar de basisschool gaat, alwaar dat de verplichte voertaal is.
  De bedoeling is dus dat ze van kindsbeen af vloeiend de locale landstaal leert, maar … dat ze daarnaast tevens de toekomstige wereldtaal Mandarijn leert (overigens destijds de reden waarom ik bewust een Chinese vrouw zocht maar dit terzijde), alsook nog een taal uit de Germaanse familie (waardoor later Engels haar makkelijk zal afgaan). De reden waarom ik geen Engels met haar spreek, is dat ik van mening ben dat je een taal moet leren van een native speaker of van een gekwalificeerde leraar en ofschoon mijn Engels bijzonder goed is (al zeg ik het zelf), is het toch niet mijn moedertaal en evenmin ben ik leraar Engels. Vandaar: liever dat ze goed Nederlands leert, dan minder goed Engels.
  Overigens is het wel zo dat mijn vrouw en ik onderling Engels spreken tegen mekaar en dat onze dochtertje (van amper 2) daar passief al een hoop van heeft opgepikt. Ze spreekt zelf nooit Engels, maar lijkt het wel te verstaan, zoals blijkt wanner ze in het Nederlands of Mandarijn gewoon inpikt op wat wij tegen mekaar zeggen.
  Ik zal nooit de eerste keer vergeten. Ze was toen een jaar en 10 maanden.

  Ik – So, how was the visit this afternoon? (refererend aan een bezichtiging van een driemaster in de haven van Montevideo)
  vrouw – Well, when we came out of the building …
  peutertje – … women jianmen wo de tongxue (“troffen we mijn klasgenoot”)
  Wow! Ze begreep waarover mama en papa spraken en vulde zelf aan! En wij hadden nog nooit een woord Engels tegen haar gesproken (wel tegen mekaar in haar bijzijn).

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s