Nieuw

Griekse NGO betrapt op smokkel van illegalen – verdient half miljard euro per jaar

Een Griekse non-profitorganisatie heeft naar verluidt sinds 2015 70.000 illegalen geholpen om Griekenland binnen te komen. En de “non-profitorganisatie” verdiende hiermee een half miljard euro per jaar.

Op 28 augustus zijn dertig leden van de Griekse NGO Emergency Response Centre International (ERCI) gearresteerd wegens hun betrokkenheid bij mensenhandel. Nog eens zes Grieken en 24 buitenlanders zijn bij de zaak betrokken.

Zij behoorden tot een netwerk op het eiland Lesbos. Volgens de Griekse politie: “Werden de activiteiten van een georganiseerd crimineel netwerk dat systematisch de illegale binnenkomst van buitenlanders vergemakkelijkte, volledig blootgelegd”.

De smokkelaars waren betrokken bij vervalsing, spionage en het illegale toezicht op zowel de Griekse kustwacht als het EU-grensagentschap Frontex om informatie te verkrijgen over de Turkse migrantenstromen.

ECRI ontving 2.000 euro van elke illegale immigrant die zij Griekenland binnensmokkelde. Daarnaast kregen haar leden financiering voor de “integratie van vluchtelingen” in de Griekse samenleving. Dat betekende minstens 5.000 euro per immigrant per jaar, verkregen uit verschillende overheidsprogramma’s om onderwijs, huisvesting en voeding te bevorderen.

Griekenland is een land dat het economisch zwaar te verduren heeft, terwijl de ERCI aanzienlijke bedragen heeft verdiend voor het feit dat het, ondanks zijn missie, een kanaal is voor illegale activiteiten.

In 2017 arresteerden de Griekse autoriteiten 1.399 mensensmokkelaars, waarvan sommige onder het mom van “humanitaire” operaties, terwijl de autoriteiten in de eerste vier maanden van 2018 25.594 illegale immigranten arresteerden.

Helaas heeft de immigratie zijn tol geëist van de Griekse samenleving als geheel. Volgens de Griekse politiestatistieken zijn er in 2017 75.707 overvallen en inbraken gemeld. Van deze gevallen werden er slechts 15.048 opgelost, terwijl er 4.207 werden gepleegd door illegalen.

De Griekse politie schat dat meer dan 40 procent van de ernstige misdrijven werden gepleegd door illegale immigranten. Immigranten in Griekenland – zowel legale als illegale – maken 10-15 procent van de totale bevolking uit.

In 2016 bestond bijna de helft van de Griekse gevangenispopulatie die veroordeeld werd voor ernstige misdrijven uit buitenlanders.

In augustus werd een 25-jarige Griekse student uit Athene – die terugkeerde van zijn studie aan een universiteit in Schotland – vermoord door drie illegale immigranten.

De drie daders, twee Pakistanen en een Irakees in de leeftijd van 17 tot 28 jaar, waren al door de wetshandhavingsinstanties gesignaleerd voor 10 extra overvallen in het gebied.

In een boze brief aan de Griekse premier Alexis Tsipras, parlementsleden en de burgemeester van Athene, beschuldigde de moeder van het slachtoffer Tsipras van “criminele nalatigheid” en “medeplichtigheid” aan de moord op haar zoon.

“In plaats van ‘onderdak en water’ te bieden aan elke crimineel en gevaarlijk individu met een wreed instinct,” schreef ze, “zou de staat niet eerst moeten denken aan de veiligheid van zijn eigen burgers, wiens bloed hij dagelijks [economisch] drinkt? Moet de staat [zijn burgers] in de steek laten aan rovende bendes, voor wie de waarde van een mensenleven minder betekenis heeft dan de waarde van een mobiele telefoon of een gouden ketting?

Bron:

http://freewestmedia.com/2018/09/19/greek-ngo-caught-smuggling-illegals/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.176 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

7 Comments on Griekse NGO betrapt op smokkel van illegalen – verdient half miljard euro per jaar

 1. Henk der Niederlander // september 19, 2018 om 21:22 //

  En zo zijn er nog steeds hele volksstammen die geloven dat deze NGO’s non profit organisaties zijn.
  Die hangen als egrste aan de subsidietiet en verdienen altijd wel op eenof andere manier aan hun praktijken.
  Hetzelfde als een Soros die een hele rits non Profit organisaties opgezet heeft.
  Geloofd nou iemand dat die Soros nou echt zo’n weldoener is.
  Die ziet op termijn vette winst voor zijn familie want zelf zal hij geen 10 jaar meer op de been blijven.

  Like

 2. tim pietersen // september 19, 2018 om 22:20 //

  helicopters

  Like

 3. Hoeveel zouden alle NGO´s samen opgeteld verdiend hebben aan smokkel van illegalen?
  Hier alleen al gaat het om een half miljard/jaar.

  Like

 4. Henk, “non profit” is toch echt wel het lachertje zoniet de meest misbruikte term van de eeuw.

  Like

 5. Er wordt niet verteld wie dat geld betaalt.

  Like

 6. Reinier Vangie // september 20, 2018 om 01:03 //

  Ik heb al eens eerder geschreven hier dat ze al die ngo schepen lek moeten schieten midden op zee daar. Door dat niet te doen is heel Europa vergiftigd met Afrikaans zwart inteelt gajes.

  Like

 7. En Soros zag dat het goed was.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s