Nieuw

Terwijl 14 miljoen Britten in armoede leven, besteedt Groot-Brittannië 14,5 miljard euro aan buitenlandse hulp

Een nieuwe studie toont aan dat er 14 miljoen Britten in armoede leven, terwijl Groot-Brittannië 14,5 miljard uitgeeft aan buitenlandse hulp.

Meer dan 14 miljoen Britten zitten als jaren bekneld in armoede, zo blijkt uit de studie. Toch gooit Theresa May miljarden aan buitenlandse hulp naar andere landen.

Uit de hartverscheurende cijfers blijkt dat 4,5 miljoen kinderen in armoede leven.

Volgens de wetgeving die David Cameron en het parlement in 2015 hebben goedgekeurd, is het Verenigd Koninkrijk wettelijk verplicht om 0,7 procent van het bruto nationaal inkomen te besteden aan ontwikkelingshulp in het buitenland.

In 2016 besteedde de Britse regering meer dan 14,5 miljard aan financiële hulp aan het buitenland. Onlangs werd onthuld dat zo’n land, India, miljarden uitgeeft aan een ruimtevaartprogramma

De nieuwe cijfers zijn waarschijnlijk het gevolg van bezuinigingsmaatregelen en miljarden ponden aan bezuinigingen en bevriezingen op onder meer uitkeringen, invaliditeitsuitkeringen, huursubsidie, kinderopvang en de extra kosten van invaliditeit.

Het aantal kinderen dat in armoede leeft, kan de komende vijf jaar een recordhoogte van 5,2 miljoen bereiken, zoals de IFS voorspelt, naarmate de bezuinigingen van de overheid zich doorzetten.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.126 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7729 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Terwijl 14 miljoen Britten in armoede leven, besteedt Groot-Brittannië 14,5 miljard euro aan buitenlandse hulp

  1. Geld weggooien naar eigen burgers is dus geld weggooien, nutteloos. Geld weggeven en investeren heeft een hebzuchtig doel……meer macht en invloed krijgen.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s